Here we go!

Sådär ja! Väskan är sprängfylld (jag kan verkligen inte packa smart, hur gör man?) minneskortet på kameran är tömd, alla behörigheter är med (förutom vovven, hade gärna packat ner henne också) och the girrrrls are comin' soon!

Det här kommer bli awesome guys! Ta hand om er så hörs vi typ på måndag (Om jag inte lyckas söka upp en dator där, vill säga) Kärlek!

Nineteen is the shiet!


världens bästa på hultan! foto: jag

Jag skulle förövrigt vilja ge världens bästa (och jag menar det, for real!) Kajsa ett alldeles eget inlägg idag. Hon fyller nitton today! Jag var där och snyltade två tårtbitar before. Blåbärstårta med gelehallon, det ni!

How are you doing tonight?

Själv mår jag alla tiders! Slötittar lite på sammandraget från le Finnkamp, men framförallt så samlar jag kraft inför vår weekend i huvudstaden, holy cooow! Jag funderar starkt på att inleda min packningsorgie innan jag somnar. Allt som behövs innan dess är en stor kopp te!


Imorgon börjar mitt nya liv

Imorgon ska jag slinga min råttfärgade utväxt. Jag har alltid föredragit att kalla den ljusbrun, men tydligen är det råttfärg på det. Om än mot det mer guldiga hållet. Iallafall enligt min frisör, och det är lite heligt det där. Frisörens ord är typ lag. Jag slingade senast i april så innan jag förvandlas till en gnagare totalt så äre väl på tiden att trä den där slinghatten över huvudet och få det överstökat!

Visst är det lite konstigt att det ALLTID ska komma in en snygg kille i frisörsalongen när man sitter där med hättan på och ser ut som Skalle-Per förresten?! Ännu roligare när man har utstående öron också. Det blir lite Toker över det hela.


Plötsligt händer det!


jag fattar det fortfarande inte, herregud!!

THIS is what I'm talking about people! Runt den 5 juni kom jag och Kajsa gemensamt överrens om ett livsmål som vi skulle sträva efter. Vi skulle krama Howlin' Pelle Almqvist  under vår livstid. Ett mål, som för många människor i vår omgivning, tycktes omöjligt. Men jag och Kaj, people, bestämde oss för att inte lyssna på dessa människor.

Gissa vad vi gjorde då, en vecka senare. GISSA VAD VI GJORDE DÅ?! Vi kramade vår största idol, guds gåva till kvinnan, världens bästa livebands frontfigur. Som i en triss-reklam så dök han plötsligt upp framför oss. Det var magiskt. Tiden stod stilla (ungefär som i första kyssen, fast ännu mer stilla liksom) och vi  trampade darrande iväg mot Langosståndet där the man befann sig. Vi började skaka okontrollerat. Som två ekorrar i en orkan eller något.

Sen bara hände det. Pelle hör att två tjejer bakom han i kön är inne i något slags chocktillstånd. Han (den här delen gillar jag VERY MUCH!) vänder sig om, hälsar på oss med ett leende (betty spagetti-ben! betty spagetti-ben!) och vi inleder någon slags kommunikation. I think. (Det var som sagt så osannolikt så jag fick en blackout direkt efter) Sen sträckte jag med skakande händer fram kameran till en tjej för att föreviga det hela, annars skulle väl inte en jävel (och inte vi själva heller för den delen) trott oss. Sedan fick vi varsin kram. KRAM, get my point?! Det är typ det närmaste man kan komma någon utan att..jaa..ni vet..

Sen pinnar Pelle iväg för att beställa en langos deluxe. Jag och Kajsa tar oss på något oförklarigt sätt därifrån på skakande ben, bryter ihop i glädjetårar och vill praktiskt taget pussa varenda human vi ser därefter. (Det gjorde vi inte.)
Rockpartys securitas kommer fram och frågar vem det är vi träffat eftersom vi förmodligen var de lyckligaste människorna på festivalområdet. Vi berättade såklart. Jag tror förresten varenda människa i hela Vimmerby vet om det nu. Kajsa har hängt upp bilden på sitt jobb, jag har sagt det till halva personalstyrkan på ALV, och pappa underrättade fotbollsgrabbarna om att hans dotter hade kramat Pelle i The Hives.

Vad jag vill säga med this, är att man aldrig, aldrig ALDRIG ska ge upp! Plötsligt händer det!

A weekend in the city!

Idag är jag bara så unbelivable pepp på helgen. Stockholm med mina underbara tjejer, det kan onekligen bli bättre! Som ett omen så ska vi checka läget på Nrj in the park också, när vi ändå är på plats så kan vi likagärna gå dit och lyssna lite liksom. (Bara det att jag inte hittar några tider eller så, så om någon vänlig själ out there skulle vilja meddela mig detta så skola jag slicka dina skosulor rena från gamla tuggummin!)

Annars då? jooo, vi tänkte leva drömmen och se The Hives på grönan. Förra gången vi såg dom så gick ju saker och ting VÅRAN VÄG så att säga. Mirakel existerar verkligen!


Helt i onödan med andra ord

Åh, jag hade läst alldeles fel på schemat imorse. Trodde jag hade engelska, men icke! Det börjar inte förrän nästa vecka. Vilket betyder att jag börjar vid klockan ett idag. Och när gick jag upp? Kvart i sju. Sjukt onödigt! Jag tröstade mig med att göra en cappucino OCH en chailatte. Enligt eget recept alltså. Riktigt delichious!
 
Nu ska jag och mamma inhandla en ny kaffebryggare, och en dataväska. Det sistnämnda blir helt klart roligast.
Ka-ching!

Allén är inte så dålig ändå


mats+allé= emotionell picture

Jag och Mats tänkte oss lite emotionella höstbilder á la Markus Krunegård och Coldplay igår när vi stannade till vid ett läskigt slott för att fota lite. Och jag måste säga att det blev väldigt..deprimerande bilder. På ett fint sätt på något sätt. Lite magiskt men tragiskt, som Håkan skulle ha kvittrat.

Näe helt seriöst, nu ska jag sova. Himla gott till och med!

Det är så jag sägert

Laxpaj är oemotståndligt gott. Rosa äpplen smakar heaven, och telefonsamtal till okända människor är väldigt obehagliga. Nu ska jag cykla till biblioteket och lämna in en movie, hyra en ny movie (ikväll ska det kollas film!) och cykla till hästen. Min fina, runda, hysteriskt söta ponnymule! (Ja, jag pratar bäbisspråk med en häst på 500 kilo.)


Hultsfredsfestivalen blir längre!

Alltså, detta gillar jag! Allas vår Hultan kommer i ett helt nytt koncept next year - det blir en fyradagarsfestival istället! Dessutom inträffar den lite senare än tidigare, nämligen andra helgen i juli. Det betyder att Hultsfredsfestivalen 2009 går av stapeln den 8-11 juli. Be there folks!


in the middle of the week

Jag börjar sannerligen komma in i pluggandet nu. Ju mer tiden går, desto mer intressant blir det. (Endast haft två lektioner hittills, det är kanske inte så konstigt att jag låter så positiv, huhu) Jag slipper iallafall köpa mattebok, och det är sjukt bra. Mamma hade exakt samma när hon pluggade, hell of a flow liksom! Den går på 280 spänn annars, känns inte direkt som en rolig utgift liksom.

And now? Jag ska ringa lite. Till min gulliga lilla mormor och tacka för namnsdagspengen och talka lite, till biblioteket och låna om en film, och till någon guy som säljer en engelskabok för halva priset. Som hittat! (Om nu boken finns kvar, vill säga..)

Regnigt, men mättande

Vilken mysig stad mates! Norrköping klubbar det mesta. Fast så mycket stadsvandring blev det inte, jag checkade läget inne på Myrorna i typ 2 timmar, och sen skulle vi åka hem. Mats blev bjuden på en ny sorts kaffe som såg ut som te, sa han iallafall. Sen vet man ju inte riktigt hur det är med den saken. Jag köpte en randig tröja inne på Myrorna för 45 spänn, men så blev det 10 % studentrabatt på det också. (Det låter så snålt så jag ryser vid tanken..huh!)

Sen blev det käk på Mcdonalds, massor av good music på vägen hem (jag var dj och spelade massa coldplay på högsta volle, bob hund och håkan också) och en liten fotosession på vägen hem hanns det också med. Mats är en ypperlig modell! Och jag en ypperlig fotograf, iallafall när jag känner för det.


Today: Norrköping

Idag ska jag till staden med den fina dialekten - Norrköping. Mats ska på någon jobbsammankomst (exciting!) och jag fick äran att följa med. Mest för att jag var ledig då, men ändå liksom. Känns stort. Jag tänker shoppa! Sen blire väl donken eller någon annan lyxrestaurang också.

Måste dra på mig lite clothes nu, ciao bellas!

Korv är en mänsklig rättighet, tror jag

Idag har jag handskats med korvar. Usch vad jag hatar lukten av kokt korv just nu (och kanske föralltid). Jag kan knappt skriva ordet innan jag känner hulkningarna i halsen. Kokt korv. Boiled sausage. (Det låter nästan ännu äckligare på engelska) Det är egentligen inte det att jag inte äter korv, jag klarar bara inte lukten av korv-vatten. Jag får liksom vanföreställningar att någon ska tvinga mig att dricka upp  vattnet. Eller något sådant.

Varför måste alla danskar vara galna i just denna typ av kött förresten? Kan dom inte bara gå all-in på typ grillspett eller kebabtallrik som vi andra människor?

I'm a wicked one

Gissar på att det inte är särskilt smart att först bada en timme, och sen åka till stallet och skita ner sig igen. (Kanske inte smörja in sig med hästbajs precis, men man blir ju inte direkt clean av att vistas i närheten av hovdjur)
Fast å andra sidan så har jag ju aldrig påstått att jag är smart.

Söndagar äro spadagar

Jag har tillbringat åtskilliga minuter plaskandes i badkaret nu efter jobbet. (Ska jag vara riktigt precis så kan jag meddela att jag även låg med huvudet under vattnet och sjöng på 'my heart will go on' också. Bara för att, liksom)

Först masserade jag ömt in mitt frisörschampo i hårbottnen. (Jag tror på det här att man ska lägga ner sin själ i saker och ting, det blir SÅ mycket bättre resultat då) Sedan blev det lite panikartat eftersom halva schampomängden rann in i högerögat istället. Alla blodkärl i hela ögat sprängdes och pupillen sprack. (Ja, där ser ni hur dålig jag är på att ljuga)

Sen drack jag te med badvatten i, jag råkade spilla ner lite där också. Sen avslutades hela spatemat med att jag hällde i MASSOR med inpackning från barnängen, jag bara älskar den! Aloe vera-something heter flaskan. Nu har jag "bara" naglarna, ansiktet och insmörjning av le body kvar. Jag är nog klar vid halv ett ungefär.


Det måste ha varit en trevlig syn..

Jag jobbade på parkeringen idag, vilket i princip betyder att jag utgjorde första intrycket för typ 70 % av gästerna. Kanon. Speciellt med tanke på att jag dagen till ära har fått världens fetaste finne precis i mungipan. Jag skämtar inte, det såg ut som en jäkla landningsbana för helikoptrar eller något. Nu är inte jag den som gillar att klämma pormaskar heller. (Det räcker gott och väl med att jag fick ett sår i pannan i åttan som satt kvar i en vecka när jag skulle utöva detta senast) Det blir får bli specialmetoden helt enkelt - tandkräm över finnen inatt!


Nu ska jag sova, hejpa!


Hey guys!

Jag kom hemfrån Ivona förut, där det bjöds på kanongod marsipantårta, eftersom kvinnan flyttar till Sundsvall på måndag för att plugga. Det är först nu jag börjar fatta att jag börjar bli stor. Inte stor-stor alltså, utan...äldre. Jag är inte längre sju år och badar tills tårna ser ut som russin och gör mussepiggfrisyrer med badskummet. Däremot köpte jag badskum idag. Känns som en typisk vuxengrej att köpa Barnängens badskum med doft av pömsiga persikor.


Kvällens missions!

Ikväll har jag verkligen lovat pappa att städa iordning på rummet. Nog för att det HAR sett värre ut (ni skulle se min systers rum, mitt är rengjort med en tandborste i hörnen vid den jämförelsen!) but a women got to do what a women got to do liksom. Sen är mitt andra mission att få ordning på min walk-in closet, som för närvarande inte är speciellt walk-in-bar. Det kommer bli grymt när jag får ordning på grejerna därinne, for sure!

Nu blire städning ackompanjerat till lite oboydrickande, great!


But I got motivation, yeah I pretty much love it all

Idag har jag varit på upprop på komvux, ladies and gentlemen! Det måste nästan klassas som dagens happening. Stod inne på bokhandeln i evigheter för att välja ut Den Perfekta Kalendern, så nu är jag utrustad med den också. Förresten står jag vid en 'drop-in-dator' på bibblan nu och känner mig jätteviktig. (De som hör mitt knapprande tror säkert att jag är en businesskvinna som skriver viktiga mejl till min boss i huvudstaden)

Nehej guys, ska låna lite Marian Keyes-böcker och sen bege mig hemåt. Bye!

Home sweet home

Idag har jag varit smålänning all day long. Som lite kontrast till gårdagen vill säga! Ridit ut med Lotta och letat kantareller (i grå joggingbyxor, way to go liksom!), och innan dess jobbade jag lite på vandrarhemmet på morgonen, ledde lite ponys och körde häst och vagn and stuff!

Och yes - jag är beredd att hålla med tyskarna på vissa punkter. (Men jag tycker fortfarande inte älgar är speciellt fräna, bara den där hänggrejen under hakan) Sweden is a beautiful place! Iallafall från hästryggen, på en bred (och tjock, dom går på kraftigt bete nu nämligen) ponnyrygg iklädd mjukisbyxor från nike.


Yeah that is just what I'm gonna do!

Jag har varit vaken i tjugotvå timmar nu. Tror inte det är speciellt hälsosamt nej, och imorgon ska jag jobba hos Lotta så jag måste vakna strax efter sju. Vi fick kvällsmat hos världens bästa Kaj när vi vinglade förbi hennes hus, aldrig tidigare har ett glas mjölk smakat så gudomligt!

Jag har torterat (kanske inte det rätta ordet eftersom det faktiskt var han som introducerade den gamla slagdängan för mig en gång i tiden) Matsen med att sjunga på Brainpools 'In a box' hela dygnet. Den måste jag ju bara slänga in liksom! You don't know what I'm gonna do, I'm gonna send my heart in a box to you'. Dom är ju från Sverige för tusan!
Here it comes, nu sover vi guys!


Stockholm i mitt hjärta

Idag har jag och Mäts spenderat dagen i huvudstaden, kanoners! Vi steg upp vid tre, så nu vid nio är vi mer zombieliknande än någonsin. Jag har inhandlat en galet stor schampoflaska från matrix. Varför vet jag inte riktigt, men nu längtar jag efter att tvätta barret. Sitter i Linköping på stationen, nu ska vi springa ifatt tåget!
Ciao!


I believe in yesterday

Efter en mycket lonely och kort natt (precis när jag hade somnat för andra gången så ringde min syster och härjade, jag fick bara ur mig ett väsande och osammanhängande 'jagskasovanujobbarimorrnsåjagläggerpånuhejdå!' så är jag uppe på benen igen. Kräftskivan igår det drag i! Vi lämnade dock the building (Törnrosdalen, vill säga) till tonerna av Let me entertain you vid tolvsnåret. Det var alldeles lagom nu när jag tänker efter, för det var svårt nog att kravla sig ur sängen i morse. Nu tickar klockan envist framåt, vid tio över får jag skjuts av le dad till jobbet. Det är som tjugo minuter det, jag som har liiiiiite annat att fixa innan dess! (Men det kan jag inte säga, hoho!)

Mot sockerdricksträdet!


Halfway to dreamland




foto: chadwick tyler


Nu är det inget annat än sovdags som gäller kan jag meddela.
Tylers bilder ovan passar utomordentligt bra faktiskt, de se så fridfulla och harmoniska ut. (Och mina ögonlock blir bara tyngre och tyngre..) Nej, är det duntäcke deluxe som gäller, ciao!

veckans lista helt enkelt



En ny upcomin' grej här på bloggen förresten! Inte är det speciellt complicated heller. Bara en liten enkel lista över saker jag hissar och dissar för tillfället. Mest hissningar får vi väl hoppas iallafall, jag är ju trots allt en ganska positiv människa. Håll utkik!

Live like nowhere else


ett mycket stiligt foto på världens bästa kaj och jag at hultan

Det är drygt två månader sen och jag längtar tillbaks så jag kreverar. (Det betyder ungefär explodera, har jag fått lära mig) I'm talking about Hultan, la dolce vita liksom! Här kommer en mycket seriös bild på världens bästa Kajsa (om jag var gud skulle jag plocka ner några stjärnor till henne) och mig, när vi sitter vid hawaiiscenen och spanar på
1. hultanguys
2. fotboll

Om jag inte minns helt fel så var det precis innan jag skulle guida Tim till vårt utomordentliga sittställe. Det gick sådär. Tydligen är jag världens sämsta vägbeskrivare.

De där röda djuren med tentakler ni vet

Mitt liv för tillfället innefattar två saker: jobb och kräftor. Jag jobbar hela helgen (men jag gillart, så jag skola icke klaga!) plus att det är kräftskiva på ALV imorgon. Det ska bli alldeles kanonkul! Jag och pappa laddade upp med lite kräftrace här i huset ikväll, tänkte fota dom små stackarna innan jag började slurpa i mig dom (De ser ju inte lika aptitliga ut efter, direkt..) Men hade jag något minneskort i kameran kanske? Hell no! Det ligger hos mamma och myser.
Vad nu det ska vara bra för.

Jag är nästan sjukligt glad i kräftor, har ätit det varje sommar så länge jag kan minnas. (och jag har minne som en guldfisk ungefär) Farfar är en hell of a man när det gäller kräftfiske, så jag förmodar att han har en betydande roll i min karriär som kräftätare. Det ska jag förresten också bli när jag är pensionär.
Kräftfiskare och jävligt aktiv inom PRO!

Softa bananer

Jag har tagit det extremt lugnt idag. Softa bananer helt enkelt, Oprah och topmodel i tevesoffan, pommes i överflöd och knäckglass så hjärnan tycktes frysa till is i några minuter. Sedan har jag också hämtat min älskade handväska som lagats hos skomakaren (Dom är så snälla så man får lust att lämna in saker som inte är trasiga, bara för att prata med dom liksom) och fixat pass i Hultsfred. Så nu ni dörrvakter, har jag snart en giltig legitimation att vifta med!

Det blev ingen utgång igår, vi cyklade hem och kollade på Pingpongkingen istället. Ganska konstig film, men jag antar att man måste ha ett visst intellekt för att förstå den. Ungefär som Mats har alltså. Jag bjöd på te, vi käkade popcorn och åt baguetter. Sen diskuterades lite bad news på kvällen. Ibland försvinner tron på mänskligheten på ett ögonblick. Faktiskt.

Jag älskar mina vänner! Ni är fantastiska!


Fotbollsåskådning & utgång!

Ikväll är det fotboll för hela slanten som står på schemat. Jag har med mycket list fått med mig Kaj och de två mycket orutinerade fotbollsåskådarna Annso och Mats. Vi ska tillsammans agera hejarklack (nåja, lite i överkant maybe) när Vimmerby möter serieledarna. Det blir exciting! Det är nämligen serieledarna de möter (Vimmerby ligger för tillfället tvåa i division tre) så mycket folk lär det bli. Och mycket godis ska vi äta.
Det är ju nästan anledningen till att man går dit, after all.

Sen tänkte vi gå till brygghuset efter och dricka lite beer, hoppas fler girls dyker upp!


Klingan sätter skåpet!

bild till artikeln
foto: lånat från stockholm streetstyle

Hur snygg får man bli? Det är ungefär den frågan som ständigt ploppar upp i skallen när Elin Kling uppenbarar sig på bild. Jag menar - kolla håret! Shortsen! Skärpet! Väskan! (Utropstecknen tycks aldrig ta slut!)

Jag ska plugga!

Buddies! Vi kan ju börja med att konstatera att min höst kommer ägnas åt pluggning på komvux. Jag (i sällskap med världens bästa Kaj) sprang ner till Vimmerby lärcenter (som det så vackert heter, egentligen alltså) med en köttbullemacka i högsta hugg. Apgod förövrigt, jag fick smaka.

Men nu var det inte köttbullemackor vi skulle fördjupa oss , utan mina kurser. Det kommer bli awsome! CSN-bidrag och busskort, läsa upp matte, psykologi och engelska (pluggdelen) och så blir det grafisk kommunikation a (som jag läste i tvåan men det är så jäkla kul så jag kör det igen ;D), företagsekonomi, desktop (med indesign baby!) och digitalt skapande (illustrator och photoshop). Kurserna kommer vara klara till vintern så sen kanske det eventuellt blir other buns. Fytusan vad jag längtar efter att få köpa pärmar, pennor och block!
 
Ps. Nej jag är helt seriös. Även om det låter lite smått otroligt.
Jag är pluggsugen igen!

the golden touch


bild lånad härifrån

Klockan slår snart midnatt och jag ska krypa ner i le bed inom ett par minuter. Tänkte bara posta en underbar låt av ett underbart svenskt-brittisk band med en kanonsnygg Johnny Borrell som leadsinger. Razorlight, ringer det någon klocka? All you guys have to do är att klicka på bilden!

Rosebud baby!




Det här är grejer förstår ni! Fint förpackat plus fruktansvärt bra för läpparna!

Ni vet ibland när man hittar produkter som får de mest enastående grejerna att blekna i jämförelse? Rosebud salve är en sån produkt. Den har inga superkrafter på något sätt (Och nej, inte förvandlas man till Adriana Limas tvillingsyrra när man kletar på det heller) men sköter sitt jobb, det gör den alldeles galant! Läpparna blir eleganta som tusan! Ni kan beställa det från blush.se bland annat.

Boende bokat!

Yeah! Var inne och hälsade på världens bästa Kaj på turistbyrån. (Hon ser så proffsig ut därinne!) Hon meddelade stolt att hon lyckats fixa ett boende till vår huvudstadsweekend i slutet av Augusti, det blir två nätter på Skeppsholmen, sounds great! Inte för att jag varit där någongång, men det ska tydligen vara vackert. Vid närmare eftertanke bryr jag mig inte så speciellt mycket om det är vackert eller inte, herregud! Vi ska se THE HIVES och DET om något, kommer bli fantastiskt vackert. I tell you!


Fångad av en badrumsdörr

Ni kommer aldrig tro vad som hände mig förut. Jag låste in mig på toan. Det låter inte som en big deal, right?! Bara den lilla detaljen att dörren gick i baklås, mamma och jag försökte låsa upp dörren med kniv men utan att lyckas. Så min käre moder ringde vaktmästaren som fick komma och rädda mig. Inte för att det gick någon nöd på mig direkt (Satt och läste ett sånt där psykologiskt magasin och provade mammas nya ögonkräm - heaven liksom!) men man kan ju inte vara inlåst i ett badrum (speciellt inte i ett utan fönster) i resten av sitt liv. Så nu är jag ute i friheten igen.

Ska ringa min gamla skola och fixa hem lite betyg därifrån nu. Adios!


Kvällens fundering

Varför joggar det omkring en myra på min ena datorhögtalare?!
Jag har två teorier. Inte så genomtänkta men ändå - teorier. (Det är lite if-reklam över det hela)
1. Dessa uråldriga högtalare fungerar som en slags semesterbostad för myror, om än en väldigt kantig och högljudd sådan.
2. Jag råkar händelsevis ha en motorway för myror gående rakt över soffbordet (och därför också över högtalaren)

Jag vet inte riktigt vilket alternativ jag hoppas på.

Next up: Beckfilm & te!

Finally är jobbardagen slut! Jag kan nu betraktas som officiellt arbetslös, (men vi säger mångsysslare va? Sounds better!) även om jag kommer ha lite cashflow i och med extrajobbet på ALV. Tydligen kommer jag ha hand om ett lotteri på tisdag. (Spänningen dallrar i luften redan två dagar innan)

Nu blir det Beckfilm och te i soffan. I oerhörda mängder, kan tilläggas. Av det sistnämnda. Te alltså. Ska jag vara riktigt, riktigt exakt så är det billigt fruktte från en stormarknad i Växjö som ska avnjutas. Det kan bara betyda en sak; jag borde gå och botanisera i teaffären imorgon, och handla på mig några hekto. Ska man vara arbetsl..förlåt, jag menar mångsysslare, så lär väl tedrickandet komma igång ordentligt.

Herrejösses vilket meningslöst inlägg det här blev. (Nu lät det ju nästan som om mina inlägg i vanliga fall är meningsfulla..)


Sista sommarworksdagen!

My lord vad sommarn har snurrat fort iår! Jag har både hunnit med att ta studenten, haft en wonderful hultfredsfestival och jobbat skinkorna av mig på ALV.  (Inte för att det var ansträngande alltså, men stolen är så damn hård!) Idag är alltså den sista dagen på min anställning. Jag har valt att jobba extra lite efter detta, men ändå. Det börjar lida mot sitt slut. Champagnen är uppkorkad. Förbandet ska kliva av scenen. Toningen har börjar verka. You get my point.

Nästa mission - frukost!

Läderarmband i mängder!


läderarmband är nog de fränaste smycken jag vet, från cocoo.se

Har ni inte kastat några getögon på cocoo.se (som är Sveriges största smyckesbutik på nätet!) ännu så tycker jag ni promenerar in där just i detta nu. Marsch pannkaka! Jag menar, kolla bara på de otroligt fräscha läderarmbanden som de har fått in för hösten?! Jag är alldeles knäsvag för det kornblåa nere i hörnet och det bruna in the middle.
Milda makter!

Take me out!

Nej, att  sittdansa stillar inte mitt partyhumör kan jag meddela. Jag längtar vaderna av mig till onsdag, då vi funderade på att dra en runda på Brygghuset igen. Kanske kan jag hälla i mig en hallon-öl denna gång? Eller jag menar, findricka en hallonöl. Det är precis det jag menar. Findricka.

Min nya kamera är förövrigt svart och förödande läcker. Jag som har bestämt mig för att sälja den vackra skapelsen, till min mor av alla människor. Gah, mitt hjärta kommer värka varje gång jag ser henne använda den. Det känns lite som att lämna bort en liten hundvalp med stora bruna bedjande ögon...eller något.


Thank god it's friday!

..inte för att jag tillbringar den på ett svettigt dansgolv i highheels, smuttande på en cosmopolitan med mina älskade vänner. Nej, jag befinner mig i soffan, looking for inspiration och sittdansar till Lady Gaga. Det är hard work work hela helgen som gäller, bara två dagar kvar i torghandeln så det är bara att  bita ihop (och ta med en lika bra pocketbok imorrn) Jag använder mig nämligen av ytterst trevlig verklighetsflykt för att få tiden att gå fortare när det är helt folktomt. Idag blev det Karin Fossum som fick stå för deckarspänningen.

Låten jag dunkar at the moment! Lady Gaga - Just Dance! Tack för tipset Ante!


Lite makeup i brevlådan är aldrig fel




läppglans med gelehallonsmak från make up store

Idag låg det ett  härligt vadderat kuvert i bredlådan igen, när vi hade puttrat hem från Linköping. Ett läppglans från make up store, uh! MUS är förövrigt ett favoritmärke när det gäller smink, så det kändes extra kul! Asså guys, ni får också tävla lite! http://blienvinnare.com är en suverän sajt ni kan kolla in!

Annars har min torsdagskväll rullat på bra, med Kajsa i luren och hysteriskt bra musik i högtalarna så ordnar sig det mesta. Nu mullrar åskan, teét kallnar och jag somnar. Bäst att pysa med andra ord. Hörs imorrn, godnatt!

The Hives back in the days

Det känns som jag alltid städar. Saken är väl den att man inte kan definiera sysslan 'hänga in två tröjor som hänger på soffarmstödet i garderoben' som städa. Iallafall inte enligt mina föräldrar. Hur som helst så har jag avancerat städningen lite idag. Jag la in två maffiga tidningshögar (jag KAN bara inte slänga modemagasin, det tar emot!) i ett skåp, så nu kan man faktiskt skymta lite bord också. (Det var nästan så att jag hade glömt bort att det var ett vitt soffbord)

Det är förresten jäkligt mycket roligare att städa och kolla på hivesvideos samtidigt. Den här tillexempel, The Hives back in the days! Dom kan ju inte ha varit mycket mer är 18 bast då, de svartvita grabbarna. A.k.a I-D-I-O-T heter skapelsen. En favorit, helt klart!
 


Profilbilden uppdaterad!

Jamen sedär, det var väl på tiden att jag laddade upp en schysst profilbild här på bloggen? Inte för att jag alltid går omkring med den där fotoposen fastklistrad i ansiktet, men nu har ni iallafall en liten minimal aning om hur jag kan tänkas se ut. Iallafall på midsommarafton, för det var då fotot togs. (Det var ungefär senast jag sminkade mig och inte bara använde mascara..varför jag nu var tvungen att ta upp det)

Nu får jag spunk på mitt ögonbryn också, det ser ju helkonstigt ut! (Så går det när ens ögonbryn gör revolution förmodar jag) Okej, tillfällig profilbild säger vi! Tills jag orkar fixa en ny, vill säga.

Ready for Ikea

Crap, nu har jag suttit här i flera minuter och fingrat på tangenterna och försökt komma på något bra och skriva. Idag känner jag att Ikea vore jäkligt kul att besöka. Som av en händelse så är det dit vi ska inom...sju minuter. Detta betyder att jag måste hoppa i en outfit snarast. Om jag inte vill göra stan osäker i mammas urtvättade gamla morgonrock, vill säga.


Tjejkväll!

Nu ska jag springa ifatt bussen tänkte jag. Att springa i förebyggande syfte är ett vinnande koncept - varför ändra på det? Ikväll är en tjejmiddag hos Frida inplanerad. Det ska bli alldeles fantastiskt, både med mat och att få hänga med de bästa som finns - the homies!

Men först ska jag till stallet en sväng!


Kaffeskrubb

Jag tog mig precis en ångande dusch.  Kom på att jag måste komma med en galant idé till er readers bara; kaffeskrubba er! Det låter helt absurt men det är det absolut bästa sättet att peela sig, har jag upptäckt. Och det bästa är att de allra flesta kaffedrickande människor har malda bönor hemma. Det är alltså bara att göra såhär:

1. När du (eller någon annan, kaffedrickande varelse) ska ta bort kaffet ur kaffebryggaren efter fikat or whatever - så lägger du vantarna på kaffefiltret med tillhörande kaffesump!
2. Spring in till duschen och kleta in dig i de malda bönorna (Just den här delen känns lite dirty, typ gyttjebad)
3. Ta lite extra på armbågarna, händerna och knäna, där man gärna blir lite torr.
4. Skölj av!

Det är helt galet bra! Testa testa testa!
Här hittar ni fler huskurer

Århundradets kallaste natt!

Namnet Rudolf får iallafall mig att genast börja tänka på pappan i Sunes sommar, my favorite! Här kommer därför lite roliga (och klassiska) youtubeklipp. Enjoy!






Rudolf filosoferar

Jag är ledig i hela kroppen idag. Och det är så underbart! Jag vaknade vid åtta för att stänga av alarmet (det är väl jäkla typiskt att man glömmer en sån sak? Fast å andra sidan gillar jag att vakna till Mr Almqvist voice..bigtime!) la mig tillrätta igen och bara kände hur ledigheten flödade genom kroppen. Det här kommer bli en fin onsdag ska jag säga er! Planerna är många och storslagna. (Ribban sätts högt när jag skriver så, visst?)

Sen vet jag inte riktigt vad jag har gjort för att förtjäna att gå omkring som en look-alike till renen Rudolf idag.
Jag har fått två (eller fler, det tar emot att göra en closeup i spegeln..) illröda finnar på näsan. Hela nästippen känns lite lätt öm. När jag läser det jag skrivit nu så känns det verkligen som ett stort problem. Snyft och hulk. (Hulk förresten, vad är det för ljud? Jag trodde det var en stor grön man!) Nähä, nu ska jag ut och gå med hunden.
Utan bjällror this time!

Movienight!

Då ska vi se här - om regnet öser ner ute, vad är det mest geniala man kan hitta på inomhus då? Kolla på film och äta pizza förstås! Mats och Kajsa anlände hit runt niotiden, och efter en snabb diskussion så slängde vi oss på telefonen för att beställa en verona, med oxkött och isbergssallad på. Perfect! Medan vi hungrigt tryckte i oss flottig pizza så rullade filmen Funny Games. Den var helt psyko, no kidding! Därefter chips (eftersom Mats gått och köpt två stora chipspåsar, gaaah män liksom!) och en syndigt god dipsås.

Sen höll vi på att somna i en stor hög inne i teverummet. Då bestämde vi oss för att avbryta le movienight och sticka hem och sova istället. Så det ska jag göra nu, sova som en stock all night long och vakna precis när jag känner för det imorron.
Det kallar jag lyx!

Positiva tankar

Okej det här fixar jag. En dag till ute i stormen och regnet. Come on, hur jäkla farligt kan det vara egentligen? Förövrigt så var jag rädd att jag bara hade drömt om min vinst igår...men nej! It's so true! Jag tänkte sluta tjata om det...på torsdag ungefär. Då ska jag förresten till Ikea med pappa.

Hörs later!


Skaplig dag!

Oh lord! Nu ska jag ta och sova, riktigt, riktigt gott. Stormen viner runt husknuten, och här sitter jag i sängen och borstar tänderna. Min madrass är ta mig tusan oslagbar!
Godnatt Sverige!


Nytt in the wardrobe!








Shoppingfynd från i torsdags!

I torsdags var jag extremt ledig. Jag och världens bästa Frida bestämde oss för att kolla utbudet på Erikshjälpen, så vi pallrade dit helt enkelt. Efter en sväng på stan och påhälsning av Kajsa och Antonia i turistbyrån, så påbörjades vår vandring i riktning mot stadens största second handbutik. Jag blir alltid så ivrig när jag går in i en second handaffär. Klämmer på ALLT, kvittrar glatt om att 'kolla, den här kan jag göra om!' och försöker verkligen se det vackra i en urtvättad blommig magtopp ifrån Kappahl. (Det finns skönhet i allt, även om det ibland sitter långt, mycket låångt, inne..)

Och sen bara hittar jag den. Man hörde en änglakör som i vackra stämmor sjöng Halleluja, och ett starkt, nästan obehagligt starkt ljus från ovan lyste ner på en av klädställningarna. (Nu var jag nära på att skriva om skjortan vars klädmärke var Jesus och matchade min ögonfärg, men den inhandlades aldrig) Naj, mitt framför trynet på mig hänger Hugo Boss-skjortan helt available! 39 spänn för skapelsen, himmel och pannkaka! Jag panikslängde mig på galgen och bar stolt omkring på den medans jag också hittade ett galet fint skärp för en tia.

Sedan bar det av mot Eksjö och grandma. Där inhandlades Keds för halva priset (195;- rättare sagt) i en tantaffär som jag förmodligen aldrig skulle gått in i om det inte vore för att jag ville irritera Becca med att försvinna in i små skumma butiker hela tiden. Och se vad bra det funkade! Sedan blev det ett par svarta, supersköna shorts från Veromoda också. Med paperwaistmidja! Halva priset där också, typ 180 riksdaler.

En lyckad shoppingdag, får jag väl ändå säga!

Happy face!

Detta är unbelievable. Jag sitter och dricker te med hunden i tevesoffan och kollar på Ett herrans liv (repris, men herrejäklar vad underhållande det är!) Skillnaden från igår till idag är att jag snart är en digitalkamera (en värsting, icke att förglömma!) rikare. Den kommer förmodligen i veckan, awsome!

Men hur ska jag göra då? Jag är ju stolt owner till en canon ixus redan och en systemkamera är redan inplanerad i studentpresent. Med den nya sonyn känner jag mig en aning överflödig i kameraväg. (Det är ett lyxproblem, I know..) Hur skulle ni gjort? Sälja den nya maybe?


Glädjetjut!

Kollade inkorgen för ungefär en halvtimme sedan. Efter en minuts läsande så fanns det bara en sak att konstatera - I have a hell of a flow. Det tog ungefär femton sekunder innan glädjetjutet kom (jag gapande i femton sekunder innan dess) och just då var mitt största dilemma att skrika så att min syster (som i detta ögonblick befann sig i badrummet med en toning i håret) inte trodde att huset brann. Det är lite tricky att gallskrika på ett positivt sätt faktiskt!

Okej and here it comes - JAG HAR VUNNIT EN DIGITALKAMERA!! värd tretusen pix!! jag svimmar av, det här HÄNDER INTE! Det är en värsting digitalkamera med 10,1 megapixlar, garvkännedom, 5x optisk zoom och intelligent ansiktsigenkänning och grejer. That's some good shit! 
Kolla här för bild och information!

Det här känns så sjukt osannolikt! Från läppglans i förra veckan till en kamera!! People, trust my words: plötsligt händer det!


Lockande?

Om man skulle kasta sig handfallen ut i regnet då. Idag räknar jag med en förkylning, blöta skor och korkskruvlockar. Det är precis vad som händer med mig när det regnar ute, främst det sistnämnda.

Här kommer världens bästa rocklåt också!


Action in the morning..

..Är väl ungefär motsatsen till min livsrytm för tillfället. Jag har ätit frukost, tänkt lite, letat efter ett par nycklar (som jag inte ens hade tappat bort liksom!) och checkat läget på nätet litegrann. Nu är det dags för den traditionella morgonkoppen med te! Innan den räknas man inte som officiellt vaken. Bara så ni vet!

Jag ska förövrigt pysa iväg till le godisstånd inom en timme. Kul att det regnar! Yeaaah! (Med en liiiiiten ironisk glimt i ögat där) Hur ser er fantastiska måndag ut såhär långt?


Natti natti!

Sitter och dricker kallt te i min wundersköna säng. Jag glömde visst dricka ur det förut, wuuups! Kallt te är inte fy skam det heller, ioförsig. Då är varm apelsinjucie ungefär fyra gånger värre. För att inte tala om kallt kaffe. Nehej! Te är helt enkelt den ultimata drickan. Lika god brännhet som fesljummen!

Jag fick iväg min jobbansökan imorse innan jobbet förresten, skrev den på en kvart när jag och pappa käkade frukost.
Framförhållning är nog ett ord jag borde kolla upp innebörden på, eller något.
Nu är det dags för en god natts sömn!

Konsertpeppning på hög nivå




överst: kladdkaka, smält vit choklad, chokladsås och vaniljglass = hivesbakelse!
nedan: sedan planerade vi fett mycket i annsos rum. (KOLLA BILDEN!)

Som ni redan förstått så gick kvällen vår kväll helt i svartvitt, som sig bör. Ruskigt finklädda med andra ord! Jag blev förövrigt helt tagen av Annsos garderob. Den här kvinnan har inte kläder, hon har KLÄDER. Hursomhelst! Vi käkade glass och kladdkaka med  vit smält choklad och chokladsås(som förövrigt var min huvuduppgift under kvällen, kanske därför det blev så fruktansvärt gott? höhö) kollade på en halv livekonsert som vi sett ungefär 30 gånger och pratade om framtiden.
Det ser onekligen ljust ut kan jag meddela!

Ps. SER NI BILDEN KAJSA HÅLLER I?! SER NI VEM SOM STÅR IMELLAN OSS?!

In the evening

Guys! Jag är just hemkommen från en svartvit kväll utan dess like. Nu ska jag dricka te, tömma mitt rum på kläder (vem i hela friden har belamrat soffan med klänningar?!) och krypa ner i pyjamasskjortan så blire lite update senare. Ha det gött tillsvidare!

We're halfway there


Tre lyckliga tjejer på Hultan! Annso, Kajsa och jag


Redan tredje augusti, det rullar framåt hörrni! Snart står vi där, kalenderna visar på 30 augusti och jag och tjejerna drar till huvudstaden för att shoppa, se på the kings (Hives brukar dom också kallas) och bara njuta av livet i ren allmänhet sådär.

Ikväll efter jobbet ska jag, Annso och Kajsa ha peppningskväll inför konserten. (Nej, vi är inte riktigt kloka.) Dresscoden är black and white (efter Hives senaste skiva, har ni missat den så shame on you!) Vi ska kolla livekonserter, headbanga (om det går?) till Hate to say I told you so och massa, massa annat! En svartvit maträtt står på önskelistan också, det gäller bara att vi kommer på något. Svarta bönor och vitt ris låter inte sådär jättegott liksom.

Sista inlägget before nightsleepen

Min rumpa har domnat bort, totalt. Jag har noll inspiration. Vad skriver man i en jobbansökan? Och framför allt - hur skriver man för att folk ska fastna för det? Vad får just dig att fastna för en text?

Okej, jag ger det en chans en sista gång. Man ska aldrig ge upp förrän man verkligen försökt! Personen som myntade det uttrycket borde få en hedersplats på Allsång på Skansen. Eller iallafall ett årskort på Liseberg.

Vuxenpoints

Jag vill egentligen ligga i min säng och rulla in mig i täcket. (Jag kallar det 'att göra kåldolmen', en klassiker!) Men nu har jag viktigare saker för mig. Vuxnare, viktigare saker. Kanske inte så vuxet som deklaration (vad är det..egentligen liksom?), men bra mycket vuxnare än att cykla femton varv i rondellen mitt i natten.

Jag ska skriva en jobbansökan. För hand dessutom, för vår skrivare är sönder. (Bläckpatronen är slut, men ingen orkar köpa en ny) Gammal brevskrivare som man är, så ska väl inte detta vara så complicated. Åh, detta känns så sjukt vuxet!

Okej, nu sätter jag igång. Bellas första riktiga jobbjakt hösten 2008 kickar igång.
Only god knows how this will end.

Dagens läsmåste!




foto: moi

Jag är en mathafucking bokslukare. En läslus utan dess like. Om böcker vore mat, så skulle vågen förmodligen visa på runt 200 kilo at the moment. Det betyder kanske inte att jag läser nonstop all night long, men när jag väl har börjat så kan jag inte sluta. Addicted från första bladet. I förorden har författaren mig som i en liten ask.
Den här boken läste jag i söndags, på två timmar ungefär. Det var solbränning vid stranden hela dagen, så en bok passade alldeles ypperligt att bläddra i. Jag tänkte småläsa sådär mellan badningarna. Det blev en djupdykning in i den engelska shoppingkulturen istället, och lite bad när svetten lackade alltför mycket. Det gick så långt att jag låste in mig på toaletten (utan att vara kissnödig) för att få vara ifred och läsa klart. Jag åt och läste samtidigt. Gränsen gick när jag försökte borsta hunden och samtidigt bläddra i boken. Ibland är det trist att bara ha två armar.

En Shopaholics bekännelser
lyder titeln, och det beskriver (surprise!) ganska ingående vad boken handlar om, med en rejäl dos humor förstås. Kinsella är det som knåpat ihop denna. Pallra er till bibblan!

Nya kunder

Idag har det inte bara varit homosapiens och hundar på jobbet. Nej, hela familjen Geting (de tog med sina kusiner också) surrade omkring och ägnade sig åt de rogivande (enligt dom alltså) aktiviteterna käka smörkola, skrämma iväg barn och.. käka smörkola igen. Jag hade nästan ihjäl fler getingar än jag sålde strutar idag. Förresten var Kajsa och hälsade på mig, liksom Mats och hans brorson Oskar.

(Jag upptäckte precis att jag, under tiden jag skrivit den här korta texten, käkat upp tio hjärtgodisar med jordgubbsmak. Herrejesus vad good-tasting det var! Inte för att det har något att göra med getingar, men iallafall.)


Gorillakostymer och hamsterkinder

Det är ju typiskt att tiden alltid sticker iväg så fort man är ledig. Det känns som om det var ungefär en kvart sedan jag och lillkusinen skapade familjen Ingvar, där mamman och pappan hade gorillakostymer och onormalt stora hamsterkinder. (Stackars sonen kan man ju tycka! Men han hade ioförsig grön marsianfärg som hudton, och punkarfrilla) Kanske bör tillägga att det skedde i The Sims 2 och inget annat.

Nehej, nu är det inget annat än att ge sig iväg och tjäna pengar. Have a nice day!


Some coldplaying inbokat!


Coldplay. foto: Anton Corbijn

Nu vet jag vad jag, Annso och Kajsa ska göra den 17 september. Snyfta ikapp till världens vackraste låtar, framförda av Mr Love himself  (Jag är 95% säker på att Chris Martin står på knä och sjunger The Scientist till hans lady Paltrow innan de ska älska..men det är som sagt bara teorier..)

995- för en ståplats tyckte mamma var lite dyrt. 'Jag kan stå helt gratis!' sa hon i ett försök att vara rolig. (Okej, hon lyckades, iallafall lite)

Klicka här! Tänk er sedan ett fullsatt Globen (med someone special included, kalas!) sjunga med i en av de starkaste refrängerna som någonsin gjorts. Taket kommer ju för sjutton lyfta!

Väntans tid är över

Balla Bella har bara varit iväg på lite släktsammankomst i Eksjö. Ska jag vara riktigt honest så är det nog första gången sen julbordet 2005 som jag har tryckt i mig så mycket god mat på så kort tid. (Och då räknade jag inte med besöket i Söderköping sommaren 2006, då jag, exet och två kompisar tryckte i oss glass för hundratjugo spänn styck.)

Jag älskar min mormor. Och hennes fantastiska mat. Det spelar egentligen ingen roll om det är räkor som hon bara låtit tina upp, det är ändå heaven i munnen när man smakar det. Kycklingfilén igår var inte av denna värld. Inte osten heller. (Den sistnämnda var en vanlig edamer...tror jag borde inhandla den.)
Ni skulle bara veta hur mycket te jag fick i mig under de 26  timmarna vi befann oss hos mormor..säkert tre liter. Så det var ju trots allt inte så konstigt att jag vaknade och trodde blåsan skulle sprängas klockan sju i morse. 


RSS 2.0