Monroe fyra gånger




ännu mera bilder från i fredags! (observera hivesbiljetten på översta bilden)

Åh vad jag är snäll! Medan jag pluggar inför geometriprovet imorgon så kan ni kika på ännu fler foton från i fredags. Åsas rum för mig är som en skog för en naturfotograf. Alltså FYLLD med olika motiv! Weeeeehaaaa!

Annars har jag mest försökt lura mitt ex att jag är tillsammans med Howlin' Pelle (och därför ska på julmiddag i Fagersta, men jag tror inte han gick på det...) och köpt biljett till Hultsfredsfestivalen 2009. Det kommer bli GRYMT! Tjejer, jag längtar redan som en åsna!

Första advent and all!

Hey fellas! Klockan är snart 18.00 och jag är på språng till stallet! Tryckte i mig lite ägg och te så att kroppen håller sig i chack tills jag entrar lägenhetsdörren igen. Att gå omkring i stallet och vara outhärdligt hungrig är inte att rekommendera! Det brukar sluta med att jag knaprar upp Willes morötter. Och det är inte bra. (För Wille alltså, hehe)

Har haft en kanondag idag! Först stan med mamma. Hon pekade ut vad hon önskade sig och sen gick vi till epok och käkade bagels och chailatte. (Jag bjöd förövrigt på chailatten! Känner mig fruktansvärt generös!) sedan inhandlades en respektabel bh till mig (dvs en som inte är ljusblå och tre år gammal) och ett par overknees. Känner mig som en fotbollsplaya' men det kanske är normalt?

Vid tvåtiden mötte jag upp Kajaken och vi cyklade mycket lätt (någon har nämligen knipsat av sladden till växlarna på mig cykel...ettan-all-the-time baby!)  upp till idrottshallen där vi kollade på när bananer i pyjamas åkte tåg och krabbdansen. Det var med andra ord dansuppvisning! Mitt samlade betyg är: Goda popcorn! Bra musik! Mindre bra åskådare som hamnade framför Kajsa bara;  killen med igelkottsfrisyren. Hon såg med andra ord...inte så mycket. Men kul hade vi iallafall!

Nähäpp nu ska jag pysa iväg i riktning "Wille kanelbulle"!


HERREJÄKLAR!

Har en sjukt underbar sak att rapportera - min älskade lilla mobil är hemma. Fridas granne hittade den på gräsmattan. Det betyder med andra ord att min lilla kämpe till mobil legat ute i snö i tre veckor - och ÄNDÅ FUNKAR! Okej, kameran är fuktskadad och funkar inte, och skärmen är lite dimmig den med i kanterna. MEN ÄNDÅ!!!

Tack Fridas granne Anders, Gud, alla mer eller mindre synska på forumet där jag efterlyste Sony, Gud igen och alla som hjälpt till att leta efter den bortsprungne cellphonen! Nu ska jag inte tappa bort han fler gånger, lovar!


Yesterday in pictures






Det fotades flitigt igår! Här är några av bilderna.

Hello people! Idag var jag uppe med tuppen, stallet var avverkat innan ett och sen flängde jag runt på stan en stund med mamma och syrran (iklädd stor beige stalljacka och brunrutiga ridbyxor.. påminde om svampbob!) Igår hade vi det som sagt apmysigt ute i skogen hos Frida, idol watchades flitigt och Robin B var outstanding! Mer tänker jag inte berätta förrän våran tjej i le states har kollat in programmet ;-)

Mittisoffan mittinatten




Jag älskar fredagskvällarna! Nu har vi hållt till ute hos Frida igen, once more så att säga! Frida hade lyckats i köket och gjort någon slags svampstuvning. Tack Frida, första gången jag åt champinjoner och faktiskt njöt av le taste! Positivt framsteg, thank you!

Okej, det här kommer inte leda någonstans, lika bra jag kutar i säng!

Så kan det gå...

Då ska vi se vad vi lyckats åstadkomma dom senaste dagarna;
- råkade bryta av min systers cykelnyckel (den går inte lättare i låset om man brukar våld..)
- gick och köpte ett kontantkort till min lånemobil. Synd bara att jag köpte comviq istället för telenor.

Droppen kom idag när Thea var alldeles flötig i skägget efter att ha gnagat revben hela förmiddagen. Nämnde jag förresten att hela köksmattan var fylld med sopor?

He he he. Nu ska jag dricka blåbärste och diskutera med min mor.

It's friday baby!

Nämen, vilket sammanträffande! Min favoritveckodag sedan urminnes tider (läs; cirka 15 år tillbaka) inträffar just idag! Jag tror att det har en huuuuge sammankoppling med att jag började rida på ridskola på fredagar. Sedan blev det en sådan stark tradition (Jag började i femårsåldern...long time ago!) att jag började känna hästskitlukt bara det blev veckoslut. Ungefär alltså.

Sen kan det ju ha liiiiite att göra med att det är dagen innan helgen också.

Två av fyra toasters!




en studie i varma mackor


Efter en dag som bestått av cykelintervaller between skola, hemmet och stallet så kände jag mig riktigt, riktigt sugen på att avnjuta några varma mackor samtidigt som psykologiinlämningen tog form. Sagt och gjort! Det blev en inlämning tillslut (sen kan jag inte riktigt avgöra hur mycket som var käkets förtjänst...) och nu sitter jag här med handduksturban på huvudet. Jag vill nämligen undvika att träffa DFS imorgon bitti. Det Flottiga Spöket alltså. Brukar möta henne i spegeln på morgonkvisten i vanliga fall när jag inte orkar tvätta barret på kvällen.

Och nu har tiden sprungit ifrån oss igen guys! Jag som ska gå med hunden imorgon innan skolan och allt! Sleep tight!

Oboy med marshmallows och skräck




vi slog på stort helt enkelt!

Igår var tiden inne för skräckfilm och oboy. (Trots att jag flera gånger påpekade att mitt psyke inte pallar en mördarfilm till) Vi slängde några getögon (Obs! Inte bokstavligt talat!) på Solstice, en förhållandevis normal film (om man jämför mot förra veckans Timber falls, ni kommer få MEN!)

Sen agerade jag husmor och rörde i marshmallows i oboyen, och haaaaaalleluja vad gott det smakade! Det blir som ett huge skum som går kanon att slurpa i sig! Rekommenderas varmt! Andra fina minnen från kvällen:

-Kajsas vattenkrig med diskvatten i köket
- Min utklädnad till grannen i Beck
- Mats och min känslofyllda version av någon fin låt (den var fin från början alltså..)

Nu ska jag pysa till stallet! See ya!

Världens vigaste?


thea stretchar i hallen!

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om Thea är en väldigt vig vovve, eller om hon helt enkelt har sälanlag längre bak i släkten. Men sålänge hon inte söker in till talang 2009 så får hon gärna hobbystretcha i vår hall!

På menyn; gourmetmat

Snart dags för mina smaklökar att dansa av glädje! Nudlar står på menyn, och det är typ sinnesjukt vad länge sen det var jag proppade i mig det. För det ÄR ju faktiskt riktigt gott. (Det kallas att övertala sig själv)

En liten question bara - ska man hälla i smakpulvret innan eller efter kokningen? Det har jag aldrig fattat nämligen! Häller man i det tidigare så kokar smaken bort, och häller man i det efter så blir det för starkt!

(försökte ta en bild men nudlar är lika ofotogeniska som jag anade..)


Moviemorning!

Hej amigos! Jag har precis restaurerat en snubbes ansikte. Han blev...exotisk. Ja, varför jag nu berättade det. Har iallafall digitalt skapande at the moment, en såndär grymt kul datakurs som alla borde gå! (Om ni ändå tänkt börja läsa på Komvux så LÄS DEN KURSEN! Dom har jättesköna hörlurar också. Känner mig som Musse Pigg)

På psykologin hade vi en very lucky morning skulle man väl kunna säga! Vi såg på kanonfilmen A beautiful mind, helskotta vad nära jag var att orsaka översvämning på bänken! Fick ryckningar i ansiktet (Det blir så när jag febrilt försöker hålla tillbaks tårarna i slutet, hoho!)  Har ni sett den?


värsta grymma filmen!

Då hade man önskelistan klar..


studentkvällen last year! notera fräknarna (dom finns där, lovar!) och nagellacket!

Bara udda strumpor är jag ägare till, kom jag underfund med under en evening i tvättstugemiljö. Happ, då vet jag alldeles precis vad mamma kommer köpa till mig i julklapp. Tackar! (Nästan lika spännande som när jag hittade kvittot till Hööks en jul för några år sedan, där 70 % av julklapparna var inhandlade)

Ikväll har jag kryat på mig och slurpat revbenspjäll. Känner mig piggare och det beror till mycket stor del på världens bästa Kaj, som hade tryckt in lite underbara grejer genom brevlådan. Mer om det imorgon! Nu ska jag s to the o to the v to the a!

Det är preciiiiis såhär jag menar!

Till alla närstående vänner och bekanta som hört mig dansa mystiskt och skrikit walk this waaaay ; Det är såhär jag menar! Att det ska se ut och låta som alltså. Sebastian Karlsson är min första och enda idolkärlek ever. Fantastisk kille. Incredible! Jag har suttit med ett fånigt leende en halvtimme nu, efter att ha kollat på hans framträdanden i idol 2005.


Om att halka av vägen, och att sedan starta motorn igen

Jag hade något av ett down-moment igår. Inte kanske så allvarligt att jag skulle behöva söka hjälp för det, men ändå! Tankar som 'det spelar ingen roll hur många marsh mallows jag äter, jag kommer ändå aldrig åka på en Londonweekend för att vintageshoppa och dricka latte på Starbucks' for igenom mitt huvud. (Kanske därför jag har så stort bakhuvud förresten? För att tankarna ska kunna sväva fritt lite mera)

Men så kom jag på det. Klart som korvspa att jag ska till London, svepa i mig allehanda varma drycker på starbucks och vintageshoppa! ATT JAG SKA!

Det här kommer låta grymt corny nu, men jag har en älgbok. (En anteckningsbok med älgar bok, lite mer bildligt talat) Den här lilla behändiga boken fick jag av Mats i studentpresent. Det KAN ha varit den bästa presenten ever, förstår ni. Älgboken är min peppbok som används när jag är lite ur balans, men också när jag är i balans och bara känner för att få mina mål lite mer konkreta i bokstavsform. Proppfylld med mina egna (och andra smarta människors) visdomsord, såklart!

Så tack älgboken för din existens!


Min ärliga mamma

Följande konversation ägde rum i mitt sovrum för en stund sedan:

- Bella, det är dags att gå upp nu! Du ska till skolan!
*ett mumlade under täcket hörs*
- Bellaaaa, nu sa jag! Det är riktigt kallt och blåsigt ute med!
- Jag vill inteeeeee!
- Joho, nu går du upp! Jag går och kryper ner under täcket sålänge iallafall!

Kunde hon inte ljugit ihop att det var 25 grader varmt och att Chris Martin kommer hit på fika eller något?

Degälskare som man är...


lite bildbevis på vad vi tryckte i oss yesterday!

Det är inte varje dag man trycker i sig ett paket pepparkaksdeg hur som helst! Jag och Kajsa skulle egentligen bara fika på stan först, men efter att ha konstaterat att i princip inget café överhuvudtaget hade något laktosfritt (förutom några torra mandelmassepinnar då...men hur goda såg dom ut på en skala?) så gick vi och köpte med oss en deg med mjölkfri margarin. En grillad kyckling fick vi visst med hem också. Gott! Sen trollade jag med knäna och fixade en sås på kokosmjölk, mjöl och krossade tomater. Det blev...inte så gott, till en början! Men efter en länsning av kryddhyllan så kunde det sköljas ner utan any problems! Det niiii!

Här kommer en lista mina favoritdegar (och smeter)
- pepparkaksdeg (nähä?)
- pannkaksmet
- sconesdeg
- bulldeg
- smulpajsdeg
- kladdkakesmet
- muffinsmet

Sååå, har ni några förslag på en fruktansvärd god deg så give it to me! (Namnet eller själva degen, det väljer ni själva!)

Dagens älsklingsrätt; pepparkaksdeg

Taaaaa-daaaa! It's getting late och jag ska precis slänga ner mig (på ett väldigt otympligt sätt) i sänghalmen. Det har varit en alldeles ljuvlig lördag! Om än lite kall, men det får man helt enkelt ta med i beräkningarna såhär i slutet av november!

I övrigt har jag mest hängt med Kajsa och ätit pepparkaksdeg idag. Världens bästa combination!

The tea of the day!


idag slurpar jag lust och fägring, gott värre!

Hey guys! Har fortfarande inte riktigt vaknat så vi får se hur väl jag lyckas med det här inlägget.. Idag har jag den äran att vara hundvakt åt Thea eftersom alla andra familjemedlemmar är ute på vift. Klart man ställer upp liksom! Vi inledde morgonen med att käka banan på vardagsrumsmatten till tonerna av Coldplay. Det uppskattades av Thea! (vars mellannamn är 'jag-äter-allt')

Nu ska jag dra på mig en respektabel klädsel och dra ner till stan tillsammans med världens bästa Kajsa! Aaaah det blir förhoppningsvis en chailatte och lite second hand-shopping!

Middag och kärlekstema!

Ska snart puttra in till stan och käka middag hos Emma! Vet inte riktigt vad som står på menyn tonight men hey - det spelar faktiskt ingen större roll alls, jag är glad så länge det inte serveras kotunga och "mat" i den stilen! Sedan är det idoltittande till max som gäller, det är tydligen lööööööv-tema! Ögnade igenom tidningen förut och såg att Let me entertain you ska sjungas, då blire allsång i soffan kan jag meddela! (Iallafall från mitt håll)

Förresten dök mitt busskort upp från ingenstans förut! Eller okej...jag hade visst tryckt in det ganska långt i ett fack i plånboken. Så nu är min ekonomi helt plötsligt liiiiite stabiliserad!

Ha en kanonkväll! Puss!


'Jeg kenner vad jeg kenner!'

Listen up! Jag har en ny favorit! Han heter Karsten Torebjer och är ett såkallat medium i humorprogrammet Morgonsoffan. I det här avsnittet ska han hjälpa polisen att lösa ett mord...men det går sådär. Karsten lever sig in i situationen till max kan man säga!

Det bästa är dock i slutet, då följande konversation äger rum:
--
'Karsten....har du kontakt?'
'NAAJ FOR HELVEDE, JEG SIDDER OG BAJJER!!!'



Jag har dött och hamnat i vattenkokarheaven!


bild lånad från philips.se

Nu har den anlänt! Min fiiiiiiiina liptonvinst! Jag trodde som sagt att den skulle vara gul och med liptontryck...(vilket ioförsig hade varit rätt fränt) men nehej ni, det är en black beauty ifrån Philips! Värd 700 spänn efter mina egna efterforskningar! Man kan ställa in grader och shit på den... aaaaah! Jag befinner mig i ett lyckorus nu!

Walking in my winterwonderlaaaand

Idag när jag slog upp de blå så var det vinter ute. Ett decimetertjockt snötäcke has arrived! Det känns faktiskt...väldigt bra, det här! En walk ner till stallet väntar nu, tänkte vara lite planerad idag (ovanligt värre!) och fixa det innan mattelektionen. Ja, ni hör ju själva! Miss 'ta-dagen-som-den-kommer' herself har börjat se över sitt liv!


Movienight på gång!

Nu sitter jag och inväntar den blåa saaben! Jag, Mäts och Kajsa tänkte nämligen dra en skräckis tonight, börjar bli dags för det såhär i novembertider! (Fast egentligen finns det alltid tillfälle att kolla på skräckfilm, som jag brukar säga! Eller näe, det brukar jag inte...men så är det iallafall!)

Hoppas nu att statoil fått in lite news på skräckfronten! Smell ya later!


Stallevening!




överst: willebulle i sitt esse! min fina pålle!
nederst: göran the man!

Ikväll blev det en mysig ridtur på världens gospålle! Har suttit i soffan och latat mig, kollat på teve och käkat varma mackor sen dess. Känner mig lite som en urvriden disktrasa. Ganska skön känsla ändå! Nu tänkte jag få tyst på lillasyrran i sovrummet så att jag kan få dra en sleep inatt också. Natti!

Everybody get up!

Mina vänner! Sitter med en patron i kinden och lyssnar på Five. Överväger om jag ska ställa mig upp här i datasalen och smälla av lite dansmoves...hehe... Det här är inte helt ovanliga tankar i min hjärna ska jag säga er! Vore det inte lite grymt om alla bara hängde efter? Sådär som de gör i alla videos! 

Hur som helst så tänker jag nog överväga tanken en stund till...

För ett år sen så funderade jag över det här;

Det var ett hiskeligt smart drag av mig att behålla min gamla blogg. Ibland, när jag har för mycket fritid (det vill säga ganska ofta) så brukar jag surfa in på min brutala blogg och läsa vad jag hade för mig då. Det är så spännande att jag nästan kissar på mig ibland! (Observera - bara nästan!) Listan här under är en samling wonderings som jag gjorde för exakt ett år sedan!


-Varför jag alltid lyckas hålla mig vaken när jag absolut behöver och SKA sova, och tvärtom när jag istället borde vara vaken?
-  Varför jag inte bytt webbradiokanal på hela kvällen, trots att det påminner om någon
lettisk kommersiell radiokanal anno 1995?
- Varför jag har vaknat på högst mystiska sätt två dagar i rad - i lördags genom att vakna med solen rätt i ögonen (fel, snarare rätt in i hjärnan!) och idag med att det första jag ser på morgonen  när jag öppnar dom 'små blå' (finare uttryckt för små, uttryckslösa hamsterögon) är min kära mammas näsa typ fem centimeter från min näsa..och sedan ett hurtigt 'hej, ligger du här!?'
-Varför jag fortfarande inte skrivit in mig på körskolan. Är jag efter på riktigt, eller är jag bara sjukt lat?
-Hur jag ska hinna med den här veckan. Ett alternativ vore ju helt klart att först omvandla mina armar till bläckfiskarmar med tillhörande sugproppar, och sedan klona mig själv i cirka tio exemplar. (Jaa-a jag kan bara se fördelar med det alternativet..tänk vad många blogginlägg ni skulle få!)


Jag är förövrigt inskriven på körskolan nu, om ni ville veta alltså.

You can't stand me now


Can't stand me now - The Libertines


Vill ni höra en fantastisk sång innan ni somnar? Klart som korvspa att ni vill! Klicka på bilden så sätter Pete & company igång att spela! 


Okej wallets, let's go!


den här bilden visar rätt bra vad jag känner för en kopp te...haha!

Ett litet obs på rubriken bara! När vi gick i nian så var jag helt lost på gamla rocklåtar! Vi brukade köra småstjärnorna på filmkvällarna, jag, Jennifer, Nattis (som förövrigt är i USA right now..hoppas du har det bra tjejen!) och Sandra. Sweet var en av favoriterna, och då speciellt låten Ballroom Blitz. Jag var inte så haj på vad dom sjöng så jag brukade skrika som det står i rubriken...istället för fellas. Skillnaden är att wallets betyder plånböcker och det är ju inte riktigt samma sak som vänner...om man säger så!

' Okej wallets, let's go!'
' Bella..sa du precis wallets?!'
' Ja...vaddå, dom sjunger ju det?'
' Hahaha...FELLAS sjunger dom! Du sa precis ' Kom plånböcker, nu kör vi!'
' ....wuuups!'




Välklädd!


den här tröjan vettni! prima tryck!

Igår bar jag min finaste tröja i garderoben! Den där som jag skulle räddat först om det skulle brinna. Tröjan som jag köpte direkt efter att Howlin' Pelle fått kramar av två hysteriska tjejer...waaaah! Sommarminnen sköljer över mig!

Produktiv dag!

Idag var det ledighet som stod på schemat. Okej, inte för att jag i vanliga fall jobbar heltid och har fem barn och en katt med urinläckage (han skulle isåfall kunna heta Pisse...höhö) men jag var iallafall befriad från digitalt skapande. Om man nu kan kalla det att vara befriad, för det är en jäkla kul lektion!

Okej...så vad har jag hunnit med idag då kan man undra?

Jag har tagit sovmorgon.
Jag har gått med Thea (iklädd pappas skor och mjukisbrallor....fashion!)
Jag har gjort klart två inlämningar på Företagsekonomin
Jag har försökt skicka in mina två inlämningar på Företagsekonomin fem gånger. (Det är något fel, uppenbarligen)
Jag duschade mig alldeles rödfläckig! Jag tror det kallas "att skolla sig"...men det var gött ändå.

Nu ska jag göra lunch, tänkte göra något matigt...typ..värma en pirog eller något..


Tomtegröt och kortspel!








vi tog tabberas på tomtegröten...och playade cards!

Hello där i stugorna! Nu sitter jag skräddare i sängen och borstar tänderna! Har fixar in lite bilder nu sen kvällen, vi spelade spel och käkade tomtegröt hemma hos Friden! Vi är typ alltid där känns det som, och imorgon är det dags igen! Fussballsgala och käk hemma (fasen, det känns ju nästan som hemma...) hos Åstrandhs!

Nu ska jag slumra in här, blir nog inga som helst problem om jag känner mig själv rätt. Godnatt!

Vi vänder på steken, guys

Det här tycker vi om! När man lyckas vända på en riktig pissdag till något riktigt gött! Jag var såhääär *måttar upp två centimeter med fingrarna* långt ifrån att kasta in handduken och krypa under täcket igen när jag steg upp ur sängen imorse...men nu! Gaaah! Jag vill bara lägga mig på gräsmattan och leta stjärnbilder ungefär! Fast det tråkiga är att jag bara kan två, nämligen stora och lilla karlavagnen. Ibland brukar jag dock låtsas att jag ser de tre visemännen och orion.

Det kan låta ungefär såhär:
- Oj kolla, där är Orion! Ser du den också?
- Öh.....ah!

Jag tror jag ska googla lite på orion. Man kan ju inte gå omkring och låtsas hela livet.

Sorry korven, nästa gång...

Skulle egentligen infunnit mig i en idrottshall för lite innebandytittande nu, men mitt tidschema räckte inte riktigt till.. har ett stall som ska mockas och idag blire åtta boxar istället för sex stycken, alla är bortresta i stallet förutom jag nämligen. Synd, för jag kände verkligen för kooov med bööööd nu, även om pappas lilla snäckpasta-med-broccoli-och-parma-skinka-blandning var utsökt gott. Bra lagat pappa! Fyra av fem toasters!

Okej, nu ska jag hoppa i ett par mjukisbrallor och bege mig till stada! Mockningen here I coooome!


"Hon är min bästa vän för tillfället då"

Asså småstjärnorna...fanns det något barn mellan fem och tolv som INTE kollade på det när man var mindre? Själv satt jag som klistrad varje fredagskväll! (Det är nästan att jag hoppas lite på att det kommer tillbaks igen...hehe..)

Här är iallafall en superskön kille som heter Kent! Han måste ha rätt kul åt det här klippet nowadays, haha!


Billy the pony


Billyboy var glad i hagen!

Det var inga problem att korsa vägen vid den där tävlingen.
(Jag erkänner härmed att jag har en förmåga att förstora upp saker, hell yeah!) Jag gick på min kvinnliga förmåga att känna av vad som är rätt och fel, tog sats och sprang över endurospåret och sen var det finito. Så ni kan pusta ut!

Nicke nikon och jag hade ett gediget samarbete today. Det var hästfotning och naturdokumentering för hela slanten! Här ovan ser ni Billy, min allra första sköthäst! Det var den här lille killen som allting en gång började med skulle man väl kunna säga! Året var 2000 och jag var elva bast, och Billy skulle fylla fyra (Om jag har räknat rätt nu alltså, hehe) Min mamma hade sett en annons på ica om några som behövde hjälp med en shettis, och det ärofyllda uppdraget blev mitt!

Det tog ju inte så lång tid innan giraff-bella hade växt ur den här lilla 91-centimetarn, som ni kanske förstår. Men mycket roligt har vi hunnit med, Billyboy och jag! Allt från kapplöpningar i skogen (både frivilliga och..mindre planerade sådana..) till tolkning på snötäckta ängar och julmys i stallet.

Novemberkåsan...

Idag är det endurotävling runt hela stan. Lucky me att tävlingsbanan korsar grusvägen ner till stallet! Baaah, hela vägen är avstängd och jag vet inte riktigt hur jag ska komma till Willebulle...ska jag flyga över vägen eller? (Någon som har ett privatjet att låna ut?)


Fredagstraditionen!

För en halvtimme sen blev jag avsläppt utanför le house! Vi har käkat gudomligt god fruktsallad, massa godis, chips, choklad....ja, vi gick bananas och utnyttjade det faktum att det är helg och godistime helt enkelt! Kaj var som sagt grym i köket, hennes fruktpaj seglade ner i tarmkanalerna utan något som helst motstånd! MUMS!

Vi checkade idol (jag har kommit på mig själv att sitta och le fånigt när Robin B uppträder...men var han inte grymt fin i håret idag?) spelade den försvunna diamanten (som slutade med att Kajsa blev rånad och strandsatt på en liten ö...) och sen blev det bluffstop vid köksbordet.

Sammanfattningsvis: en gööööörtrevlig evening!
Nu ska vaggas in i en härlig dröm om allt går enligt the planes!
Auf wiedersehen!

Tack..men nej tack...

Haha! Min lånemobil är en liten illrosa konstig sak ifrån andra sidan millennieskiftet ungefär. (Där tog jag i lite, men några år på nacken har den helt klart! Om nu mobiler brukar ha nackar, men det låter jag vara osagt...) För tillfället är den helt tom på pengar, men det är ju ändå bra att ha en liten såndär lur att bli nådd på iallafall! (Det funkade dock inte så bra idag, då jag lyckades gömma mobilen under täcket och på det viset totalignorerade mammas och pappas fjorton telefonsamtal...sorry!)

Hur som helst så är det galet tråkigt att gå till stallet utan musik i öronen. Om man är van vid att promenera i takt till walk idiot walk och andra bra gå-låtar, så är det en ren plåga (nåja...) att släpa ner fötterna till stallet.

Mitt i allt självömkande om att det kommer bli så tråkigt att gå till stallet, så lyckades jag hitta ett par hörlurar till den här lilla manicken. Wooooho! Ett par högteknologiska med dunderljud...inte! Men ändå, de funkade fint! (Iallafall den högra...) Glad i hågen och redo för en riktig njutningsfull musikupplevelse så turnar jag på musiken i musikmappen, om man nu kan kalla det musik alltså. Hittar en midi-fil (nivet, dom som efterliknar riktiga låtar, typ polyfoniska ringsignaler)  med crazy-frog-låten, 15 sekunder av Backstreet Boys hiten 'I just want you to know" och en egenhändigt inspelad version av "When you say nothing at all"..

..något säger mig att det kommer bli en ganska lång promenad ändå...

Hotellstädare i Virserum?

Imorse var det lite panikartat i mitt liv. Vaknade tio över tio, kom på att jag skulle möta Ås vid hydro när bussen kom. Därefter slängde jag mig bokstavligt talat i duschen och sen hann jag trycka ner gårdagens scones i fickan (smuligt värre) innan jag påbörjade den otroliga vandringen - i ösregn, till hydro, där jag mötte upp le woman. Sen lämnade vi in våra kläder på ALV (ÄNTLIGEN) och nu dricker vi te. Friden tjatar om egen lägenhet och jag försöker peppa (okej, mer...hetsa...liksom) henne till att ringa på lägenheter och söka jobb som hotellstädare i Virserum. Vilket drömjobb va!

Måste pysa nu! Geometrilektion you know!


Hörrni guys!

Ni får ypperligt gärna låna mina bilder och lägga in på era bloggar och stuff, men ange källan! Skriv att jag tagit bilden och länka till min blogg eller något!

Nu ska jag inmundiga egenbakade scones tillsammans med mamma och Tobbe, gött värre!




Pälskling!






En liten fotokalvakad från i somras med världens sötaste husdjur!

Lägesrapport

Hej medmänniskor! Ljudet av that's 70's show matar mina örongångar med godis at the moment, själv sitter jag vid köksbordet och njuter av höstmörkret. (Läs; rensar mammas skafferi på pepparkakor och dricker kärlekste)

Dagen har hittills bjudit på följande:
-en hell of a övningskörning med mamma (Vi kan förkorta det med att hon inte är så pedagogisk...det är mest ett skrik två minuter innan vägguppet 'BELLA, DU MÅSTE SAKTA IIIIIN!')
- en fruktansvärd snabb promenad till bankomaten (där jag konstaterade att finanskrisen har slått till i min personliga ekonomi...men det har nog mest med mitt inköp av en kamera på 6000 spänn att göra, höhö)
- två timmar företagsekonomi B där vi räknade ut prissättning i två timmar. (Hade med mig tre clementiner så jag skulle klara hungern, eftersom frukosten pressades i otaliga timmar innan)
- en outstanding middag som bestod av bulgur, lax och en wonderbar sås! No kidding! Lax är det godaste jag vet!

Nehej, ska hälla i mig lite mer te nu, och fila på en ny design.
Kapisch!

Sovmorgon i mitt hjärta!

Fellas! Den här torsdagen är redan i full gång! Nåja, kanske inte för mig som låg och drog mig till kvart över nio, men jag hade å andra sidan 1. sovmorgon, börjar inte förrän ett idag och 2. en snarkande vovve bredvid mig. Sovmornar är det något riktigt magiskt över, tycker ni inte? Att bara kunna ligga där (ja, det är ju den huvudsakliga biten...) och njuta av att man får sova två timmar längre än syrran och pappa. DET är lycka!

Slut på filosoferandet for now. Jag ska leverera hunden till farmor och farfar om en liten stund! Take care of ya people så hörs vi!

LYSSNA OCH NJUT!

Gosh, den här låten är så jäkla fantastisk att jag inte kan låta bli att lägga in den på bloggen igen. Halleluja! (Jag hittade tyvärr inte musikvideon, så det får bli ett hemmasnickrat bidrag av ett Jet-fan istället!)


Jet - Are you gonna be my girl

Förlängd frågestund!

Det är inte klokt vilket inflytande du har Kaj! Nu är frågestunden fett öppen igen!
V-v-v-v-ågaaaaa f-f-f-f-frågaaaa!


Med oboypulver överst




mina egna specialgjorda latte! 

Erkänn att jag lyckats med dom? Det blir fem gånger godare med oboypulver i skummet också, bara så ni vet!

Extreme makeover

Det skulle nog vara lite svårt för er att gissa vad jag gör just nu. Lagar gamla femtiotalskort är nämligen sysselsättningen för stunden, riktigt skoj att få leka plastikkirurg på gamla kort för en gångs skull! (Med det så menar jag givetvis inte att jag brukar göra det på människor i vanliga fall...)

Nu är Willes hovslagare bra i ryggen igen, han ringde min mamma som i sin tur meddelade mig att påtagning av nya skor sker klockan fyra. Hoppla vad bra!

Le questions!


jag tog ett väldigt avancerat kort förut, men vad gör man inte för konsten?


Tack för visat intresse (direkt riktat till Anso och Emma, som var de enda som vågade formulera ett par frågor till mig, haha!) Här kommer iallafall svaren!

Jag undrar var du ser dig själv om fem år? Vart bor du då? Vad kommer du jobba med? Kommer vi fortfarande vara vänner? Huuuuh, det var en såndär svår fråga du lyckades baka ihop! (Blev jättemegasugen på kladdkaka nu förresten...gaaah! Okej, nu håller vi oss till ämnet) Om fem år är jag...öh..24 bast och och förhoppningsvis, eventuellt och nästan förmodligen så är jag bosatt i en större stad i Sverige, bor i en ljus kanonlägenhet (så att mamma dreglar av avundsjuka, haha!) och har precis kommit ut i arbetslivet (alternativt har något år kvar till drömjobbet) Jag vet inte riktigt exakt vad jag vill göra i nuläget, men vi skulle väl kunna säga en blandning av skribent, journalist, copywriter, fotograf, grafisk designer eller något jobb inom marknadsföring och PR...jag har en del att bestämma som ni märker! Hur som helst så kan jag garantera att vi fortfarande kommer vara vänner, hela bunten tjejer!! Vi kommer fortsätta med våra middagar och filmkvällar och utflykter tillsammans hela livet, det är iallafall vad jag hoppas på!


Vad skulle du välja: En kväll med Pelle, eller Te & tillbehör för 3000;- ?
Haha Emma, jag tror du kan svaret på den här redan! EN KVÄLL MED PELLE SÅKLART! Jag skulle nästan kunna sluta med te totalt (i en vecka alltså) för att träffa han! Hoho!


Tänk att det var sommar för några månader sen...


glada tjejer säger hej!
Jag rensade ur garderoben och insåg plötsligt hur mycket jag längtar efter sommaren...gaaaah! (Detta minne kom upp i samband med alla avklippta jeansshorts jag hittade...typ fem stycken!)

Oh yeah, nu fortsätter städningen en liiiiiten stund till, sen ska jag käka pizza och plugga psykologi till imorgon!

Näe men kom igen nu!

Ojoj vad det rullar in frågor till mig! Frågestunden har pågått hela dagen och den vanligast förekommande frågan är förstås varför min blogg är så beroendeframkallande.  Jaaa hörrni, det kan man fråga sig!

Näe men ärligt talat guys! Ni är ju några ögonpar som brukar vara inne och kolla här. Har ni verkligen inget ni undrar över?


Fluffpannkakor med sirap! (Förlåt vaktis!)


Åsa surplar chailatte i huvudstaden

Idag blev det en näringsriktig lunch, amerikanska panncakes med sirap (chokladsås hade vi på också, mjau!) Det var gott som stryk tills jag tryckte i mig fjärde panncaken typ, då insåg mina smaklökar att det var väääääldigt sött, och då åt jag en rostad macka istället. Fin kontrast liksom.

Sen (ungefär här i kronologisk ordning) så ringde det på dörren. Väldigt envist kan tilläggas! Jag har lite skräck för folk som ringer på dörren frenetiskt, och vid ett tjuvkik vem som stod och misshandlade ringklockan så insåg jag aldrig att det var vaktmästar-mannen, utan tog för givet att det var någon som typ ville sälja något. Så....jag öppnade inte. Frida sa att han skulle gå efter en stund, och givetvis så litar jag på kvinnans ord. Strax därefter (efter sju påringningar på dörren ungefär) Så hör jag hur dörren öppnas...och in kommer vaktmästaren!! Där står jag lite smårädd och ser väldigt trög ut..
- Oj, väckte jag dig?
- Ööööh....aaah...

Och här kommer den pinsamma delen. Visserligen kunde han gått på den om jag hade varit ensam hemma, iklädd mjukisbrallor och med svullna grodögon, men när han kommer in så är teven igång, och i köket sitter Ås med nygräddade pannkakor...haha BUSTED!

Frågestund!

Hola amigos! Min vän Frida föreslog en frågestund på bloggen (Lite mystiskt eftersom hon sitter alldeles bredvid och har öppet mål när det gäller att fråga mig saker, men okejdå!)

Kom igen nu! Här kommer lite teasing!
---
Visst undrar ni varför jag en gång i tiden slickade på en deodorant?
Hur kommer det sig att min högerhand ibland kallar sig Lennart?

Ni kan givetvis ställa vanliga frågor också. Vad vill jag göra i framtiden? Vad skulle min hästs intressen vara om han var en människa? Vad är det pinsammaste jag gjort? Vad har jag för livsmotto?

Go go go!


Be right there kudden!

Klockan tickar iväg och mina ögonlock försöker envist förklara att sängen är nästa hållplats. Ha! Som om jag inte redan visste det! Har suttit och klunkat varm oboy framför ett våldsamt avsnitt av Prison Break efter en låååång oustanding dusch.
Nu är det jag som bäddar ner mig under täcket!


Världens mest efterlängtade besök på donken?




le girls (och jag) på mcdonalds efter hiveskonserten förra året!


Haha, jag hittade lite cards efter Hiveskonserten förra vintern. Gud så trötta vi var! Klockan var tjugo över tolv en tidig onsdagsmorgon och vi hetsåt fulla menyer på Donken, efter att ha sett världens coolaste rockband på Annexet. H-E-A-V-EN!

Stuck in a moment

Det här måste (det är inget alternativ med andra ord, MÅSTE!!) jag få uppleva i levande tillstånd. U2 live, holy macaroni! Stuck in a moment är en av de allra finaste, tack Sara Klingstedt för att du introducerade den i mitt liv!
Jag är riktigt svag för fina nyanser i låtar, i just den här låten vill jag bara att ni observerar det vackra ljudet vid 'and now you can't get out of it'. Åh jag smääälter! (Fast bara lite, för nu ska jag och Ås gå till cafeterian)


Gone with the wind!

Hey guys! Sony är fortfarande på vift, kan inte riktigt relaxa när jag vet att min andra hälft är på villovägar...gaaaah! Ikväll när jag kommer hem är det jag som placerar en nyckelknippa och en sax på fönsterbrädan! Förresten, är någon av er synsk och råkar få connection med min kära mobil så säg till, för tusan!

Jag och Friden har pillat med inlämningen i datan också, så nu är det slappning och lunch som står på schemat innan vi drar tillbaks till Komvux för att fylla våra hjärnor med ännu mer viktig information!

Adioooooos!

Nu blire skum!


en sånhär har jag numera i min ägo!

Frida var på Ikea igår. Hon köpte bland annat en tv-bänk till sig själv (smart drag Ås, för den var superfin!) och två mjölkskummare, varav en till mig. Halleluja! Nio silvermynt för den lilla smarta vispen som ni ser här ovan. Nu ska jag bara bota min tunga (som blev alldeles bränd igår när vi drack chailatte) och sen köra igång med skummandet!

En helt ny väääärld!


såhär ser det ut bakom vårt hus! foto: moi

Älskar den här bilden! Den ger mig lyckopirrningar i ryggraden! Vår utsikt från altanen är helt amazing! Ni förstår säkert varför jag sprang ut i nattlinnet och fotade lite innan! (Jag har snart slut på superlativ, men oj vad kul det här är!)

Ready for action!


Första officiella bilden med nya kameran!
Say hello till nya bildfyllda bloggen! Det bara kliar i mig av fotohunger! Känner mig som en turistande japan som springer runt och förevigar allt. Förut sprang jag ut i trädgården för att ta lite close-ups på blommor och sånt där, men sen kom verkligheten ifatt mig. Det är november, smartass! Blommorna är i Nangijala för länge sen!

Lite längre bort lekte två mopsar med en fotboll. (Poetisk avslutning...)

Hoppas min mobil läser detta

Jag skulle vilja framföra en bön på mina bara knän på att min mobil dyker upp snart igen. Sony baby, jag förstår att du för tillfället känner dig lite mer i skuggan av den nya kameran, men jag behöver dig VERKLIGEN! Inte för att du tar speciellt bra kort, eller för att man kan filma med dig (för det kan man inte...det blir bara stumfilm) eller för att du är bra att ha när man ska kommunicera med andra människor (jag får robot-röst när jag pratar med Kajsa)

Men hur fan kommer jag upp på morgonen om inte du väcker mig??!


Välkommen hem, Nicke!


kolla vad fiiiiiiin han är!

Åh vad jag är glad just nu! Äntligen äger jag en alldeles egen systemkamera!! Nicke, kommer han döpas till under högtidliga former senare i veckan. Just nu laddar han upp och DET, kära readers, det kommer han behöva! Ojojoj vad jag ska fota! Kan nästintill lova att det blir betydligt mer foton i bloggen! (Det vore VÄLDIGT konstigt annars!)

Nähä, nu ska jag fräscha upp mig några grader och sen invänta lite homies, sen drar vi till Frida i Gullringen för käk och häng! Underbart trevligt!

Jag är fortfarande mätt

Som sagt - gårdagen blev en matupplevelse utöver det vanliga. Både mormor och Eken såg till att smaklökarna dansade av glädje..och så Frida såklart! Hon hade kämpat så glatt med en blåbärspaj på ett specialrecept, himmel! Den satt där den skulle, i vanlig ordning! Lika underbart att träffa tjejerna varje gång!


Fullspäckat!

Rostat bröd, fil med smak av hallon och blåbär och givetvis te. Där har ni min frukost! Kajsa och jag var ute med hunden tidigt i morse också, så jag har varit vaken sedan halv nio TROTS att jag har sovmorgon!

Idag har jag en busy day igen. först stallet, sedan matteprov, sedan övningsköra (håll er undan från vägen!) till Eksjö, och där ska vi inta födelsedagsmiddag eftersom min härliga mormor fyller 78. Sen är det snabba puckar hem till Vimmerby igen, och då väntar Idolkväll hos Eken som dessutom slår på stort och ska fixa middag till oss! Uuuuuj! Vilka kulinariska upplevelser jag har framför mig idag, inte klokt!


Det snurrar i min skalle

Idag började B-kursen i företagsekonomi. Två timmar av ihärdigt räknande och tio minuter av coldplay och kaffedrickande...vore ju bra mycket skönare om det vore tvärtom. Fast å andra sidan skulle väl en 150-poängskurs ta typ 5 år ifall lektionerna var tio minuter långa... hur som helst så tycker jag företagsekonomi är skoj. Kanske inte lika roligt som att brottas i gyttja (det har jag förövrigt aldrig gjort, men det låter fruktansvärt roligt) men ändå, helt okej kul.

Nu ska det sörplas te, bye!


Morrn morrn!

Hoppas ni haft en lika härlig morgon som jag lyckades få till! Ioförsig så ansträngde jag mig inte så mycket, det räckte med solens varma strålar letade sig igenom mina tredubbelfönster (jag har ställt sängen så att jag har soluppgången rakt i ansiktet på morgonen - vackert!) och sen kröp Thea ner och somnade på min mage när pappa åkte till jobbet.

Har en lista på grejer som ska hinna med idag, så nu ska jag dra på mig clothes och börja med den första punkten - Gå morgonpromenad med hunden! Tänkte bara väcka henne först...


Storslaget vackert.



Kolla vilken hejdundrandes fin bild jag hittade på The Killers! Det måste vi ackompanjera med lite storslagen rock som ger mig megarysningar längs hela ryggraden! Här har vi read my mind, one of the best! (Tänk er Killers på ett fullsatt Ullevi, det vore något, right?!)


The Killers - Read My Mind

Rapport från vardagsrummet

Hoppas ni har en trevlig evening! Jag lyckades ta mig in från kylan tillslut, nu är det lite rättningsarbete av inlämningsuppgifter på företagsekonomin som gäller (precis lika kul som det låter...*host*) Världens finaste pälsboll ligger här bredvid i soffan och kollar på Grey's med mig! (Det är megaspännande!)


Njut while you can!

Okej readers, njut av att ni sitter insvepta i filtar framför teven och dricker varm oboy nu! Tiden är inne för mig att påbörja den otroliga vandringen ( i mörkret, ska tilläggas) ner till stallet. Huhhh!


Smarta tjejen!

Det är onsdag, en rysligt burrig novembereftermiddag och klockan tickar i takt till...ja ingenting egentligen..men det lät djupt! Vi laddar lite inför provet i psykologi här, jag och min pluggpartner Frida. Jag hade visst råkat plugga in fel kapitel (wuuups!) men som vi alla vet så är kunskap inte alls tungt att bära i livets ryggsäck, så mig går det ingen nöd på!

...förutom att jag inte kan provet, förstås.


Take it away Ante!


från vår sthlmsweekend i somras, hujedamig vad kul vi hade!

Idag fyller världens bästa Antonia nitton bast. Ett megastort grattis till dig tjejen! Inte illa pinkat att lyckas fylla år på valdagen i USA, samtidigt som man befinner sig där! Hoppas dagen har varit alldeles alldeles kanon! (Kan tyvärr inte räkna ut om dagen precis har börjat eller om den är slut, men jag tror på det första alternativet..hehe...)


Och once more readers, ni får absolut inte missa hennes goa blogg där vi får följa hennes vardag som au-pair i både bilder (speciellt på frukostarna...) och långa texter. Men det är precis det jag gillar! Så bare kör Ant! Keep on writing!


Vad var det i mina scones egentligen?

Det är något som inte riktigt står rätt till här. Jag och syrran har precis haft ett pluggmedley om skapelseberättelser och olika psykologiska teorier, men de sista tio minuterna har ägnats åt något helt annat...nämligen att lystra till hennes blåsorkester till tarm! Rätt som det är så sprakar det till rejält! Dessutom sitter hon i den vita soffan nu...borde man bli orolig?!


Hahaha, dagens!

Hittade den här på tjuvlyssnat.se!

SVT:s Halloween-special: dubbelavsnitt av Dansbandskampen

***
Ica Kvantums parkering, Skellefteå

En grupp barn ~7 pratar om Halloween.
Pojke 1: Tänk om man vore ett monster.
De andra: Läskigt!
Pojke 2: Tänk om man vore Dracula.
De andra: Uuuusch!
Pojke 1: Christer Sjögren!
De andra barnen (skriker): Aaahh! (och springer iväg åt olika håll i panik)


Dimman tätnar!

Men vafasen kommer all småstjärne-dimma ifrån? Det är alldeles vitt ute. Har gud tappat sin sockervadd i backen eller vaddå?


Ett väldigt okomplicerat kollage


bilder lånade från glitzy.se

Hey guys! Nu har vi digitalt skapande. Här ovan ser ni vad jag har suttit och pillat med den senaste halvtimmen. Bra mycket roligare än att restaurera bilder på påvar och Visby stadsmur! (De kunde väl ändå valt lite intressantare bilder känner jag!) Funderar så det ryker i öronen på att beställa hem de här två plaggen. Eller iallafall ett av dom. Som en liten belöning för att jag nästan frös ihjäl i en sagopark i helgen.

YEEEEEES!

Började morgonen med ett vinnarvrål här vid frukostbordet - jag har vunnit en vattenkokare! Holy macaroni! Tack Lipton! Nu blir det te nonstop uppe i mitt rum, glassigt värre!

Okej, nu ska jag kila iväg och välja ut kläder till dagens datalektion (Viktiga grejer ni vet!)


Gå idiot, gå!


klockan 03:00 förra söndagen, efter rookie! ser ni de lätt sotade hamsterögonen?

Det var länge sen jag var ute och rörde på påkarna. Promenader är faktiskt himla fina sätt att
1. mjuka upp kroppen på 
2. Lyssna på ekot i Sveriges radio
3. Upptäcka hur magiskt allt är på hösten (speciellt när man lyssnar på Coldplay samtidigt)
4. Fundera på saker.

Förresten brukar jag alltid låtsas att jag är med i musikvideos när jag är ute och går och lyssnar på musik samtidigt. Min favorit än så länge är att vända huvudet om i slowmotion och le sådär som de gör på dressmanreklamen. Det ni!

Joggingskorna väntar! Nu ska jag gå ner till stallet och mocka boxar.


Back in black

Numera befinner sig Åstrandh hemma i Vimmerby igen, så allt rullar på i gamla hjulspår. (Inget illa menat alltså, höhö) Komvux på morgonen, lejonkungen 3 och scones hemma i soffan på hålan (den ur Pumba och Timons synvinkel, apbra!) och nu datalektion. Jag har en patron i kinden, så allt är i sin ordning. Förutom att det är tekniskt kaos i hjärnkontoret, vill säga. Jag vill hem och sova bigtime!

Fast sova kan man göra i ett annat liv, egentligen.


and maybe, your gonna be the one that saves me


(gillar min connection mellan rubrik och bild här...)

Det är såklart these guys som är i farten igen, Oasis! Brittpoparna kommer till Svedala i januari nästa år, närmare bestämt den 25 och den 28 januari. Den första konserten blir i Göteborg, sedan sticker killarna till Oslo för en spelning. Den 28.e är bandet tillbaka på svensk mark och kör en (förhoppningsvis) hell of a concert i Globen. Jag är på, förstås! Kan inte tänka mig annat än att Oasisgalne Mäts (som förresten startat en blogg, kolla in den här), Kaj (och helst en massa andra homies!) är på att dra till Stockholm för en riktigt go weekend i slutet av januari.

Vår vän i staterna ska se bandet redan den 3 december, grymt ju!

Fyfasen vad jag är bra!

Jag känner mig lite som världens duktigaste tjej ikväll. I made it! Jag klarade av att stå ute i den saliga blandningen av extrem kyla, häftiga snöoväder och isande höstregn i fyra fucking dagar. Halleluja!

Idag var Kajsa och hälsade på i mitt lilla stånd, och det var fruktansvärt kul! Vi har haft djupa diskussioner om romantiska ögonblick (dom kan vi rabbla en annan gång) och sen köpte vi en helt outstanding god ost ihop, som vi tänkte gömma i Kajsas källare till vi känner för att äta upp den (hoppas det inte finns råttor där bara!) Sen kom det fram en kille på typ femton år och raggade på Kaj, hahaha! Modigkille.se! Hans raggningsreplik var: Kan jag får hela ditt mobilnummer, det saknas åtta siffror...


Halloweenafton babys!

Nu får mina grannar sluta möblera (eller vad fasen det är dom håller på med, gaaad!) jag ska nämligen stupa i säng inom loppet av fem minuter. Tänkte försöka dra med mig psykologiboken i fallet, det är prov i veckan och jag måste börja prepara mig inför den utmaningen.

Trevlig kontrast förresten! Medans halva Sveriges befolkning rockar loss i utklädningskläder så sitter jag och kollar på reprisen av morgonsoffan och dricker te i morgonrocken.


tjugofem procent left

Nu är det bara en liten ynka dag kvar av höstlovsjobbet, wehuuu! Inte frös jag ihjäl heller, alldeles fantastiskt! Glöggen sålde slut idag, så nu är det bara godis som ska påtvingas på marknadsbesökarna imorgon. Funderar förresten på att shoppa upp mitt studiebidrag på älgsalami och brieost imorgon...


RSS 2.0