A Dustland Fairytale



BRANDON FLOWERS!!
Det är en riktig karl det. Älskar den här låten (för att inte tala om videon!) Faktum är att den trycks igång först varenda gång jag ska påbörja den otroliga vandringen från min lägenhet och bort till skolan. (Med andra ord; en sträcka på ca 125 meter. Yeah!) Nu ska diska lite, och budgetera lite. KUL.

Livet ska vara som för en fjäril, en sommardag

Det bästa som finns i hela världen: Vänskap. Hundvalpar. Nattdopp. Tidiga mornar i maj. Julinätter. Vattenfall. Att gå på bio med fina vänner och inte tänka på något annat än vilket popcorn man ska äta. Att följa med farfar och ta upp kräftburar tidigt på morgonen. När den där söta killen du kollat på hela terminen möter din blick och ler. Att roadtripa längs västkusten med några av de bästa tjejerna jag vet. När mormor får glädjetårar i ögonen på sitt 80-årskalas. Att sitta på Starbucks i London med min person Kajsa och spana in söta pojkar. Att bli lite full i gott sällskap. När man känner sig riktigt fin och man möter någon som uppskattar det. Att köra bil på natten och lyssna på Bruce på högsta volym. Axlar. Det där lilla området mellan överläppen och näsvingen. Festivalmat. Grillad halloumi. Att upptäcka att Håkan avslutar sin konsert med Du Är Det Finaste Jag vet när man precis tagit studenten och redan är lite skör psykiskt. Att gå och lägga sig och känna hur det spritter i hela kroppen av längtan till morgondagen. Att kramas länge. Hästmular. På Thea: området precis under örat, på kinden. Att göra någon riktigt glad. Att vara alldeles ledig. Havet. Den där känslan av att allt kan hända och hela dagen ligger framför en. Skäggstubb. Sovmornar. Att dricka kaffe utomhus. Riktigt goda kakor. Livekonserter som ger en gåshud. Att hitta jättemycket smultron. Bruna ben och converse. Händer. När någon riktigt brinner för något. Filmkvällar med massa te och glass. Att galoppera väldigt fort i skogen. Äta vindruvor. När något man längtar väldigt länge efter, inträffar.

The Passover

Åh, vad fint! Nu sticker jag till en vän på middag och sedan är det The Soundtrack Of Our Lives live som gäller. Kommer med all säkerhet att bli awesome, och snudd på fantastiskt. Ska hälsa till Ebbot. Stay classy!

Ge mig en kyss innan du går, en kyss att bygga en dröm på.


bild: här

Idag när jag skulle skriva ut övningsuppgifter i biblioteket så försvann min mobil spårlöst. FOR HELVEDE! hann jag tänka innan jag fick panik och frågade om receptionen fått in en liten silverfärgad mobil. Det hade dom. Då hade jag alltså rullat iväg mot skrivaren (två meter bort) och lämnat min mobil obevakad i ett litet ögonblick. Lite panik på den! Lite snabb person som lämnat in den också!

Andra helgen i november 20lax10

Dude! Vilken välskapt (kan man ens säga så? Antagligen inte..lite därför jag skriver så. I'm joking with words, som jag brukar säga när jag ordvitsar med utbytesstudenter. Japp..en himla lång parantes här, bäst jag slutar skriva så vi inte hinner glömma bort vart parantesen började...) helg!

Vi gick hårt ut med kajsas födelsedagsmiddag på sushirestaurangen Maido här i Växjö. Galet gött! Galet lång tid tog det också, vi lyckades få servitrisen att missuppfatta både maträtten och det faktum att vi ville äta med pinnar. Då är man inte alltför tydlig hörrni! Sedan sprang vi (eller, hoppade! Kajsa har stukat foten och jag moraliskt stöd-linkade) ner till bion för att investera i en bioupplevelse. Duo date, bästavän och massa baconchips, riktigt bra kombination! Tyvärr missade vi bioreklamen (jag ÄLSKAR bioreklam. det är nästan lika bra som sommarlov!) men jag har hämtat mig från det nu. Eller...

Och nu ger jag er min lördag!

Vaknade skön....t utsövd i nybäddad säng. Kände livet i mig (inte bokstavligt talat alltså, ingen bella jr på väg!) Gick upp och åt frukost. Hade glömt att köpa bröd så det blev mest fil och cheerios. Min välplanerade vardag! Stack till Sofia och pumpade cykeldäcket och cyklade till stan. Tänkte köpa strykjärn och vinterjacka men kom hem med en tunika och ett torrschampo...ojdå. Vi tänkte också dricka världens godaste kaffe (alltså, på riktigt. de har vunnit VM eller något!) men stället stängde fyra så vi gick till Mcdonalds istället..

Okej. Vi var jättelyckliga över det faktum att det inte regnade när vi skulle cykla hem.
Prisade gud ch dansade Bam-dansen! Vi hann till torget innan det börjar vräka ner. Wei! Sedan en dusch, inte lukta usch! Åt mer fil och cheerios och en morot (äter från hela kostcirkeln) och stack till bästa Kajsa på lite förförfest. Vi drack ett gott vin! Nästan för gott. Ja! Sedan drog jag på lite Håkan på högsta volle som outro, och några minuter senare var hela sällskapet på väg till Erik för lite polistentafest! Kajsa och jag fann direkt en göteborgare som vi (såklart) pratade ganska bred göteborgska med. Och alla heter Glenn i Göteborg! En tjejs hund hette Bella, och vips hade jag funnit min namne i en svart fågelhund. Life is good! Sedan pratade vi med en kille som jobbat som diskare på Pepe's..hur coolt kan det bli liksom?

På något vänster pinnade vi sedan iväg till Sivans. Träffade fina Jennifer (och andra fina människor..) Kajsa peppade som vanligt folk inne på toan, jag blev bjuden på päroncider (som sedan gled ur mina händer och gick i tusen bitar. Bra där!) Intensiva dansgolvsnummer! Kajsa hängde med mig hem och åt mannagrynsgröt och sen avslutades kvällen med att jag satt och filosoferade över livet och drack te med tända ljus.

Åh vilken fin helg! Hatar att jag inte tog med mig kameran. Nästa gång!


Två steg från paradise


jag och sofia på whitenight! lånat från martinas facebook

Dagar som denna tänker jag inte 'man skulle haft en hobby' utan mer 'man skulle haft en butler'....eller iallafall en personlig assistent.
Först en tre timmars mastodont-föreläsning, sen pinna iväg till utbytesstudiermöte, och därefter trava ner till datasalarna för möte med PR-gruppen. Satte väskan i golvet med en smäll (det är sånt man kan sysselsätta sig med när datorn är på lagning...) efter åtta, och då hade jag givetvis prickat in en tvättid fram till tio också. Har alltså klätt in alla dörrar (kökskåp inräknat) stolar, lampor, samt ljusstaken i hallen med strumpor, trosor, kökshanddukar och badlakan. Yeah!

JAG VILL TILL STORBRITANNIEN! både i januari, i vår, i sommar, och nästa höst. Och ingen kan ändra på det! Efter att jag fraktat upp 40 kg blöt tvätt från tvättstugan (ibland är det extra kul att bo på fjärde våningen!) kollade jag upp lite universitet och deras kurser. Fattade jag mer för det? NÄ! Studievägledaren kan göra rum för ungefär 352 förvirrade mejl i sin inkorg redan nu.

Sjukligt, nästan olagligt sugen på att hyra hem en film just i detta nu. SKA. STÅ. EMOT.



" Först och främst ska man ju överleva. När man väl gjort det, ja då kan det ju vara trevligt med en cykeltur!"

Herr Fortunate har inte varit mig hack i hälarna. Min fiiiiiiiina blå dator är på lagning och nu har högtalarna (mina bästa materiella vänner efter blådatorn och howlintavlan) gett upp. Sämst! Men för att väga upp det med lite fina grejer, så har jag flyttat! Åh, jag trivs så bra! Sitter och kollar ut från min franska balkong varje dag! Synd att alla på gatan ser in bara, hehe.. ingen smygspaning där. Det är ganska perfekt här faktiskt. Jag har två diskhoar, en jättestor garderob (snäppet unden walk-in-closet skulle jag vilja säga..en walk-beside-closet alltså) och soffan gick precis in mellan städskåpet och väggen, fantastiskt!

Vi har precis börjat med nationalekonomi, med världens kanske skönaste lärare! Det här ser ut att bli en awesome avslutning på året! (Med det lilla undantaget att jag kan vänta mig tentaplugg hela jullovet...jaja, man kan inte få allt här i världen!)

Så, det var mitt liv ur ett makroperspektiv en grådaskig novemberkväll. Och imorgon ska jag hem till Vimmerby (som är en stad), fira Emmajan och träffa vänner. NAJS!

RSS 2.0