En fråga bara...

Jag hade ett osannolikt besöksantal igår, what's up with that? Har någon länkat mig som jag inte sett ännu, eller var jag bara allmänt efterfrågad igår? Sen har vi ju den tredje teorin också; att blogg.se fått spunk och att statistiken skenar iväg. (Fast det hoppas vi inte på!)

Denna dagen, ett liv

Ladies and gentlemen! Det är sovtajm för alla som kallas Bella och jobbar på julmarknad. (Där är alltså jag inräknad) Jag känner mig mentalt torterad av det jäkla snöovädret igår. På två dygn har jag sammanlagt frusit ca 10 timmar sammanlagt. Tänder har skallrat och lidande blickar har mottagits av snälla marknadsbesökare (Det värmer faktiskt...litegrann) Två dagar kvar nu, jag kommer SÅ fixa detta!

Tonight har vi samlat ihop girlsen som fortfarande är kvar i Vimmerby, kollat på idol, käkat popcorn och spelat spel. Riktigt roligt! 

Let's sleep nu för tusan!


Kvällsmat på golvet


en frulle, men nu får den gestalta kvällsmat istället!

Vet inte riktigt hur jag kan vara så förtjust i att sitta på golvet. Det är hur som helst riktigt jäkla bekvämt att sitta i skräddarställning på vardagsrumsmattan och inta god mat (i detta fall ägg och skinktoasts...och te, förstås!)

Kälmar med Kaj idag var awesome! Först letade vi matställe i en timme och sen tog det ett bra tag innan vi hittade ett fik som fixade våra krav (jag var så jävla sugen på morotskaka, så det var det som styrde...) Väl inne på fiket så hamnade vi bredvid ett gäng hysteriskt diskuterande japaner, så vi hörde knappt vad vi tänkte. Sen tappade Kaj sitt latteglas i bordet och då jäklar blev det tyst på dom! Ett par helt otroligt fina chinos (that makes me go gaaaah) fick följa med hem. Tre par örhängen också, mucho användbara! Allt inhandlades på Vila!

Nu ska jag hälla i mig en kopp käresta till (fruktansvärt gott tea, skriv upp för tusan!) och sen krypa ner under täcket. "Råkade" tacka ja till att jobba på ALV's höstmarknad från torsdag till söndag  (vilket ioförsig inte är helt fel, money är alltid välbehövligt!) så jag måste hiva min kropp i säng nu så jag kommer upp i arla morgonstund i morgon.

Auf wiedersehen!

Ja skratta ni, man vet aldrig när det blir roligt igen

Hey readers! Idag blir det en lite halvspontan tur till Kalmar. Jag och Kajsa ska träna upp vår kalmardialekt (gåmå-on) sitta på café och svulla gott food och springa i affärer för att leta mysiga höstplagg. Men framföralt så ska vi ha håll-käften roligt hela dagen! Nu ska jag sminka facet lite fagert sådär...ta hand om er ut i kölden! (Tänkte framförallt på Ås som befinner sig i Sundsvall, ANVÄND MÖSSA!)

Puss!


Alert är mitt andranamn

Just det, jag hade ju planerat att åka in till stan vid tvåtiden. Det blev inte så. Visserligen var jag där i tid och allt, men bussen kom fram ett annat håll än jag är van vid, så jag kopplade liksom inte att jag skulle med. Så...den åkte, helt enkelt. Det är tur att man är alert!


The life of the Hives



En helt vanlig dag på jobbet för vår älsklingsguys...typ. KLICKA HÄR!

Vardagsbestyr

Den här dagen är titulerad som fixardag. Iallafall nu innan två, för sen ska jag kollektivrulla in till hästen. Hittills har jag (som den drivna person jag är djupt där inne) hunnit med följande

-starta diskmaskinen
- diskat lite smågrejer som smörknivar (det blir alldeles böjda om man kör dom i diskmaskinen liksom)
- tvättat typ 10 kg smutstvätt som jag och syrran samlat på oss i typ...två månader

hell yeah, nu är jag på G! Jag känner hur rastlösheten är nere i knäna och skvimpar omkring, för längre upp kommer den inte idag!


En resa i bildarkivet

Jag hittade en massa bilder på vår stationära dator, som jag hade glömt bort existerade. Haha! Här är jag alltså 17½ år frisk jordsnurr, med den naturliga bella-hårfärgen och allt! Jag vill ha sådär långt hår igen, så keep on växing håret!

Ikväll har vi fikat hos Kajsa! Nu slänger jag in handduken för tonight. Natti!




skulle bara testa om jag passade i glasögon...he-he (snygga bågar...*host*)

Nu blev det kväller!

Det är kallt som i graven ute. Och mörkt. (Det är det nästan förmodligen i gravar också vid en närmare eftertanke) Jag ska ut och promenera med le dog, men hon är för tillfället parkerad framför braskaminen. (That's my girl!) Förövrigt har jag precis placerat 3 dl chai-te i tanken. Känns bra, ohyggligt bra!

Det känns så grymt att behöva väcka en liten pälsbeklädd varelse för att gå ut i mörkret och göra sina behov (Obs! hunden alltså, jag använder helst toaletten) Kan hon inte bara lära sig att spola på toan liksom? Hur svårt kan det vara?

Kan hundar lära sig sånt här så borde de väl klara av att trycka på spolknappen!


Spiderchick!

Det här får ni bara inte missa! En ofantligt kul tjej (som både är flickvän till en rockstar och beroende av socker) med galna upptåg som bloggar om sin vardag. Nej, det är inte mig själv jag pratar om, utan Spiderchick. Check it out!

(Lov)ley

Jag har looooooov! Fantastiskt! Inte för att jag känner mig så värdig av ett lov när man i snitt har en lektion per dag, men det är en annan femma. Nu har jag råkat få ett lov och det ska bli det bästa lovet ever, så är det bara!

Tänkte inleda den här fina, välbehövliga veckan med en härlig ridtur tillsammans med Jennifer. Hon kommer förövrigt och hämtar mig nu, måste slänga på mig en varm jacka. Adios!


Dear friends!

Hola readers! Den här helgen har ägnats totalt åt två saker: att umgås med världens finaste vänner och gigantiska sovmornar. När man tänker efter är det ungefär det enda som behövs för att livet ska bli faboulous. Okej, kanske en kebabtallrik också. Och choklad. Men sen så!


Min fredag

Idag har jag
-ridit ut i vad som uppskattas till en härlig blandning av regn blåst och mörker.
- cyklat hem igen på en cykel utan luft i däcken (i motvind, regn och mörker...)

Det där var den jobbiga biten ja. Sedan käkade jag ett paket bacon och kom på fötter igen. Jag fick med mig Kajsa hem till huset, och vi åt godis, räkor och popcorn. Håll käften-gott var det! Vi lät ögonen vila på idol och sen såg vi en lite konstig film på ettan. Strax innan hemfärd för Kaj så lackade vi naglarna inför morgondagens bravader. Guuuud vad jag längtar!

Godnatt!

Frulle på stan!

Goddagens! Idag har jag inlett dagen med en frulle på epok tillsammans med le girls, helt fantastiskt gott! (Jag är fortfarande uppe i himlen och svävar you know!) Sedan trampades det iväg till komvux för mattelektion, den sista for a while kan man väl säga. Feels good! Jag har fortfarande inga planer för lovet bara...någon smart själ out there som kan tipsa mig om lite sysselsättningar?

Måste få ta i le Kaj så vi kan beställa tickets till nästa big happening - rookie imorrn!

Nehej, nu sticker jag till stallet och rider sålänge, hejpa!

Släktkalas på schemat!

Imorgon är det ingen vanlig fredag. Nej! För imorgon fyller hon som har ett rum mitt emot mig och kallar mig idiot (syrran alltså) sjutton år. Det är inte klokt vad tiden tickar iväg! För mig är hon dock fortfarande min envisa lillasyrra som alltid ska ha sin vilja igenom (och som gärna snor mina kläder)

Vi tänkte ha lite kalas för henne nu, med varma mackor, halva släkten och givetvis den efterlängtade efterrätten - glass och kaffe!


Såhär ser jag inte ut idag

....tyvärr, får man väl säga. Ser ni hur enkelt och genialt det är? Håret, kjolen, skorna..allt! Nehej ni, det här hamnar i inspirationsmappen på min dator!

artikelbild
bild lånad från modefeber

Thank god it's thursday!

Idag när jag vaknade så kände jag bara att 'hey, det här kommer bli en fantastisk dag!' Jag sträckte på mig, plingade lite i den läckra ringklockan (exlusivt importerad ifrån the states) och inväntade frukosten på sängen. Just det, jag svarade på några mail om butiksinvigningar och pressfrukostar också...eller jag menar; min butler skötte jobbet, jag låg bara i sängen och såg allmänt lycklig ut.

Inte riktigt va? Det lyxigaste hittills idag, var när jag fick skjuts av mamma typ 2 kilometer hem från stallet. Nämnde jag att mobilalarmet hysteriskt väckte mig vid halv nio förresten? Sen har jag plockat ögonbrynen också. Coolt, nu kan man till och med se vilken ögonfärg jag har!


Efter tio med le Belle

Kajsas cykel gör mopedljud när lyset är på. Det fick jag uppleva idag, när den snälla kvinnan lånade ut sin käraste ägodel (nåja...) till ett offer för punktering. (Det är där jag kommer in i bilden) Och till de humans som uppenbarligen har alldeles för lite att göra på sin fritid - tack! Jag älskar att gå en halvtimme varje gång jag ska till hästen. Och det är varje dag. Jag behöver motion och ni visade det på ett rätt finurligt sätt. Fast nästa gång kan ni väl köpa ett gymkort till mig istället?

Pulvermos for president!

Dagen bara galopperar iväg ju, jihaaaaou! Här hemma i mammas kitchen händer det inte så speciellt mycket för tillfället, och det är extra tråkigt när teét är slut. Mitt bränsle people, mitt bränsle! Tur att jag lyckades få i mig den alldeles utsökta maträtten pulvermos, bacon och gurka iallafall! Alltså, pulvermos är oanständigt gott! Är det här ett vanligt förekommande fenomen? Att man utan problem (och med viss njutning) kan trycka i sig pulvermos alltså?)

Här kommer peppningsmaterial till helgen! Segertåget - Maskinen, now we're talking!


Det här är ett fruktansvärt tidigt inlägg...

Mama! Det är inte riktigt klokt vad jag vaknade tidigt idag. Nu ska jag packa ner datorn, dra på mig lite clothes och sticka in till mamma med hunden. En spännande dag med indesign och missbrukning av godispatroner står på schemat!


Saker man kan göra när man är ensam hemma

- Spela pappas gamla skivor med Sinatra och grabbarna och samtidigt låtsas att man är 40 år och framgångsrik affärskvinna som tar sig en dubbel espresso i sin nyrenoverade våning i Toscana.

- Dunka "Play that funky music" och springa runt på nedervåningen och öva dansmoves till helgens bravader (VI SKA ÄGA DANSGOLVET TJEJER!!)

- Dricka mineralvatten ur en mugg som jag vann på en rykttävling för en herrans massa år sen (Jag vann kategorin "renaste hästen"....det ni! Blog awards är en droppe i indiska oceanen i jämförelse)

Visst är det ett mysterium, det här med att jag alltid blir så sjukt kreativ när läxorna ska göras?

Glamourösa mejl helt enkelt

Uuuuh, jag sände iväg ett mejl till Glamour på morgonkvisten idag. Skrev om ett pris som jag hade vunnit, och frågade om dom visste när det skulle anlända till postlådan. De svarade glatt (det kändes som det var en glad person som hade svarat iallafall, kanske Victoria Silvstedt? Hon är tydligen gästredaktör där nu..) att vinsten är på väg hem inom snar framtid.

Jag skulle reaaaaaally behöva få hem det nu alltså! Fasen vad det skulle toppa min dag! Givetvis kommer det bilder sen på vinsten! (Om jag kommer ihåg det alltså, hoho!)

Nu ska jag motionsgå ner till stallet!


Morrn morrn!

Morning fellas! Idag vaknade jag kallsvettig av att klockan var liiite för mycket. Snabb tjej som man är, så lyckades jag ändå hinna med en snabbdusch på morgonen plus att välja kläder! Så idag är min klädsel till och med lite planerad.

Nu ska jag dansa ner till ett ålderdomshem där jag ska möta Frida. Jaa...alltså inte inne på ålderdomshemmet, utan utanför. Nu ska vi ha digitalt skapande, yey!

See yaa!

Viva la vida!

Den här texten fanns i vårt övningshäfte på indesign-lektionen idag. Jag kopierar in den här (som den nörd jag trots allt är) av den enkla anledningen att jag tycker det är en väldigt important text, skriven ur en 82-årings synvinkel.  Det står massa kloka grejer guys, så läs för bövelen!

Om jag fick leva om mitt liv igen, skulle jag göra fler misstag nästa gång. Jag skulle vara galnare än jag varit den här gången. Det finns väldigt få saker som jag tar allvarligt på längre. Jag skulle definitivt vara mindre hygienisk. Jag skulle ta fler chanser, jag skulle bestiga fler berg, jag skulle simma i fler floder och jag skulle njuta av fler solnedgångar. Jag skulle äta mer glass och mindre bönor. Vi skjuter upp saker till den där dagen i framtiden som aldrig kommer. Lite nu och då skulle jag uppträda som en galning. Jag skulle ha fler verkliga bekymmer och färre inbillade. Du förstår, jag var en sådan där människa som levde profylaktiskt, förnuftigt och förståndigt, timme efter timme och dag efter dag.

Åh, jag har haft mina ögonblick och om jag fick göra om alltihop igen så skulle jag ha fler sådan ögonblick. Faktum är att jag skulle försöka att inte ha något annat än ögonblick, det ena efter det andra,  istället för att leva så många år i framtiden.

Jag har varit en sådan där människa som inte gick någonstans utan en termometer, en hetvattenflaska, munvatten, en regnrock och fallskärm. Om jag fick göra om mitt liv, så skulle jag resa med mycket mindre bagage. Jag skulle börja gå barfota tidigare på våren och hålla på längre om hösten. Jag skulle åka karusell, heja på fler människor och plocka fler blommor och dansa mycket oftare - om jag fick göra alltihop igen.

Men du förstår - det får jag inte.

Och till er som inte orkade läsa så kan jag samanfatta det hela med att livet inte går i repris. Hell no! Din tid är NU! Så ut och lev med er people! Viva la vida!


Hur ska jag sminkas?


såhär ser jag ut när jag är ute och går med hunden i löven, ler fånigt och tar kort samtidigt.

Jag tror att det här inlägget ska inledas med en rungande applåd till mig själv, som faktiskt börjat med inlämningsuppgiften i Företagsekonomi tonight. Wuuu-huuuu!

Förresten allihopa! Det här fejset ni ser ovan, hur ska det sminkas till rookiefestivalen i helgen? Världens grymmaste Annso ska nämligen styla mig innan, lyxigt värre! Men huuuur? Sotade ögon, Marilyn Monroe-style, papegoj-look-alike, discobrud...vilket tror ni skulle bli fränt?

Vi har världens goaste ost nere i kylen..måste ner och käka!

A little more for little you


foto: Lina Scheynius

Med lite rostade mackor i magsäcken klarar man vad som helst! Indesignlektionen gick prima skinka, vet ni hur jädra mycket jag har lärt mig på bara tre veckor eller?! (Naj, det kan ju vara lite svårt att ha koll på ioförsig..) Jag är så fullmatad på kunskaper redan nu...och då har jag ändå två häften kvar att jobba igenom, det ni!

Åh, hade hemskt gärna kört en lejonkungen till nu i DHSS (Den Hemskt Sköna Soffan), men nu står stallet på schemat! Alla pållar går inne om nätterna nu, så jag har en timmes mockning framför mig nu.

Skit också. (he-he-he)

"Det där är ingen kung, det är en hårig maraccas!"

Goddagens! Det är måndag today, jag och ås ligger utslagna i soffan och tar igen oss. Kollade på Lejonkungen 2 precis, waaaaaah vad bra det är! Drar nog ettan snart också, det är verkligen en klassiker! Nu har vi precis druckit sliskigt turkiskt te...gaaah! Det här måste jämnas ut med lite beskt kaffe!

Call on me

Jädrar vad telefonen har gått varm här! Det var länge sen jag pratade såhär mycket faktiskt! Jag och Kaj har visserligen haft våra perioder, men sen av någon anledning så har många telefonsamtal uteblivit (kanske främst eftersom vi ses rätt ofta ändå) Så skönt att halka in i gamla hjulspår igen! Efter vårat snack om magproblem (Kajsa ska undvika laktos i en hel månad nu, så blogga inte om en stor kall mjölk och bullar nu Åstrandh!)  och rookie (längtar till helgen....gaaah!)
så fick jag specialhjälp av Matte-matte i företagsekonomin. Tackarrrr, känner mig genast mycket smartare!

...och tröttare! Så godnatt folks!


Söndagsmys!


det här är jag mäkta beroende av...te alltså!

Nu har vi dragit ner på tempot igen här! Efter ett intensivt stallbesök blev jag alldeles förslöad. (Skit också!) Nu sitter jag i sängen och slökollar på parlamentet. Trycker i mig glass och fruktcocktail också, greaaaat! Nu ska jag calla Kajaken!


Spännande städning

Då ska vi kolla efter vad jag hunnit sedan förra inlägget:
- Vädrat madrassen, kudden och duntäcket. Hela baletten lyckades blåsa ner i blomrabatten. Lite tur i oturen ändå, eftersom de hamnade precis över lavendelbuskarna. Halleluja!
- Hittat en mycket mogen, brun (och lite luddig) banan i en väska bakom dörren. Mysigt...
- Burit upp en stor fotölj till rummet. Inte helt riskfritt dock. Onej! Jag tappade den i golvet också, så att hela övervåningen svajade till.

Peace! Nu ska jag åka och rida och mocka 6 boxar, pepp!


Nu kör vi!

Aaaah söndag! *tar ett djuuuupt andetag som avslutas med ett leende*

Det här ska bli en riktig kick-ass dag! Tänkte bara upplysa er om det! I vanliga fall brukar sista dagen i veckan mest flyta iväg, eftersom jag är så oorganiserad och bara vill att det ska bli måndag. Inte den här gången. Nooooway, idag ska jag göra en lista av viktiga bellasaker som jag ska avhandla. Att inleda morgonen med en hundpromenad och en fruktansvärt välsmakande frukost kan vara den bästa starten ever, förresten.

Klockan är halv tolv, och dagen är fortfarande ett spädbarn. Nu kör vi guys!

Veckans bästa!

Gördis, en "tegelspindel", har rymt! Eller?
bild lånad från tjuvtittat.se

Vad skulle ni tänka om ni fick se den här lappen i tvättstugan?

Rubriken har betydelse

Kolla in den här helt sjukt klockrena rubriken! Heja tjuvlyssnats crew liksom! Förresten känner jag för att sy om kläder tonight...lite jobbigt med tanke på att jag varken kan sy, eller har en symaskin.


gammal klassiker - ofrivillig lucia

Den här texten publicerades på min förra blogg för över ett år sedan och tänkte återanvända den lite här. Jag ger er Bella i ett nötskal!


Holy cow! (Jag börjar få slut på kraftutryck känner jag..gällande alla språk. Snart gör jag egna. Eller vänta, det gör jag ju redan?) Vill ni ha min dag? Okejdå.

Jag hade alltså en, EN lektion idag, och ändå kom jag hem med trebussen. Estetiskt verksamhet ja, huuh var det kommer gå! Läraren är typ värsta konstnären! Han klargjorde i detalj för oss hur han fick rita en skiss på någon mysko maskin åt några ryssar när han var femton..

...vilket osökt fick mig att tänka på vad jag gjorde för framsteg som femtonåring. Det var dock inget jag behövde reflektera särskilt länge över, det mest framstående måste väl ha varit den gången då jag, syrran, mamma och bröderna Lennartsson var på väg ner till Malmö för att besöka Pallasspelen, (dvs en quite stor friidrottstävling inomhus för att förtydliga lite) då jag på något strange vis lyckades kleta in mina handflator med tuggummi.
Och här snackar vi KLETA IN!

Efter ett något lågmält erkännande från min sida (ja, jag blev utskrattad..) så fick vi alltså svänga in på ett litet mysigt, flötigt matställe i osby-trakten. In sprang mamma (en aning chockad och full i skratt, skulle jag tro), tätt följd utav en fortfarande skamsen Bella (tredje person, you like it haa?) med händerna som en lucia..ofrivilligt alltså. Drog jag isär dom så bildades det såna där tunna fina 'klistertrådar' imellan. Efter ett litet högljutt tal med personalen på pommes-stället (som in sin tur gjorde att jag fick en heeel del konstiga blickar från folk som satt och åt) så lyckades min kära mor fixa en flaska diskmedel. Eeeh jahaaa, tänkte jag, men det funkade faktiskt. En kvart senare fanns det bara lite tuggummirester kvar vid nagelbanden. Ett framsteg? Oja, jag lär knappast göra om det!

En goretexkänga-kvinna finnes!

Ibland känner jag mig som en riktig friluftsmänniska. En riktig jäkla goretexkänga-kvinna med såndär specialbyggd ryggsäck med en liten utfällbar pall. Okej, kanske inte riktigt så extremt, men ni fattar liksom vinklingen där.

Idag har jag gått på en massa promenader hit och dit, både med hunden och med hästen (som förövrigt beter sig precis som en hund). Nu sitter jag i en bekväm fotölj framför brasan med nystickade strumpor på (tack mormor!) och njuter av höstvädret. Tänkte vispa ihop en chailatte under cafémässiga former ute i köket snart. Känner mig onekligen friluftig..


Uppgödning!

Godkväll! Idag har jag, mamma, syrran och hunden varit på uppgödning på mormor. Är ganska säker på att vi alla väger typ 2 kg mer nu än när vi anlände. Förresten så körde jag dit. KÖRDE! med bilen! jag fick sammanlagt fyra motorstopp, men alla kom fram oskadda så ett stooort plus i kanten där till mig!

Nehej, nu ska jag fördjupa mig i sing-a-long och bjuda Kajsa och Mats på vitt te, halleluja!


Valrosskväll

Nu har jag legat som en valross i soffan ändå sedan jag kom hem från stallet. Tänkte att det kunde vara en viktig detalj att få med, liksom. Imorgon hade jag tänkt hinna med stallet innan skolan, vi får väl se hur bra det lyckas egentligen...nåväl, nu ska jag borsta gaddarna och leka valross någon annanstans. (Sängen exempelvis)
Guten Nacht!


Sammankomster och översovningar

Haj! Vi sov i en stor hög i natt, i Emmas vardagsrum. Småprat, myskläder, chipsätande och givetvis ett singstar-battle, där vi rockade loss totalt. Sen slutade min röst att fungera efter allt för många höga toner (det är då fan att man inte har mer krut i de där jäkla stämbanden!) Hur som helst så kan jag än en gång konstatera att jag har dom bästa friendsen i världen! Slänger en stoooor kram till alla homies som är ute på vift i California, Stockholm och Sundsvall också!


På tal om stämband så kommer här ett klipp när underbara Ella sjunger Gabriellas sång (fin titel för övrigt, hehe) från vår student...jag tror inte ett enda öga i kyrkan var helt torrt. (Jag börjar förövrigt rysa över hela kroppen varje gång jag lyssnar på det här) Det var så mäktigt när hela kyrkan ställde sig upp efter att hon sjungit klart! Gaaah!

Nu ska jag GÅ till stallet!

(jag ryser än!)


Då finns dom alltså på riktigt


Hives käkar langos! Weeeej! foto: jag

Det här kortet tog jag med darrande händer en stund senare, efter vi hade hälsat på mannen till höger. Bara för att verkligen förstå att dom finns på riktigt. Dom äter friterat langosbröd precis som alla andra. Dom står i kö (framför oss!!!) precis som alla andra. Den enda skillnaden är att dom är lite mer stiligt klädda än vanliga festivalbesökare.

Jag stretar vidare

Missade bussen imorse. Aprumpa! Det är ingen vidare fortsättning på en livssatsning. Men efter en stund tjurande över att vår köksklocka inte går som den ska, så bestämde jag mig trots allt för att livet inte går under för det.  Så jag gjorde två läxor i företagsekonomi istället, och livsgnistan började sakta lysa igen. Hähä.

Annars så har jag slurpat gröt med Frida, en riktig bastant lunch blev det! We like it! Gröt är så jädrans underskattat, och så blir man mätt på det också. Bra egenskap säger hej! Digitalt skapande har vi suttit och plurat med på eftermiddagen. Nu har jag startat en liten tradition, som innebär kaffe och patron. (ni vet, sån där sur superstor godis?) Iallafall...det jobbiga är när man ska vända på en sån där patron i munnen. Jag vet ju att det låter liksom. Tänk er en tyst datasal (det enda som hörs är surrandet från datorerna och lite klickande.) Så hör man mig med superstora tänder, som försöker välta omkull en två centimetersgodis i munnen...waaah! Störande moment!

Ikväll ska jag till den här bruden på tjejkväll! Tacos och pyjamaser på! (hahaha och jag har världens mest omatchade pyjamas, tusan också!)


striden strikes a pose!


fin växt strikes a pose!

Satsning på gång!

Ikväll börjar satsningen "toppa ditt liv" hemma i Bellas säng (min alltså. Det är här berättat med berättarrösten i Sune)Det ska satsas på både det ena och det andra tydligen. Framförallt har hon bestämt sig för att flytta ner de 20 kg kläder som tynger ner soffan och soffbordet, till garderoben. (Kom ihåg - min walk-in-closet med potential!) Och så ska hon börja ta hand om sig själv lite mer också. Lägga sig i tid exempelvis.

Ikväll hade jag som mål att lägga mig senast halv elva. Den barriären sprack för bara...bara...40 minuter sedan.
Bra början!

and natti natti på er!


Vad ska jag med en gräsklippare till?

Ni kanske redan vet att jag är lite smågalen i att vinna saker? Jag börjar bli tävlingsnarkoman. På nätet. Nu har det nästan gått så långt att jag kan tänka mig att göra en egen sub bara för att ha chansen att vinna ett Nintendo Wii. (Som jag ioförsig väldigt, väldigt, väääääldigt gärna skulle vilja ha...men ändå)

Idag har jag tävlat om en tryckkokare (vilket är lite oroande eftersom jag inte vet vad det är) och en gräsklippare. Inte en sån man åker på, för då hade det verkligen funnits en anledning till det. Nej, en gå-gräsklippare. Hur ofta behöver jag en sån?

Fast erkänn att det hade blivit en ganska mäktig julklapp till pappa ändå?


Plötsligt kaffesug och skogpromenader

Readers! Jag har digitalt skapande nu. Vår lärare drabbades av ett plötsligt kaffesug, så vi fick en paus på typ en halvtimme. Känns gött. Idag (efter att jag har markerat ballonger klart och testat alla penslar i hela photoshop) så ska jag ut och gå med 2 homies och 3 ponnies. Japp, jag Frida och Kajsa tänkte ta oss en svängom med några shetlandsponnyer. Skogspromenad står på schemat! Tänkte eventuellt hiva med hunden också, så får hon lite sälle.

Nu har kaffesuget satt in här också visst, bäst vi stillar det. Ciao!


Det räcker med att en Bella tar bloggpaus

Vet ni?! Det står helt stilla i huvudet. Blåser det in i ena örat, så kan ni vara jäkla säkra på att det fladdrar till i hårlängderna på andra sidan. Jag har oftast en hel mental container med saker att ta upp, men se idag är det bara ett ekande tomrum i slutet av halsen. Jag har bara druckit två koppar te idag. Kanske är det orsaken?

Nehej, någon bloggpaus blire inte här.
Någon Bella måste ni ju kunna följa, right?


Jag följer bara bibeln

Idag har jag uppdaterat....not! Men hey - gud vilade också på söndagen. Nu ska jag plus min nyfyndade sjal kollektivrulla in till stan. Älskar livet förresten! Längtar  till Kajaken kommer hem från örebro, hon är i linköpingstrakterna nu. See ya later!

Fynd-Bella!

Gaaaah nu har jag rotat runt på vinden! Hittade en massa spännande, bland annat en seglarkappa som Bella tio bast skuttade omkring i (fast då gick den typ till knäna och man fick vika upp den i ärmarna) Den är numera trekvartslång i ärmen och stunning! Tyvärr gjorde jag inga Fridafynd (som hittade världens finaste väska på vinden) men en grå väst, en randig skjorta, en röd pennkjol och en midnattsblå blus är inte så illa pinkat det heller!

Kanske blir lite visning på fynden imorrn eller något, för nu ska jag sleeepa!

I'm off!

Jahopp, då äre bara att sätta full fart mot farmor och farfars residence! Har bokat in mig på övervåningen för att se fotbollsmatchernas fotbollsmatch tonight. Wuhuuuu, ska bli great att se snygg-Ronaldo möta Zlatan ikväll! Sen hoppas jag på att farmor bjuder på kaffe med. Go Sweden!


Horisontalt läge för mig

Hey people! Idag är det lördag och jag ligger nerbäddad i sängen, eftersom NÅGON tydligen bestämt att jag ska få en förkylning. Jag har ont på följande ställen: huvudet, bihålorna, munnen (3 förkylningsblåsor och en visdomstand som växer, aaaaj!) och så svider det i halsen. Därför befinner jag mig i ett horisontalt läge för tillfället, tänkte få ur förkylningen ur kroppen så fort som möjligt. Vi börjar kureringen med grönt te och en Beckfilm!


Blåbärspaj, shaaaa-la-la-la!

Hemma med halmen, så att säga! Eken hade bakat två grymma (i positiv bemärkelse) blåbärspajer så det var bara att glufsa i sig! Sen halsades det te i mängder i takt med att idolerna avlöste varandra. Eftersnacket med Katrin var klart bäst! Frida har förövrigt det mysigaste rummet jag vet! Får lust att flytta in där på golvet bredvid teven ungefär.

Gonatt!


O....kej...

Okej...en liten detalj bara. Jag köpte tydligen inte en sodastreamer, utan en kolsyrepatron. Det var nämligen det enda som låg i förpackningen när pappa skulle öppna upp och installera skiten. (Säger man installera? Höhö anywaaaaay!)
Hur som helst så får han byta imorrn, pappsen. Har jag betalat 800 spänn ska man ju gärna få själva produkten!

Nu ska jag se på idol hos Frida med lite homies. Underbart!

Grymma girls!

Kolla vilka fina outfits! Bilderna är lånade från Stockholm Streetstyle. Älskar framförallt acnekoftan och kjolen från weekday i första bilden, för att inte tala om skorna! I andra bilden är jag helt totalkär i linnet och jackan, det ser så fruktansvärt bekvämt ut. Yeah!

bild till artikeln

artikelbild

Idag är det (surprise!) fredag.

Amigos! Nu har jag gjort följande idag:
- inhandlat en sodastreamer åt pappa, i försenad födelsedagspresent
- fått tillbaka matteprovet, en point från mvg (ska jag gråååta då eller?)
- hinkat i mig syrrans ärtsoppa (jag fick mördarblickar)


Sen har jag försökt kolla min fucking mail i ungefär 20 minuter, men det händer ju aldrig något, damn! Bäst jag pyser iväg till hästen istället.

Frukostplugg!

Yeeehaaa, inlämningsuppgiften är inskickad och klar! Nu dricker jag te, tänkte fräscha upp mig några lager innan jag kastar mig på bussen in till stan. Måste faktiskt pysa iväg nu. Välja kläder och shit. Vad kan man ha på sig idag? Våtdräkt?


And that makes you larger than life

Jag har hittat besticken i livets salladskål. Jag har funnit senapslingan på livets kokta korv. Jag har hittat världens bästa Backstreet Boys-låt! Och ja, jag står rak i ryggen och hävdar att den här låten är fruktansvärt bra. Jag får lust att göra bläckfiskarmar i takt till den här musiken. ME LAJKI!

KLICKA HÄR AND GET FLASHBACKS!


Haj haj haj!

Jag har en inlämningsuppgift att sätta tänderna i nu. Det är inte min favoriträtt. Om man ändå hade lite pepparkaksdeg att knapra i sig. Är inte det typ det godaste i heeeeela universe?


Det är inte så lätt med franska..

Kajsa och jag diskuterar låtar som man kan göra musikvideos till

-Men Bella, kan vi inte ta den när 'mjou moj mjao-moj?'
- Jaha, men den har jag nog inte hört...men vad sägs om 'ca plane pour moi'?
- Det var ju den jag menade!
- Öööh...jaha!


Popcorn....massor av popcorn

Ikväll blev det bio med en bunch of the best, massa lösgodis och popcorn och cola på det. (Trots att jag inte var 'godissugen'...höhö, det brukar låta så!) Eftersom vi bor i en håla så fick vi kolla på det som gick, nämligen Get Smart med Steve Carrell och Anne Hathaway. Kanske bör nämna att det var vi fem och tre andra som var och såg filmen...publiktillströmning! Den var faktiskt bra! Eller jaao, det beror förstås på vad man jämför med,men jag garvade rätt mycket iallafall! (Och bet på naglarna i slutet....huh!)

Sen gick min popcornpåse sönder, så vi medan eftertexterna rullade så plockade vi popcorn.

LYCKA!


lånat från annso's facebook, hultan!

Här ovan skådar ni Hultsfredsfestivalens lyckligaste tjejer!  Vi hade precis varit med om det här, och lyckan var så jävla total! Aaaaaaaah! (Jag blir helt till mig bara jag läser det här ju!!!)

Nu ska jag rasta hästen!

a dark morning

Det blev visst strömavbrott i hela Södra Vi när jag skulle kliva upp imorse. (Det var inte jag som förorsakade det, var jag vet) Hur som helst så sträckte jag sömnigt ut armen för att tända sänglampan. Det tillhör min morgonprocedur att lysa mig själv rakt i ansiktet, annars går jag liksom aldrig upp. Lampan hann vara tänd i typ två sekunder innan hela huset slocknade. Tydligen hela kvarteret också, fick jag veta i bussen. Så det var en mörk morgon för mig, rent bokstavligt talat alltså.


-Tina, eat the fuuud!

Nyss hemkommen från en trevlig evening med Kaj och Mäts in the Mäts mansion! Vi drack konstigt kaffe (jag drack svart idag, vuxenpoints hitåt!) kollade på det bästa ur Napoleon Dynamite och sen såg jag inledningen på Bert, den sista oskulden. Min pälsbeklädda följeslagare var med också, hon fick dricka vatten ur en kopp eftersom Matsi inte hade några skålar (Det märks att det är en ungkarlslya! haha) Vi hävde snickerstårta once more, bara för det är så jäkla good-tasting!

Nu är jag så trött att ögonen kollar i kors på ett mycket psykadeliskt sätt, it's time for läggdags med andra ord!

I'm not pop!


 bild lånad från sony bmg

KLICKA PÅ BILDEN! Lazee's nya singel (som jag förövrigt hörde på bussen hem idag) är helt awesome! I'm not pop heter skapelsen, check it out!

Jag borde ju ha det i generna liksom

Aaaaand, back on track! (Med en handduksturban på huvudet) Löparturen gick väl som jag trodde ungefär. Inte pissigt dåligt, men heller ingen marathonklass. (Vilket hade varit fruktansvärt oväntat!). Jag kom iväg, och det är ett delmål i sig. Det har nämligen förekommit att jag i sista stund kommer på att soffan och choklad är mycket mer tillfredställande än en löpartur, och det kan man ju ioförsig förstå.

Tänkte kleta in mitt största organ (huden alltså) i bodylotion nu, yeeeaah!


Run Forest run!

Med en alldeles för hög dos överskottsenergi finns det bara en sak att göra - springa utav bara tusan!! Jag är inte springtypen i vanliga fall (Jag har nog bara sprungit ikapp bussar och tåg senaste året...höhö) men nu tar jag grisen i knorren och stånkar runt ett varv i samhället till good music. Hejpa!

Där rök min sovmorgon.

Klockan halv åtta släpade jag upp mig ur sängen. Vääääldigt motvilligt, kan tilläggas. Svepte i mig en snabb frulle, gick och mötte Åstrandh och styrde näsan åt Komvux-hållet. Redo för en hel förmiddag med photoshop! Fem minuter senare meddelades det att lektionen var inställd. (Egentligen började den inte förrän nästa vecka) Damn!
Fast när allt kommer omkring så var det rätt mysigt att få krypa upp i soffan med en kopp te och plugga körkortsteori.

Måste börja komma igång med körningen igen också. Det hjälper faktiskt inte hur jäkla påläst man än är, vet man inte how to do it så blire liksom mycket svårare. (Kloka ord från yours truly)

Nu ska jag läsa Elle, lyssna på X&Y-albumet från Kalltspel och käka GRAHAMSCONES! (med marmelad såklart!)

Kantarellstuvningsmule

Da-daaam! Några revbensspjäll och turkisa godisbitar senare. It was good, speciellt efter en workout i paddocken med Willebulle! Han var världens finaste tonight. Han ÄR världens finaste. Om ni visste hur mycket kärlek jag känner för den hästen! Min gulle-gull! Trots att han äter mina armbågar ibland. Jag älskar när hans mule luktar kantrarellstuvning när han har varit ute i regnet. Jag blir glad av sättet han ser på mig när jag precis har hällt upp hans mat i en hink och han ser ut att le (jo jag vet att det är maten han vill ha, men ändå)

(Jag tror det märks att jag lyssnade på kärlekslåtar med Coldplay när jag skrev det här...)

wulle
willeälg käkar morgonhö

Hey ho, let's go!

Okej, nu cyklar jag, min supermobil (med tanke på att jag tappar den i asfalten typ 5 gånger per vecka och ändå funkar så förtjänar den verkligen sitt namn) och de "nya" hörlurarna (tack Frida!) till stallet. Full rulle i takt till Franz Ferdinand!


Dude har börjat blogga!

Ni kanske kommer ihåg att jag har länkat till en viss Karoline ett antal gånger? Det har jag iallafall. Hon bloggar numera på pause.se, där Klara Svensson (från 1000apor, you know?) numera är chefsredaktör.

Hur som helst så har Karolines dude (äntligen!!) skaffat en blogg. Mest för att jävlas tydligen. Det verkar bli så långt från en modeblogg som man möjligt kan komma, men det gör faktiskt inte ett smack. Han är fotbollspelare på heltid i typ superettan (inte så nogrann research där, sorry for that!) och fruktansvärt skön.
In och läs med er vettja!

En måndag utan dess like

Hej! Fullsmockat schema idag! MAMA! Jag har knappt ätit sedan åtta och nu är det ren TUR (och givetvis en stor portion flexibilitet från min sida..host) som gör att jag hinner blogga. Egentligen skulle jag redan vara halvvägs i stallet, men stress är tydligen hälsofarligt, så jag tar det piano och hivar i mig lite te istället.

Jag och Ås har haft en riktig smashing day!  Först hade vi ett matteprov (just den detaljen var väl inte speciellt rolig, men gött att ha det avklarat iallafall!) och sen klapprade vi iväg (älskar ordet klappra! hur kul är det inte liksom - klappra! hahahaha) i riktning mot körskolan. Där kickade vi ass och fixade faserna - Ås fixade C-fasen och jag hade ett hell of a flow och satte strike på både B- och C-fasen. Weeeehaaa! Sen berättade Åstrandh att vi hade datalektion vid ett, och det var en jäkla tur att hon sa det, för det hade inte jag direkt koll på. Såååå, once more klapprade (hahahaha!) vi iväg, denna gång mot Komvux igen. Sen hade vi datalektion (på tom mage!) i två och en halv timme. Indesign-lära typ. Very-funny, jag satt och creatade ballonger i olika färger och former sista timmen.

Och nu sitter jag här och intar koffeinhaltiga drycker (teoretiskt sätt, teét är inte riktigt klart ännu, men snart så!) och filosoferar, bland annat över hur långt hår jag har fått. When did that happend?! (Och om mina hårstrån skulle läsa det här - keep on växing!)


nästan Hawaii

Dear friends, nu blir det att somna in i min varma och goa säng. Har en amazing fläkt precis över huvudet, så om man blundar och fantiserar på rätt bra så känns det nästan som att man ligger på stranden i Hawaii och njuter. Helt perfa!

Natti natti!


Världens bästa B-spår?

Ännu en anledning till att älska The Hives. Det här är B-spåret på Walk idiot walk-singeln, Genepool Convulsions. (Förstår ni hur bra man måste vara för att sätta en sån här bra låt som B-spår?!) Vill ni ha den olive (så att säga, hehe) så hittar ni den versionen här.


Välklädda guys är attraktiva guys


bild lånad från cafe.se

Vackert vackert vackert. Det är något så jädra speciellt med välklädda guys. Speciellt när männen i fråga heter Anders Wendin och Pelle Almqvist. Den sistnämnda är så stilig att jag tuppar av. Och ni ser pressvecken va? Kortet är taget i samband med att Moderna Museét firade 50-årsjubileum. ME LAJK!

Är det inne med pressveck?

Det är väldigt svårt att stryka chinos. Jag gav det ett try förut, men hello liksom, det blir pressveck på brallorna! Och det vill man inte ha. Eller vill man det?

Nu blir det matteplugg och eftermiddagscoffee!


städ-bella!

Fasen vad jag har kommit igång med städandet! Nu ska jag snart stryka lite tvätt (senast jag gjorde det var typ på hemkunskapen i åttan...hoppas inga plagg smälter ihop bara.)Jag vetitusan hur strykjärnet ser ut när det är varmt, är lyset tänt eller släckt då? Var två millimetrar från att lägga handflatan mot järnet och känna, men hindrade mig själv i sista stund...

Okej, återkommer later on! (Kanse väldigt later on om jag bränner sönder handflatorna, men jag ska försöka låta bli)

Kanelbullar och fire

Eftersom det småduggar och är kallt ute, så bestämde jag mig för att värma mig lite framför brasan. (Observera ordvalet LITE i föregående mening) Det gick tyvärr inte sådär jättebra. Jag blev stuck där framför eldens värme. Invirad i en filt avverkades en stor kanelbulle (kvarlämnad sen igår, det är tydligen bara jag som äter sånt här hemma, så de tar aldrig slut...kanelbullarna alltså) och sen har jag allt som allt druckit tre enorma koppar te. Det är mys på högsta nivå, hey!

Kikade in på Antes blogg och avfyrade ett lite glädjetjut när jag upptäckte att our girl in the states numera är framme i California, hos familjen där hon ska vara au-pair i ett år. Hon har förövrigt precis upplevt Manhattan, living the dream liksom!


Det blir inte roligare än såhär

Okej, ett tecken på att du bör gå och sova är när man kollar på kommentarspåret till Kopps och dricker minestronesoppa ur en stor mugg..

Det är inte ofta jag blir kär i skor...


bild lånad från chicy.se

 ...men när jag fick syn på de här dojorna i Madicken-style så lät jag känslorna svalla fritt, totally! (och då ska vi ha i åtanke att jag i princip aldrig har high heels heller, för då snubblar jag) Du hittar le läckerbitar på chicy.se, för en respektabel summa på 979 silvermynt.

Helt osannolikt (men sant)

Ni vet den där tangentskiten som jag pillade bort och som förmodligen bara kunde sättas tillbaka av en väldigt utbildad datatekniker? JAG FIXADE DET! Helt osannolikt, really! Tack Micke för det goda rådet!

Nu har jag tryckt i mig kanelbullar som sig bör. Dags att hämta den mörka chokladen! Nu blire Sing-a-long med Alex Schulman på trean!


Yippie-kay-yay

Jag kan ju börja med att berätta att ni inte ska pilla bort era tangenter för att rengöra under. Det går nämligen inte att sätta dit dom efteråt. Happ, och det upptäckte ju jag förstås efteråt. Inte för att jag brukar trycka på windowsknappen sådär jätteofta, men hur snyggt är det med en glugg i själva tangentraden egentligen?

Jag kanske lät lite uppgiven där i början. På något mystiskt sätt SKA det säkert gå att sätta dit knappen igen, det är bara det att det krävs en professor i teknik (med jävligt långa naglar) för att liksom konstruera ihop det igen. B-e-a-utiful!


And after all, you're my wonderwall




bilder lånade från oasisnet.com

Oerhörda mängder tacos. SMS-trafik. Idol-kvartsfinal (LARS FOR PRESIDENT!) Mörk choklad och en huuge kopp kaffe.
Nu är min fredagskväll officiellt over och sängen står lydigt och väntar på mig uppe i sovrummet. Sov hejdlöst gott mina vänner, det tänker jag göra!

Dear Friday!

Håller på att somna här vid matbordet hos mamma. A bad sign, eftersom jag på något sätt ska mova mig härifrån till stallet (Willebulle ska hälsas på! Ridningen drar jag imorrn istället, är så grymt trött!) och det rätt snart också. Jag har fått såna otroliga (med risk för att jag tog i lite extra där) benmuskler av allt jäkla cyklande hit och dit och fram och tillbaka det här halvåret, så det är inte klokt. Jag får liksom gå på bredden in genom dörröppningar och ta ett ben i taget! Haha!

Nej, nu blire cykling till världens bästa hovdjur!


Självdisciplin yo!

Jesus, där var matten klar! Har suttit och pluggat ända sedan klockan åtta i morse, och blev klar typ kvart över tio. Applåder! Vilken jäkla självdisciplin jag har fått, det är inte klokt! Nu inväntar jag Åstrandh som kommer med bussen vid elva, vi ska dra en long walk ner till Astrid Lindgrens Värld och lämna in kläderna. Jag har precis hittat byxbenen till mina shorts, så nu är hela uppsättningen arbetskläder komplett!


Oasis till Köpenhamn!


foto lånat från oasisnet.com

Ojoj! Fick veta precis innan läggdags att de här männen kommer till Köpenhamn den 8 november. Mats är head over heels och jag kan tänka mig att en viss Anna kommer bli glad över det här beskedet. Jag hade extremt gärna gått, framförallt om Pelle & co är förband som det ryktades om.

Nehej, nu ska jag dundra ner under täcket!

Vad jag inte gjort ikväll.

Jag har inte suttit på en brygga och känt vinden smeka mina solblekta hårtoppar. Jag har inte legat under en filt och kollat på stjärnorna med Ashton Kutcher. Jag har inte avnjutit en alldeles perfekt tillagad cappucino på min takterass i Toscana.
Och jag har framförallt inte gjort klart matteläxan tills imorgon.

Med andra ord har jag en väldigt, väldigt kul morgon framför mig. Hejdlöst mattepluggande, here I come!

There's no holding back!

Det viktigaste att tänka på när man ska ha prov är att ha kul, och ge ALLT! Ärligt talat liksom, varför göra saker halvdant,när man kan lägga ner hela sin själ i det? Nu är jag frukkktansvärt redo för att räkna ut moms och de fyra P:na finns inristade på insidan av ögonglobarna..eh..typ.

Ha en kanondag alla goa people!

Frukost enligt Bella




Blodapelsiner och ägg, sen adderat med lite rostade mackor (med marmelad) och te. GAH!

Dear Readers! Idag är det (om ni inte redan visste det) Torsdag. Himlen är lika grå som mitt nattlinne och förmodligen så fryser man öronen av sig, bara man öppnar fönstret. Helt normalt alltså. Inga konstigheter! Jag sitter och intar te efter att precis ha glufsat i mig frukosten. Dagens viktigaste måltid!! Fast det kanske kallas brunch egentligen, när man äter vid halv tolv? Whateva'.

Nu ska jag plugga vidare i företagsekonomiboken, har prov vid klockan ett så det är ganska välbehövligt..

Fett coolt...eller?

Sitter och kollar på världens fetaste man på trean. Jag är pretty sure på att det finns fler out there som sitter som fastklistrade för att kolla på den här...enorma mannen. Men seriously - hur i hela friden kan det gå så långt? Hur kan man käka så fruktansvärt mycket (och fel, tydligen) mat att man tillslut väger över 500 kg? (ett halvt ton!!!)

Nu blev jag plötsligt sugen på chips.



Nej, det är inte frolic!


Havreringar är håll käften-gott! (onej, det är icke frolic!)

Efter en fikastund med underbara girls (jag kom lagom till efterrätten - chailatte!) och pluggande på körskolan så stack jag hem och fixade käk. Körkortspluggandet resulterade i att Kajsa låg dubbelvikt över tangentbordet och skrek 'jag orkar inte meeeer!', medans Åstrandh var så uttråkad att hon satt och petade på min axel och lät som åsnan i Shrek. Emma däremot, fixade C-fasen. Wohooo! Tur att Eken var där och och stöttade oss i alla trafikregler och vägmärken!


Mission: failed

Naj, så blev det med den saken. Eran käre bloggare är fortfarande inte inskriven på arbetsförmedlingen, av den enkla anledningen att jag glömde id-handling hemma...wahaaa! Fast efter en kort diskussion med tjejen som jobbade där så bestämdes det att jag skulle vänta med att skriva in mig, ett bra tag till och med. Det är ingen större idé att skriva in sig när man pluggar heltid på komvux tydligen. (Fast det hade ju Åstrandh redan räknat ut, smart tjej säger hej!)

Ska möta upp mina körkortstagarkamrater nu, weeeei!


Arbetsförmedlingen here I come!

Japp, idag var den alltså här, det big day i mitt liv som jobbsökande! Ska ner och skriva in mig nu, biiiiiig step! Någon som vet om man får fika?

RSS 2.0