Ljusrosa tjej


heja..

Eftersom jag suttit inne på titeln "Norra halvklotets största hypokondriker" i en sisådär halva mitt liv, så brukar jag i regel kleta mer solkräm på kroppshyddan än många andra. (Än alla kompisar tillsammans, kan man väl säga!) Iallafall...jag har blivit lite slapphänt sedan jag började på universitetet. Kör inte på solskyddfaktor 50 annat än i ansiktet, på axlarna och lite på bröstet.

Idag när jag och Rudell satt på slottsängen och försökte tyda hennes Hawaii-ansökningar i solskenet, så glömde jag totalt bort mitt pigment...eller snarare bristen på det. Jag har en numera ljusrosa polobolero på mig. Jättecharmigt. Noteras bör dock att jag minsann smörjde in näsan och ansiktet. SÅ DET VILL JAG ÄNDÅ HA CRED FÖR! (glömde jag bort att kroppen fortsätter under halsen, kan man undra?)

Eftersom människor har en tendens till att försöka sätta mening till sina handlingar (Cialdini, 2005) så skulle jag vilja motivera min handling med följande:

*det blåste kallt och jag tänkte inte på att solen tog.
* jag ville känna den där pirrande känslan i huden vid läggdags.

men kanske framförallt..

* det är ganska inne med ljusrosa tajta kläder. (?)

Le Grande Finale


bästa klustergruppen! och massa vitsippor i påskas.

Imorgon är det dags!
Erikssons, Sjökvists & Rudells projektarbete om Macdatorer & konsumtionsbeteende ska finally presenteras på seminariet! Innan dess tänkte vi bli färdiga med case 3 också - vilket i stora drag betyder att jag, klockan 17:00 imorgon, är en nästintill fri sommarlovsfirande kvinna! En dugga kvar och ett seminarium kvar också...men de räknas inte. Inte just nu!

Så, vad ska man egentligen hitta på när man inte behöver sitta framför en dator 10 timmar om dagen?
...Öh... jag tänkte baka bröd! (Älskar att man har så högt flygande planer!) Ett tag var jag lite sugen på att dra en sista minuten till typ Berlin, men får nog avveckla den idén. Bröd blir bra. Scones med dinkelmjöl. Sen tänkte jag inventera garderoben, hänga med fina vänner och äta gott mest hela tiden. Just det! Plugga lite dugga också..



Ways to dance




engångskamera-wow!

Jag klarade tentan!!!! Nu ska jag aldrig mer göra något statistiskt i hela mitt liv..iallafall inte den här terminen. Imorgon är det allkårsfestival och jag har biljett, yes! (Tack så mycket världens bästa Kajsa! Svensson, när jag ändå har dig på tal så att säga, ska vi ta och klicka hem Way Out West-biljetter snart?)


Home is whenever I'm with you


foto: jak&jil

Jag vill ha en sån här kabelstickad tröja!
Och godkänt på tentan, vi får reda på det imorgon. När vi ändå är igång med önskelistan: jag läste något om att jorden kanske går under på lördag...skjuter gärna på det scenariot ett tag till. Först vill jag hinna se Bruce live, få barnbarn (som jag förövrigt planerar att gå på kolmården med...varje helg!) tågluffa genom Europa, ha en hejdundrandes fantastisk sommar, bli en jävel på att jonglera och flytta in i ett stort vitt hus på landet...och lite annat.

Barret!



För tre veckor sedan hände något fantastiskt...jag tog mitt förnuft till fånga och slingade och tonade håret. Gad, så välbehövligt! Det var över ett år sedan jag senast tonade det, så kände mig ganska pånyttfödd efteråt. Som ni ser är det ingen större skillnad (framförallt inte på bilderna ovan! haha), bara lite mer solblekt. Älskart! Ser inte den högra bilden ganska stenhård ut förresten? Mådde som en överkörd grävling innan, så utskottfesten fick ställas in för min del. Tråkig tjej hej...balanserar upp det hela med att äta räkor i sängen och kollar på SATC. Haj!

Den här helgen



weheartit.com


..har jag missbrukat keso (nya äggröran, som i sin tur är den nya kräftosten...), köpt en trevlig (dock rätt fåordig...) tubtoppsbikini på Monki, haft en perfekt lördagskväll med rosé och fina vänner, intervjuat Emma Key till ett skolarbete (tack för hjälpen tjejen!) och ätit ruskigt god mat. Zucciniplättar med grillad paprika-sås och bacon, och kycklingspett med jordnötsås, dra mig baklänges så gott! Imorgon är det dags att hoppa i overallen igen. Jag är....inte taggad just nu. Men det kommer! Tar en dusch och ett par timmar mellan lakanen på det!


23:18

Ikväll har vi ätit popcorn och kollat på Pocahontas. Inga konstigheter! Note to self: Köp en tvättbjörn någon gång i framtiden! Förresten, löparturer i spöregn och lite Mumford i lurarna kan vara det härligaste som finns. Och det växer syrener precis vid trappan upp till mig, underbart!

Bäst jag går och lägger mig innan jag blir alldeles lyrisk. Haj!

Oh, mare nero

Sitter och dricker lite te på kammarn (kanske det bästa ordet som finns! haha) i godan ro och förbereder lite grejer. Råkade slinka in på internetbanken och blev lite lätt hispig över saldot på mitt konto.. men vi får helt enkelt leva lite över tillgångarna denna månad, i juni är jag tillbaka hemma hos ma & pa så det ska nog gå jämnt ut i slutändan! Några saker som jag längtar efter!

- Att öppna ett fullproppat kylskåp på morgonkvisten och kunna välja VILKET PÅLÄGG MAN VILL!
- köra bil och dunka massa bra musik!
- hänga med alla fina vänner där hemma!
- sätta mig i mammas soffa efter en tuff dag på jobbet och bara...stanna där.. (den är så extremt skön att man inte ställer sig upp på minst 2 timmar)
- sitta i kassan och prata med alla gulliga tanter!

Kan inte tänka, jag står bara här och ler


foto: lina scheynius

Mitt liv just nu: grupparbete - sola på slottsängen - äta äggröra- lyssna på Maggio - sova. Och så går det runt! Idag körde vi lite volleyboll (efter att käkat paj och ätit jättejättegod cheesecake, ah så välsmakande!) och upptäckte att man kanske borde slipa en hel del på servrarna. Nära att jag sköt ner två surfdudes! Jag är liksom lite för stark för mitt eget bästa...eller något!

Imorgon sätter case 2 igång på allvar och på kvällen är det kickermöte. Mycket spännande att få reda på vilka man ska kicka tillsammans med i Augusti! Hoppas jag hamnar med några som har realistiska idéer om kickertema. Mitt mest genomförbara temaförslag hittills är Simpsontema. Måla nollorna gula och raka av dem allt hår (förutom tre hårstrån) och fixa Marge-frilla till tjejerna, jadå...

Fighters don't quit and quitters don't fight

Att få komma hem till sin enkla Tikka Masala-luktande boning (jag bjöd Rudell på indiskt igår, hjälp vad gott det var!) efter en heldag på biblioteket, kämpandes med vårt alla första case (som handlar om hur reklamkampanjer sprids i sociala medier - spännande!) är h-e-a-v-e-n! Imorgon halv nio är vi på't igen, fram tills dess ska jag sova som en klubbad säl.

Om några minuter är det veckans bästa dag!


Du, jag tror vi flyr rakt in i solen








Lite bilder från påskhelgen. Vi var och hälsade på världens bästa mormor i Eksjö och Becca åkte MC för första gången. Tydligen var det jättejättekul, så nu har jag frågat hennes kille om inte jag möjligtvis kan få testa att åka med någon gång i sommar..tänkte blir lite mer extrem sådär! Vattenskidor är nästa mål, gärna utan att bryta benen!

Amerikat

Jag har börjat spana lite på vilka kurser jag vill läsa på UNCG. Japp, om jag nu bestämmer mig till hundra procent för att studera utomlands så är det där jag kommer husera ett halvår. Det verkar vara ett fint ställe, lagom stort för mig (det vill säga: väldigt litet mätt i USA-mått!) Med tanke på att jag knappt förstår informationen på deras hemsida så känns det kanske inte jättesmart att åka dit. Äsch, det blir ett senare problem!

Nu ska jag duscha, bädda ner mig till ögonhöjd i sängen och därefter spana på Sex and the City.


En sjukligt bra helg

Ett gäng bilder från vårt valborgsfirande här i Växjö! På fredagen hängde vi med klassen på Sivansängen och drack öl. Sedan hamnade vi hos Martin och jag råkade bli en självutvald DJ (som spelade Bad Gal och Bag in da box, ojdå!)

Lördagen inleddes med en gemensam brunch hos Cia och Karin, fruktansvärt gott! Sedan bar det av till Forskaren och Kvartersgaloppen. Vi åt massa brieost på en säng (Ja...det är lite oklart från vår sida också..) Några timmar (och öl) senare, pinnade vi iväg till pizzerian, kittlade dödskönt i kistan kan man säga! Ett par timmar (och powernaps) efter detta blev det utgång. Och stuvade makaroner i min säng. Fin avslutning på en grym dag!

Igår fyllde Tina år, det firade vi storslaget med hemlagad pizza (gjord i himlen) och cupcakes i långpanna. Rätt ska vara rätt, helt enkelt!

















RSS 2.0