Full rulle!

Frågan är om jag någonsin varit så i farten som idag.
Inledde morgonen med en barbackaridtur på hästen i det varma vädret, sedan bar det av till jobbet (jag tror ni hänger med på vad mina arbetsuppgifter är nowadays..) därefter en otroligt cykelspurt till stallet igen för att byta om samt fräscha upp mig (till den grad som man kan fräscha upp sig i ett stall, men whatever!) till personalsammankomsten klockan sju. Just maten på träffen kan beskrivas helt sjukt bra med tre ord: dundergott, fruktansvärt efterlängtat och nygrillad chicken.

Nu ska jag sova, herregud så efterlängtat!


Ny tradition!

Nu blire obligatorisk motion innan läggdags. Ett nytt påfund som jag kom på i förrgår. Förjävla smart idé måste jag säga. Att gå behagligt fort (det är skönt, indeed!) i sommarnatten och tänka på allt och ingenting är fasen den skönaste typen av avkoppling som finns.
Näst efter att käka ostbågar och kolla på film förstås.


Varma mackor is the shit


goa girls käkar himmelska mackor i ett vackert kök. (låter som en jäkla ramsa!)


Jag är precis hemkommen från Fridas place, almost iallafall!
Har sprungit omkring lite också. I ärlighetens namn var jag hemma redan tjugo i elva, just so you know alltså. Det bjöds på hysteriskt goda varma mackor och massor med te. Chocolate med digestive har det också knaprats en hel del. Vi diskuterade alltifrån blogs (som numera är ett hett samtalsämne, I tell you!) second hand till le future. 

Antonia ska dra till California och vara aupair i ett år. Anso ska flytta till huvudstaden och plugga till makeupartist. Några ska till Ukraina och jobba som svenskalärare. Själv har jag för tillfället inte en enda jäkla aning. Tjäna pengar förstås, men which way to go? Utbildning får vänta något år, tills jag samlat på mig motivation. Vad säger ni, readers?

Vad kan man hitta på om man är snart nitton år, arbetslös och fylld med drömmar?

Jaha, ESSEN!

Ännu en jobbardag till ända! Dagens knäppaste måste ha varit när jag försökte förklara för tre holländska (?) killar vart i parken man kunde äta. På en friskt blandad engelska-tyska (som dom inte förstod ett dyft av, men jag gav inte upp!) så gestikulerade jag stort, teckenspråk var också inblandat. Efter typ fem minuter av oförstående miner så frågade jag väldigt övertydligt 'CAN YOU DESCRIBE' och då frågade dom hur mycket godiset kostade. På engelska!

Nog om det, nu ska jag cykla till hästen och sedan bli upphämtad av tjejerna för att käka varma mackor hos Frida. Suveränt!

Min start på dagen




tidningar köpta på second hand i borgholm, 1 krona styck. foto: jag

Idag vaknade jag långt före mobilalarmet började väsnas. Eller väsnas och väsnas förresten, jag har den mest underbara alarmsignalen man kan tänka sig. Howlin' Pelle som vrålar att man ska stiga ur sängen...jag vaknar everytime!

Det fick bli en kopp fil och en skål med flingor på altanen this morning. Vet inte om det är speciellt vanligt att käka flingor och fil var för sig, men det är iallafall så det går till när jag behöver käk i kistan. Sedan läste jag lite också, som vanligt! En spänn styck för dessa underbara magasin, cooow vad prisvärt!

När tänderna är färdigborstade blir det en rush till jobbet som vanligt. Jag befinner mig fasen oftare på cykeln än hemma numera! See ya later guys!

Dunder & magiska under

Klockan har tickat iväg nu igen, hiskeligt fort till och med! Min mentala bild av mig själv är för tillfället en blandning mellan sega råttor och haloumi. Jag känner mig bara seg och trött och lite ont i kroppen har jag också, crap. Det får bli en något kortare promenad ikväll (eftersom åskan går, och jag har ingen som helst lust att avlida på en måndag)

Det är nog smartast att släcka datan för tonight, så jag inte får en sur pappa i hasorna. Godnatt!

Once again it's monday

Det är måndag och jag är så förbaskat glad. Fortfarande har jag inte riktigt lyckats luska ut varför, men nevermind! Jag är home alone för tillfället, tänkte ta i med hårdhandskarna på mitt såkallade rum (walk-in-closet vore mer passande...) Hoho, jag undrade vad som snarkade bakom mig, det var bara le dog som drog en sleep i en av fåtöljerna..

Hoppas ni inte svettas ihjäl därute i landet!


And the winner is...


foto: vinnarn herself!


Glömde berätta att jag har vunnit en tävling, denna gång i Glamour.

Ett gudomligt gott (jag veeeet att man inte ska slicka upp det, men det smakar verkligen jordgubb!) läppglans från maxfactor. Okej, läppglans är väl inte det glassigaste priset i världen, men ändå!

Såå, nu väntar jag bara med spänning på att storvinsten ska ramla in. Det borde rent teoretiskt hända när som helst, iallafall enligt mina egna beräkningar. En dag med en personal shopper i huvudstaden och 20 000 att spendera eller en weekend till New York står, konstigt nog, väldigt högt upp på önskelistan.

Vad skulle ni allra helst vinna då? (Om vi bortser från miljoner på triss alltså!)

Hot in here!

Sitter i mitt helt galet varma rum för tillfället. Det är alltså bastuliknande temperaturer vi snackar här, shit! Rummet är helt överbelamrat med kläder också! *blickar ut över något som kan liknas vid en krigszon i textilväg*
Nehej, här ska röjas!


Here comes the sun

96981-123
foto: moi

Okej - ledig all day long och gassande sol, kan det vara speciellt svårt att gissa vad jag ska ägna mig åt idag? Nu blire långpromenad med hunden (bra för en rastlös kvinna som jag, då kombinerar jag solningen med en rask promenad!) och sedan hookar jag upp med mamma och syrran vid badstranden.
Ha en superskön dag så hörs vi senare!

Min mamma i ett nötskal

I ett varmt sovrum runt halv tio i morse;
(Mamma ska väcka mig och syrran och frågar om vi vill ha frukost)

mamma: upp och hoppa! vill ni att jag ska fixa frukost åt er?
jag: (mumlandes, inrullad i täcket): mmmm..
mamma: okej! har du sovit gott annars då?
jag: (låter ganska bekymrad och förvirrad) njae, jag drömde att en grävling smet in här, och jag högg nästan ihjäl honom med en gaffel...tur att det bara var en dröm!
mamma: det var ingen dröm! det ligger en halvdöd grävling och flåsar på hallmattan!

Då vaknade jag till kan jag säga...

A little more for little you




foto: chadwick tyler


Okej, idag blev det inget bloggmarathon på kvällningen. I'm out of function tonight. Istället blire lite vackra bilder innan läggdags, tagna av Chadwick Tyler. Hans hemsida med fler sevärda fotografier hittar ni här. Jag gillar the feeling i bilderna, enkelheten och det lite kontrastfulla.

Inatt hoppas vi på en såndär himmelsk sömn igen!


Pain in the head

Perfekto! Så är man finally ledig igen, och vad händer? Huvudet painar som om en viss grekisk gudinna skulle storma ut genom bakhuvudet! (remember den grekiska mytologin? höhö) Som tur är så känns det mycket bättre nu iallafall, efter att mamma tvingade i mig en alvedon.

Jag sitter i soffan, dricker te (surprise!) och käkar popcorn. Slötittar lite på komedin på trean också, det är ungefär vad jag orkar med at the moment. Förresten har jag kommit på att jag är ganska duktig på att tycka synd om mig själv. Sälja godis är inte speciellt jobbigt, inte alls faktiskt. Men att befinna sig under en tältduk, på årets varmaste dag när solen ligger på och skapar en huge bastu? Nej, det är faktiskt inte speciellt kul alls!


Glassigt!

Dra mig på en liten vagn vad hett det är idag. Igen. Snälla värme, håll i dig tills imorgon! Då är jag nämligen väldigt ledig, planerar stekning av högsta grad. Måste bara köpa ett nytt solstift till näsan..sola säkert är a och o, right?
Idag ska jag kasta i mig mjukglass förresten. Potatissallad och skinka blire på lunchen, alldeles fantastiskt gott när solen steker på, yes!

Ha en outstanding saturday så hörs vi tonight!


Fynd ifrån vinden!

Jag trodde faktiskt inte att det gick att hitta grejer på vår vind. You know, riktiga grejer som faktiskt går att använda och inte bara fluffiga dunjackor i petrolblå från nittiotalet (det hittade jag nämligen också)

Den här gången klämde jag in mig allra längst bort på klädstången on the attic - och vad hittar jag? min gamla old school jeansjacka! dessutom en stooor härlig stickad kofta, och massa fräna blusar från typ, mormors tid. I like! En oerhört viktig fråga bara; Någon som vet hur man sliter en jeansjacka så att den blir ljusare? Finns det något slags blekmedel or something? I need help!


Still friday

Fredag fredag fredag! Jag blir på gott humör bara av att uttala den veckodagen högt. Jag har precis inmundigat (ätit alltså, jag tycker bara om att skriva det där krångliga ordet) en väl, kanske lite FÖR väl grillad fläskkarré. Den började brinna också. Flamberat, som Gustav Svensson nonchalant säger när han kväver elden med grillvanten. Exakt så!

Pappa hade på något konstigt vänster lyckats få till en outstanding efterrätt också. Melon och någon gräddblandning, fruktansvärt välsmakande! (Jag blir ju för tusan imponerad!)
Gaaad, nu ska jag duscha lite!


Oh happy day!

jag och thea tog ett turistkort på väg hem från bussen. ser ni smajlet? foto: jag


Herrejesus! Fredag, löning och medelhavsvärme på ett bräde.
Det är inte varje dag det inträffar, right? Jag ska slänga iväg mig till jobbet nu, har precis intagit en stor kopp citronte så jag bör överleva. Citronvatten till jobbet är förresten kirrat! 1½ liter fick det bli, gött!

Ha en greeaaaat dag så hörs vi tonight!

Ja jag är lycklig hela långa veckan ut!

Det börjar bli dags att sänka gardet för ikväll. Jag och min fyrbente vän (doggen alltså, den andre står nog och slumrar i hästhagen at the moment) ska alldeles strax bege oss ut i sommarnatten för en kort walk. Hästmulen skötte sig förresten ganska bra idag när turistmamman skulle rida, fick jag höra. Det enda tråkiga var väl isåfall att min pålle råkade snubbla så kvinnan på ryggen kasade av. Det märks sannerligen att han ägs av mig iallafall!

Och förresten - fyfasen vad livet är bra! Jag njuter av varje sekund! Sov oliiiidligt gott tonight! Själv kommer jag nog vakna med trettiotalet myggbett eftersom fönstren står på vid gavel, men what the heck liksom!


Vart du vill, så fort du kan


foto: Lina Scheynius

Igår hasade jag iväg ett sms till världens bästa Kajsa runt tiotiden. Fem minuter senare cyklade vi omkring i sommarkvällen, med mobilerna i högsta hugg som fick ljuda ut både Håkanklassiker och Hivesdängor.

Det bästa av allt var nog när vi låg under det där speciella trädet, kollade på stjärnorna och sjöng Kent. Eller när vi satt vid fontänen på torget och åt godis i sommarnatten. Kanske var dom där tjugo varven runt rondellen i takt med Hellströms 'Ramlar' (men det gjorde vi inte, höhö) kvällens klimax? Natten avrundades med en hell of a chipsätning (då slipper man käka kvällsmat, mycket smidigt!) i Elias kök. Fytusan vad jag älskar att vara spontan med mina älskade vänner!

I take you to the candyshop

Idag har jag tillbringat nio timmar i en godisbutik.
Min teamledare ringde och väckte mig (fast 'jag var ju ändå vaken' som det brukar heta) runt halv tio i morse och frågade om jag möjligtvis kände för att worka lite i Pippis godisbutik. And I did! Så jag susade iväg på cykeln en stund senare. Tacka gud (eller kanske chefen?) för att det finns en stoooor bordsfläkt på disken! Det måste sett en aning komiskt ut när jag stod och blinkade (ögonen blir så jäkla torra!) med fläkten rakt i facet.  'Du kan ju sjunga fångad av en stormvind!' som en kund lite småskrattande berättade för mig. Det tänkte jag också. Men man vill ju inte dra uppmärksamheten från skådespelarna liksom. Det är mer deras jobb att underhålla.

Idag bjöds det på tårta på worket. Vi skulle fira besöksrekordet! Jag, den stora tårtälskaren, lyckades dock glömma bort att gå och hämta mig en bit. Crap! Jag menar, HUR KAN MAN GLÖMMA DET? Det var säkert världens goaste! Specialbakad från Frödinge eller något!


Vetenskaplig studie á la mig

Det är numera bevisat att man behöver exakt två timmar hemma i soffan efter jobbet innan man orkar med något ansträngande igen! Two hours har nu gått sedan jag och syrran klämde i oss fettopizzan, nu är jag fit for fight för en cykeltur ner till pållen. En mycket lugn cykeltur, kan meddelas.

Vad gör ni ikväll?


Holy creamfilled cadaver!

Väderomväxlingar har alltid varit en spännande upplevelse. För fyra dagar sedan höll jag på att drunka i mitt lilla torgstånd. Idag var det dags för motsatsen; stekas ihjäl. Nog för att jag befinner mig i skuggan, men med en tom vattenflaska känns allt mycket jobbigare. Saharaöknen, up yours säger jag bara! Imorrn ska det enligt uppgifter bli ännu svettigare. Jag funderar allvarligt på att dra med mig en tolvlitersdunk med fresh citruswater.
Igår var det förövrigt besökrekord på Astrid Lindgrens Värld, över 10 000 pers trampade omkring i sagoparken. Fränt! Jag hade förresten besöksrekord i helgen här på bloggen, om vi nu ska dra lite långsökta paralleller.
En rungande applåd för det!


Lady's and gentlemen!

Jag har ju alldeles glömt bort att berätta vad min lediga dag har inneburit! (Allmän panik råder och läsarna kollar förvirrat på varandra) Höhö.

Jag har sovit som en jäkla griskulting inatt. Tyvärr somnade jag lite too late igår, men det gör inte speciellt mycket. Hade ett djupt samtal med världens bästa Micke, som gav mig lite tips på hur man överlever i en storstad. Sen somnade jag ovaggad som man säger. Jag och syrran i le doublebed som vi har här hos mamma, och så vovven i mitten. (Det är förresten inte jättelätt att sova när ens syster skickar sms nätterna igenom. Det där knapperljudet ni vet? Can't stand it!)

Klockan 08:53 ringde Lotta och meddelade att en mamma på vandrarhemmet ville låna hästabullen på torsdag. No problems! Folk får gärna leasa min ponny och motionera han åt mig. (Någon mer frivillig kanske?) Sedan somnade jag och hunden om. En skön grej med doggen är att hon är nästan lika morgontrött som jag, vilket är kanonskönt! Jag kan alltså vakna heeeelt naturligt på morgonen (förmiddagen, I mean) och sedan är det bara att väcka sjusovardoggen och sticka ut med kopplet i högsta hugg. Lyx säger jag bara!

Runt tvåtiden lämnade jag lägenheten för att svischa ner på stan. Ett låååångt besök på biblioteket blev det, jag älskar att gå och botanisera bland alla boktitlar, småläsa lite här och där, och går runt och fundera i knäpptysta lokaler. Det låter lite lätt vridet sådär, men det får man ta. Tillslut blev det lite chicklit, lite skrivartips och lite entreprenörsbooks som fick följa med hem, huhu!

Och den här gången ska jag försöka att lämna tillbaka böckerna i tid.
100 spänn i förseningsavgift känns galet onödigt!


En kostym till laptopen maybe?


foto: lånade från bluebox.se

Alla som sett Mr Laptop som jag har i min ägo vet att han har lite skönhetsfläckar på ovansidan. (Ett väldigt allvarligt i-landsproblem ska ni veta!) Hur som helst så är räddningen väldigt nära! Allt som krävs är bara några klick! 235 ;- för en sån här fin dekor till laptopen, hur snygg blir den inte liksom?
Kolla in på bluebox.se för ännu fler läckra dekorer!

Les DN-galan

Sitter och spanar på DN-galan för tillfället, det är vidunderligt vad friidrott är spännande att watcha såhär ifrån tevesoffan. (Även om jag för tillfället inte alls ligger i soffan, utan sitter i skräddarsits och bloggar mot ena vardagsrumsväggen..)

Tydligen är pappa på plats och ser på spektaklet live, jag får slå en call till the man lite senare och fråga hur det kändes att infinna sig på ett fullsatt stadion. För visst är det väl något speciellt med tusentals peppade människor samlade?! Förstå vilken energi som ligger samlad där liksom, wooow!

Jag känner för fett mycket te nu, väldigt ovanligt om jag får säga det själv.


Pssst!


foto: lånat från streetoutlet.se

Jag är skapligt sugen på dessa tuffa nitsandaler! Come on, 429 spänn är typ ingenting! Från Vagabond liksom, vilket innebär att de är sjukligt snygga att bara kolla på också..
Tänk er dessa med jeansshorts, ett randigt linne och en fläta i luggen....mama!

Min kära lilla ponny


världens finaste älgmule i hagen. foto: jag

Nehepp, nu ska den purfärska endagarsledigheten invigas med en liten tur på pållen. Jag känner konstigt nog för ett dressyrpass idag, det måste vara någon slags sockerkick efter teét. För bara en kvart sedan funderade jag starkt på att bara krypa ner under flufftäcket och kasta in handduken för idag, men uuuuh så fel jag hade. Nu ska ridbyxorna på!

Stackars Blondinbella..

Fytusan vad obehagligt! Jag hörde att det hänt något under Bellas italienresa, och gick sedan in på bloggen och läste igenom de inlägg som hon skrivit. Tydligen har hon varit med om något mycket obehagligt i Rimini, jag ryser vid tanken! Det är väldigt läskigt att det är så pass stor skillnad på Italien och Sverige också, att inte tas på allvar av polisen måste vara otroligt frustrerande. Nu håller jag alla tummar som finns för att Bella får vila upp sig ordentligt hemma, och att det görs en riktig polisanmälan. Var rädda om er people out there!


Ibland är man insekten, ibland är man vindrutan

En sex dagars jobbarvecka är äntligen i hamn. Det känns inte skönt, inte ens härligt. IT FEELS GREAT!

Något som inte kändes så skönt idag, var när jag spillde en kopp svart rykande hett kaffe (vuxenpoints!) rakt i knät. (där försvann dom..) Det brände till lite lätt sådär, men mobilen klarade sig iallafall! Ska man spilla kaffe i knät så ska man ju iallafall se till att det hamnar över rätt ficka liksom! Det var förövrigt precis vad som hände. Att ha en sekunds medvind på ett annars stormande hav är rätt härligt det också.

Glitzy.se got more!

Jisses, idag har jag varit i farten när det gäller bloggandet! Som om inte detta vore nog, så hittade jag ännu fler jättesnygga grejer på glitzy.se. Here it comes!


vippig midjekjol med ränder i nederkanten, 430 ;-


vippig midjekjol med stjärnmönster, 400;-


miniklänning 440;-

Japp, som ni ser så har jag en lätt crush på kjolar för tillfället, och om jag nu kommer på hur man använder mammas symaskin (vilket inte är så troligt, jag brukade köra sönder den där symaskinsnålen på slöjden nämligen..) så kommer jag inom en snar framtid ha fixat lite kjolar av mina second handfynd jag fyndade i tisdags.

Nu väntar en lång natts sömn, see ya tomorrow guys!


It's not just a jacket.

 
foto: lånat från glitzy.se


Nejmen kolla vad Kling gick omkring i häromdagen; exakt en sån jacka som jag har varit på jakt efter! Den är tydligen köpt på Glitzy.se, och efter en liten forskningsstudie på sidan så visade det sig att den kostar 589 pix och finns i både grå och svart. För tillfället är den tyvärr slut i lager, men beställer du nu så skickas varan hem till dig inom 1-2 veckor. Fine!
Nu är bara frågan vad som är snyggast - en mörkgrå eller svart kavaj?

A once-in-a-lifetime thing


typ det finaste introt ever - clocks med coldplay!

Den 17 och 18 September intar Chris Martin and the guys globenarenan. Om jag ska dit? Hell yeah! Det finns inga alternativ överhuvudtaget. Jag är galet laddad, det enda som fattas nu är the tickets. Och det börjar bli bråttom! Jag tar och bokar så fort jag får klartecken att ni är på buddies, bara så ni vet!

Någon mer därute som vill se Fix you live i ett stämningsfullt Globen?

Bada Bada Bada

Det bästa med att jobba är att få känna sig sådär extra-värd-allt efteråt.

Precis som jag är nu med andra ord. Vaniljteét är upphällt, badkaret fyllt med varmt härligt vatten och nu finns det bara en sak kvar att göra - kliva ner i plurret med ett tidningsmagasin! Det får bli en inspirerande inredningstidning denna gång!


Karoline är amazing!


foto: lånat från fashionflash.se

Alltså, har ni inte varit inne på fashionflash ännu och kollat, så är det verkligen på tiden att ni gör er ett besök. Karoline är en av de allra snyggaste & coolaste i bloggvärlden enligt mig. Det är lika spännande varje gång att klicka in och fascineras över outfits (som alltid hamnar på så otroligt snygga kort, wow!) 
Hennes hår är förresten anledningen till att min frilla ska få växa fritt i sommar.

Have you ever seen the rain?

Å fytusan vilken ovärd workingday! En himmel som aldrig ville sluta regna cats & dogs, en regnjacka som inte håller måttet (och som dessutom smular ner vitt på axlarna, jag ser ut som Mr Snowman för sjutton!) och blöta fötter i sju timmar.

Jag har nog aldrig tyckt så synd om mig själv innan. Till och med skådisarna såg lite bekymrade ut när jag stod och log lite ansträngt under ett sviktande och väldigt vattenfyllt marknadståndsduk. Jag menar, ska man dö så ska man väl ändå dö med lite värdighet i kroppen? Till exempel längst fram på en Hiveskonsert. Eller svettas ihjäl i en lyxbastu i Dubai. Eller äta ihjäl sig på lyxchoklad.

Att drunka på ett minitorg i en sagopark känns inte lika glamouröst liksom.


En höjdare, really!

Att halvligga i soffan och dricka vanlijte i en stoooor vit keramikmugg är tamejtusan en riktig höjdare.

Dagens absoluta höjdpunkt var dock att få ett sms av världens bästa Kajsa (som har stuckit med the family till Stockholm över helgen) med beskrivningen att 'det är några som har frukkktansvärt högljutt sex i rummet bredvid oss'' Hahaha!
Det är ju precis det man vill ska hända när man delar hotellrum med hela familjen, right?


Saturday night

Tänk en en utvriden disktrasa som är så pass utvriden att den bara hänger ihop i några elastiska trådar.
Ungefär så känner jag mig at the moment. Utarbetad, men sammanhängande. Och lycklig.

Idag har jag i hällande ösregn marknadsfört päronkonjaksfudge och gammeldags brända mandlar med kanelsmak. Rätt som det var så började det åska och blixtra över min lilla torghandel, och att stå under en metallställning på ett öppet torg kändes inte riktigt som en bra grej att göra när luften var fylld med...el. Tur att lilla Åstrandh fixade en orädd tjej som kunde byta med mig en halvtimme när det åskade som värst!

Tonight har jag varit hos Lotta och jobbat som barnvakt på 60-årsfesten. Helkul faktiskt, de hade verkligen gått all-in på fest om man säger så! Helstekta lamm och dansbana och partytält and you name it!
Det är ungefär vad in kan vänta er när jag turnar 60, det ska jag säga er! Kanske min man Pelle kan dra en gammal hiveslåt på kareoken också ;D

Sådan matte, sådan hund?


Jag och hunden busade lite på gräsmattan häromkvällen. foto: jag

Oj vad jag tänker sova nu! Har suttit och småpratat med världens bästa Frida tonight, käkat kvällsmat och givetvis druckit te. Och om ni alltid har funderat över hur en dvärgschnauzer ser ut i pilotglajjor (Eller en Bella, för all del) så är er väntan finally över. Godnatt på er!

Hit med den sista augusti!


foto: världens lyckligaste Bella at hultan 2008

Att fånga dagen är något av ett motto jag försöker leva efter.
Förresten, är det typ inte alla människors ständigt återkommande motto? 'Carpe diem' eller 'Lev för stunden' eller något annat ståhej.
Det är absolut inget fel med att vilja ta tillvara på livet. Jag menar, det finns ju inte direkt någon garanti på att man kommer få ett liv till efter detta?

Förlåt, världens mesta efterlevda motto, men jag måste gå emot dig lite right now. Den 31 Augusti spelar nämligen världens underbaraste liveband på Gröna Lund i Stockholm. I'm talkning about 125-års jubileum, med en stor fucking gratiskonsert och efterföljande fyrverkerier! The Hives är fruktansvärt bokade och det kommer bli världens party, gaaaad! Hoppas vi ni ska se det! Because I'm gonna.

Att uppleva ännu en sommarkonsert med världens bästa band, tillsammans med de skönaste människorna jag vet, är förmodligen otoppbart. Here we go again!

Min vardag för tillfället

Jag har så himla intressant liv för tillfället, ni anar inte! Morgonen är en sluten cirkel bestående av en hell of a frulle på morgonkvisten, därefter chill i soffan, kollar på sommarlovsmorgon (ja jag är fortfarande åtta år gammal) sedan på med den chica jobbklädseln bestående av svarta shorts (skyyyhöga i midjan, no kidding! Men det är trots allt mycket bekväma, så de får fyra av fem toasts anyhow) en 'ej-smickrande-för figuren-piké' (Jag ser ut som en vandrande pinne i detta, vajjert..) och så svarta tygskor. Then I'm ready!

Nu orkar jag inte tänka mer på worket för idag. It's friday night och jag sitter och kollar Golden League för fulla muggar på fyran. Friidrott är helt oemotståndligt spännande att följa hemma i tevesoffan! Ska slänga i mig lite GI-vänliga pommes och sen blire mer updates här. See ya!


Ungefär den skönaste skylten ever.

dra_bk
Lånad från tjuvtittat.se

Nähäpp, nu är det jag som överger Mcdonalds och genast konverterar till BK istället. Såna här klockrena skyltar tar helt klart priset!

piggare än väntat

Jo, det skulle jag faktiskt vilja utnämna mig själv till idag! Att blogga halv fyra på natten är inte något jag sysslar med varje dag (natt, menar jag) så döm av min förvåning när jag vaknar upp utan några problem (däremot upptäcker jag att fönstret har stått öppet, förkylning here I come!)

Nu laddar jag bara mentalt inför worket. Givetvis med en kopp te framför mig! Idag ska jag inte sälja godis, jag ska SÄLJA. GODIS.

Förresten är jag grymt avundsjuk på Annso som drar till le huvudstad idag för att kolla in skolan som hon ska gå på i höst (makeupartist ska hon bli, kvinnan!). Dessutom har hon letat upp typ varje second handaffär i hela Stockholm. Gaaaad vad spännande!

Nu äre tandborstning next up. Ha det gött idag!


Tack för en underbar kväll!

Okej dudes, jag vet egentligen inte vad jag gör vaken at this time, med tanke på att jag ska jobba imorgon.. (Och jag som äntligen hade insett hur jäkla skönt det faktiskt är att sova...damn!)

Jag tänkte väl mest bara göra mitt första 'efter-krogen'-inlägg, och som även det skarpaste getöga lägger märke till så är det inte en massa fruktansvärda stavfel i den här texten (vilket i sin tur visar att det inte gått så väldigt vilt till tonight, trots att vi blev lite högljudda borta på brygghuset.) Det hela inleddes alltså med att jag och en bunt med underbara tjejer cyklade till åbro för att avnjuta - believe it or not - beeer! Min öl-oskuld togs hur som helst av en grymt god öl med persikosmak, it tasted like heaven! Sen hade vi allsång och några ur sällskapet började briljera med sin franska med några guys på puben. Dessvärre visade sig en av den vara svensk, vilket ledde till lite...eehm..pinsamheter.

Sen drog vi till Harrys, jag och Kaj var sjuuuukt nära att dra av en hivesdänga på scenen (jag kanske överdrev lite där ja..) Men next time aight?! Sen fick vi sällskap av livvakten Oscar (som är fruktansvärt lik Björn Gustafsson i vissa aniktsuttryck, shiet!) som räddade oss från missöden på vägen hem, och som dessutom blev inbjuden på en minimalt liten "efterfest" där det dracks honungste.

Mina ögon svider, jag tror det kan vara ett tecken på att man behöver sleepa. Så det är precis vad jag tänkta syssla med nu. Sov gott!

för det är så jag säger det


Kaj, såndärvackerhåkansol och festival, baby! Foto: Jag

Jag vill bara önska alla er fina människor ett rustikt och alldeles fabolous godnatt. Tack för att ni tar er tid att läsa mitt rabbel, det uppskattas hur högt som helst! Hoppas för allt i världen att ni placerar huvudet på kudden inatt med en härlig varm, lätt pirrande känsla i hela kroppen. Det tänker jag göra.
Sov gott!

Det bästa med mig är:



På hultan hade kvinnojouren stora papper där man skulle skriva upp det bästa med sig själv. Troligtvis inkluderade detta ingen man (det var ju trots allt kvinnojouren liksom!) Jag och Kajsa kunde dock inte låta bli. Ni ser ju själva varför!

And I think to myself, what a wonderful world


Foto: Lina Scheynius


Det är inte riktigt klokt vad bra allt är just nu. Igår åt jag världens godaste jordgubbstårta med världens bästa vänner hemma hos världens bästa Kajsa. Vi pratade om allt och lite till, och lite senare satt jag Kajsa och Anso och lyssnade på Håkan ute på asfalten. Klockan hann bli kvart över midnatt innan vi orkade dela på oss åt varsitt håll. Att skiljas är att dö en smula, that's so true!

Idag (efter en hell of a sleep förstås!) så drog jag och Anso ner på stan för liten second handshopping. Där träffade vi Ante och Emma också, och jäklar vilka grejer vi hittade! Haha! Jag är en relativt ovan 2nd hand inhandlare, men ett helt gäng med kjolar för ett galet lågt inköpspris fick följa med hem till le garderob. Planen är alltså att jag på något mysko sätt lär mig sy inom en snar framtid (alternativt gör hundögonen mot min kära farmor - the symaster!)
Jag kan utlova att resultat på mina inköp kan ses här på bloggen när jag fått ordning på allt! (Emma och Ans - släng upp era fynd med sen!)

Puss på er!

Let me entertain you!

Jag tänker ofta på hur jäkla lyckligt lottad jag är. Och då är jag ändå inte någon direkt fortunate son, som John Fogerty förmodligen skulle säga.

Det mesta som kan gå fel, brukar hända mig. Finns det en endast liten chans att halka på trappan ut från stans minsta kiosk (fullproppad med folk) och sätta sig på rumpan ner på stentrappan, så är det förstås mig det händer. Är det någon som lyckas med konststycket att TRO att någon glatt hälsar på en när man kör om med cykeln, så är det även här jag. Det hände alltså mig i förrgår, på väg hem från jobbet. Jag körde om en skolkamrat, som utbrister ett väldigt glatt hej. Jag blir förstås jätteglad och vänder mig om och bara 'HEJSAN!' tillbaks. Vad ser jag? Jo, tjejen har förstås svarat i telefon! Strike! tänkte jag, och cyklade något skamset vidare.

Okej fine, jag kanske råkade hamna i Fru Fumligs kropp, med en kroppskontroll som en spindel på ecstasy...men ändå! Jag är inte sämre än att jag kan skratta åt alla misslyckanden som genomförts genom de arton åren jag fumlat omkring här på jorden. (Ni kan ju tro att det finns en del failande missions under den perioden!) Bland det bästa som finns är trots allt att få andra människor att skratta.

Är man en dunderklump så får man göra det bästa av situationen helt enkelt!


- I'm spagetty, Betty Spagetty

Det är jag som är Betty Spagetty. Iallafall en söndagkväll som denna. Jag är så fasligt trött everywhere! Och det kan ju inte bero på jobbet. Oh nej! För att sälja marknadsgodis på ett litet, litet torg är ju inget ansträngande. Absolutley not!
Jag vet inte om det kanske är all den fudgekunskap som jag numera besitter, som gör att jag känner mig så incredible tired. Så måste det alltså vara!

Nu ska jag, i ett tappert försök att höja piggnivån i kroppen; dricka te. Som vanligt med andra ord.

Vad gör ni ikväll?


Sundaymorning

Hej dudes! Efter en helt outstanding sovmarathon med tillhörande dröm (som inte gick av för hackor!) så sitter jag här i morgonrocken och mentalladdar inför en helt vanlig söndag på jobbet. Det går kanon, speciellt med en blodapelsin i magen!

Neheeej, nu ska jag slänga på mig den mycket heta jobboutfiten och cykla till worket. (Jag kan värsta genvägen!)
Ha en underbar söndag!


So I can shake you?

Godkväll på er guys! Klockan är oförskämt mycket, och här sitter jag i jordens bekvämaste soffa och spanar på en sjukt konstig film.

Den här dagen har bara bestått av jobb, jobb, jobb. På vägen till jobbet har jag kryssat mellan alla förbaskade mördarsnails som invaderat vägarna. På vägen hem likaså. Dessvärre tror jag en stackare gick en rätt grym död till mötes då jag inte lyckades parera framhjulet i tid. (Framför härmed en virtuell rest in peace till denne snigels nära och kära)

Sen åt jag grillat och cyklade till Mats som ska simma Vansbrosimmet imorgon. Han är ganska konstig som gör något sådant frivilligt tycker jag, men så länge jag får prova våtdräkten så klagar jag inte! Det fick jag också. Prova våtdräkten alltså. Det är som en extra sälhud som gör att man svettas som en valross i Gobiöknen.

Nuuhuuuu ska jag borsta gaddarna och krypa i säng. Godnaaatt!


Early morning

Idag hade jag inte haft något emot att ligga kvar och ta igen mig några timmar extra.

Att vakna fem-sju gånger per natt och varje gång kolla panikslaget på klockan, känns lite lätt yrkesskadat. (Inte för att mitt sommarjobb går ut på att sova och sen kolla på klockan, det är mer inriktat på godisförsäljning..men ni fattar!) Till råga på allt så vaknar hunden klockan sex och ligger och tvättar tassarna högt och ljudligt i sängen (Det är vid såna tillfällen man önskar att hundar kunde ställa sig i duschen på morgonen, som vilken human som helst)

Nu ska den lilla vovven ut på morgonpromenad, sen äre bussåkning in till mamma som gäller. Rock on!

That is what I should


Foto: Lina Scheynius

Jag borde egentligen sova nu. Seriously. Det enda som för tillfället hindrar mig från att krypa ner under mitt alldeles olagligt fluffiga duntäcke, är torktumlaren som just i detta nu ser till så att mina jobbarkläder är rena och fina tills imorgon...förresten! Har inte torktumlare den magiska egenskapen att de kan krympa kläder?! Isåfall borde jag springa iväg och kolla vilken storlek tröjorna är i nu..

Sov himmelskt gott inatt!

Och nu ska vi spela en låt, som jag har hört på en skiva hos mormor

Hahaha, jag hittade världens underbaraste klipp på youtube! Herman Hunters, låter det bekant? För tusan, det är ju Berts band! Kolla in det här;



Jag är 15 år
Jag är 15 år
Jag heter Ellinor
och som ni förstår uti min ungdoms vår
Ändå kan det hända att jag känt
hur den första kärleken mig bränt

På en bio han
bjuder mig ibland
och när det blir mörkt tar vi varann i hand
Åh, vad det känns konstigt i mig då
Ofta har jag frågat mig som så

Är det så här när man är kär när man är liten,
hur blir det då när man blir kär när man blir stor
Jag har ju hört att varje flört är nött och sliten
och att med tiden bleks den rödaste amor

Men jag tror ej därpå för han älskar mig så
Jag känner mig så svag och undrar hur det ska gå
Är det så här när man är kär när man är liten,
hur ska det bli när man blir kär när man blir stor

Tack alla gulliga; Nu kör vi!

Ojoj! Efter en nervbitande inledning så kan jag meddela att det samlade betyget för den nya designen ligger någonstans mellan 'You rock!' och 'Jag avgudar dig redan!'.

Nu ska vi inte ta i så vi spricker här. Rom brygger man inte på en dag, som någon vis human being en gång formulerade sig. En blogg består ju till ungefär 80% av textinnehåll (enligt min egna undersökning, kan tilläggas), och då ska man ju gärna ha lite ord nedskrivna också.

Så nu klipper jag (bred)bandet. Let the show begin!

This is the new shit!

Okej alla readers out there! Det är är min nya, och alldeles enastående blogg.

Efter två år på min gamla blogg så bestämde jag mig väldigt spontant för att skapa en ny. Motivet är ohyggligt enkelt; jag vill bli bättre, lära mig att skriva intressantare...helt enkelt utvecklas! (Fast mest av allt var jag nog bara väldigt ivrig med att få till en ny fräsig design..)

Hoppas ni checkar läget här *sägs med riktig disney-sagoröst* om....och om igen!

RSS 2.0