Passande lördagsmovie!


idag låter jag mina pupiller (alltså, är det verkligen HÅL? det låter lite otäckt..) vila på den här filmen!

Hello you! Jag glufsar i mig resterna av pizzan från igår och kollar på en romantisk komedi, The Holiday. Lånade den av Friden för ett par veckor sedan. Precis som vanligt när jag bestämmer mig för att kolla på en film, så går den på tv dagen efter. Så imorgon klockan 20 går det alldeles ypperligt att se den här rullen på trean! (Lite skumt egentligen!)

Hej och hå, nu ska jag slänga i mig den andra fjärdedelshalvan av min fetaost-beklädda pizza!

Årets godaste sallad!




ser ni vilken värstingsallad! holy cow! sedan slank det ner te också.

Jag har spenderat dagen (och pengarna) på bästa möjliga sätt idag! Väl framme i Västervik så dröjde det inte länge förrän jag fick ett riktigt shoppinganfall...det visade sig nämligen att JC reade ut alla varor till sjukligt låga priser eftersom de skulle byta ägare. Jag köpte fyra plagg för 270 kr! Holy cow! Däribland ett par byxor från wrangler som kostat 1000 spänn, och som nu reades (fasen det räcker inte! det var ju 90 % rabatt för tusan!) bort för 100 kronor! Det var liksom så billigt att jag skulle må dåligt om jag INTE slog till, om ni förstår vad jag menar.

Sen...åt vi lunch. Tant Gröns café heter det grymma stället vi var på. Och ni ser ju själva bilden...så UNDERBART GOTT! Jag och Kajsa kunde inte sluta le när vi åt! (Då är det gott!) Dessutom började våra bordsgrannar ivrigt diskutera våra sallader, hehe. Jag var förövrigt mätt i sex timmar efter, not bad!

Snön lyser inte vit på taken..och inte endast Bella är vaken.




farmors hembakade bread..och någon mystisk varelse i jeansskjorta som ligger på min säng och flinar.


Hello! Nu borde ju jag egentligen sova... jahaaaa, men varför gör jag inte det då? Bra fråga. Jag sitter och stirrar på sängen men orkar liksom inte riiiiktigt avlägsna mig från min skräddarställning på golvet. Och sen måste jag ju borsta tänderna också. Herregud, det är ju minst fyra meter till handfatet!

Godnatt! Imorrn är det jag som svarar på comments!

Finbesök på en torsdag!

Imorrn kommer min kära vän Anso till Småland igen, på en snabbvisit! Jag vet inte riktigt om man kan skriva "besök" eller "hem", hon bor ju för tillfället i huvudstaden och trivs som kanelbullen i cafédisken (god liknelse va?!) overthere. Hur som helst så kommer vi ha en jäkla massa att prata om! Jag ska leta i alla jackor jag överhuvudtaget äger efter småmynt så jag kan köpa med lite smultronte imorgon, (råkade handla upp mina pengar på rean igår..wuups!) NEVER att jag sitter där och smuttar på ett glas vatten när de andra tjejerna glufsar i sig lattar och morotskakor!

Sen drar hon igen på fredag, stockholmsbruden. Friden och en helt hög med kläden ska hänga med tillbaka. Gaaah, ni kommer ha hur kul som helst tjejer!

Håkaaaj, nu måste jag verkligen sova! Jädra dygnsrytm.. natti natti!

heeeey kaaaj! (helloo bojen!)


during the fotbollsmatch på hawaiiscenen, hultan 08! WOW!

Det är mycket roligare att ringa till världens bästa Kajsa, än att plugga till morgondagens prov! Fast det visste vi ju redan! Och jag ser det som en ren nödvändighet också, Kajsa var faktiskt nästintill TVUNGEN att informeras om vilka sidor hon ska läsa i svenskaboken. (Nu tog kanske just inte den biten 1½ timme att reda ut, men...nästan!) Sen var vi ju tvungna att planera lite inför fredagens roadtrip också, yeah!

Hemskt mycket hej!

Morsning! Klockan är bara halv ett, och då har jag ändå suttit kvar i datasalen i drygt en timme. Ansökningar till tre sommarjobb är så gott som klara, halleluja! Sååå, vad har jag då framför mina tånaglar denna eftermiddag? I tell you!

Stallbesök. Matintag. (gärna innan stallbesöket, annars finns risken att jag hittas avsvimmad längs cykelbanan..) Därefter 100 % fokus på te och företagsekonomiboken (Jämt fördelat också, 70 % på teét och 30 % på pluggandet)

Sååå...nu ska jag masa mig hem och käka lunch med mamma!


Lyssna på den här då!

Jag är hemma! Jag har kört bil i mängders mil! Jag höll bara på att bli mos två gånger!
Men det viktigaste av allt;
Sebastian Karlsson spelar i baren på metropol den femte mars!!!!
(Det var alltså anledningen till alla utropstecken och det mycket korta inlägget)

Utomordentlig evening!


den här kombinationen kan inte bli bättre enligt mig! (snygg stillbild förresten!)

Vid halv sextiden var jag inne i ett riktigt mockarflow (dvs; man går och funderar över saker samtidigt som hästbollarna flyger i en snygg båge och landar i skottkärran två meter bort) när det ringde på mobilen. Det var Kaaaaj! Yeaaah! Så en stund senare puttrade vi hem hit (Kajsas körkort är en SÅN uppsving!) förberedde scones och chaité, för att sedan bänka oss framför le laptop där vi kollade in Mia och Klara som sändes igår. Tabita är le favorite!

Sedan blev det en styck Hiveskonsert från Hultan -01, och..låt oss säga att vi dog lite. Jag gjorde den glada upptäckten att Pelles ena mungipa går lite neråt när han ler, precis som på mig! Då gav Kaj mig det onda ögat! Som om JAG kan rå för att jag och Pelle har samma hårfärg, osymmetriska ben och snea munnar? Näe exactly ;)

Okej, let's sleep! Imorrn ska jag ratta peugeoten till småländska höglandet!

Ta mig till det här ögonblicket!


bilden är  tagen (och lånad!) av frida

OJA OJA! Minns ni tjejer?! Minns ni peppen?

Godmorrrrning!

Gaaaaah, pigg som en lärka! Nu blir det djupdykning i garderoben och sen packning av skolväskan! Adios!

Mats goes emotionella skivomslag






Jag hittade lite old stuff i en mapp på min dator. Hoppsan, en emotionell skivomslags-samling! Jag tror det var när jag och Mats var på väg hem ifrån Norrköping någon gång i somras. Jag tvingade på han min lilla kvinnokavaj (det är därför den sitter lite tajt, inte hans stil alls egentligen!) och sen fick han stå och se lite smådeppig ut i olika poser, hehe.

Nuuuu ska jag in i duschen och sen kolla på film och käka glass. Vi får se hur långt jag kommer på den planeringen!

What's my age again?




Igår befann jag mig på en lyxyacht, på väg till ett slott byggt på en bergstopp i Alperna. Speciellt utvald dessutom! Jag kan inte för mitt liv förstå hur Ian Masque (en rik snubbe, ganska lik Robert Aschberg förövrigt) förlitar sig på att lilla jag (som extraknäcker som detektiv sena kvällar) ska avslöja en stor hemlighet. Men det - mina vänner, är PRECIS vad jag ska göra! Måste bara knäcka den där jäkla koden till Masques sovrum för att komma närmare lösningen..

Min okända last - dataspel med mysterier. Lite som att läsa en deckare, fast man istället är en del av historien. Det här spelet är typ tio år gammalt, och jag körde fast på exakt samma ställe när jag var runt tolv år. Helt seriöst! Den som lyckas hjälpa mig med kassaskåpsdörren får en femtiolapp!

Nu är livsglädjen slut

Det känns lite tomt, det måste jag erkänna.
Det gjorde mig gott, den där livsglädjen. Inifrån och ut liksom.
Att bara kunna koppla av, sätta sig ner och känna hur livsglädjen värmer i magen.
En fantastisk känsla.

...Någon som har tips på ett annat gott te? (Jepp, det var dit jag ville komma..livsglädje är en tesort jag köpte på Öland i somras!) Tala, och jag skola lyssna!


Fre-he-he-he-dag


The Killers - All these things that I have done!

Tjena! Min friday night börjar om cirka tio minuter. Ska infinna mig på bussen, och därefter möta upp Kaj för att gemensamt kila hem till Nickan, där det väntas ostbricka, te och framförallt Let's dance! Yihooo nu måste jag sticka! (Tänkte göra mig en halsduk på sju minuter..okej, den var låg!)

Smell ya later guys!

Man vänjer sig fort vid hypokondriska barn..

Jag: Mamma, det känns lite som att min halspulsåder ska gå av!
Mamma: Jasså? Gå försiktigt till bussen nu.
Jag: Okej, hejdå!

Ps. Still alive!

Låt oss vända på dygnet!


dygnet är liksom...lite felvänt!

Om tio minuter är det fredag igen, och det känns såhär; KEMPEBRA! Jag är ledig imorgon (jaa jag vet, vissa råkade få ett schema där the man in the sky varit lite inblandad ;D) men trots det faktum att jag rent teoretiskt skulle kunna sitta uppe till halv fem med en balja glass och en riktig feel-goodfilm att vila ögonen på, så väljer jag att krypa ner under duntäcket. Holy cow liksom, jag har ungefär sjutton saker att göra imorgon nämligen!

(nu när jag tänker efter så har bilden  och rubriken inte alls med texten att göra, utan tvärtom! men det kan ju vara..öh..effektfullt det också !)

Smidig tjej!

Hola! Hoppas allt ni växer och frodas i det disiga vädret! (Okej...låter som en helt random blombloggare! Nevermind!) Själv råkade jag göra misstaget att gå i en isig uppförsbacke (med converse på fötterna dessutom!) i förmiddags. Det gick...bakåt. Förstår inte hur jag kunde förvänta mig något annat egentligen! Till sist stod jag som Quasimodo i backen (dvs böjda ben och krum rygg) och försökta hasa mig upp på gräset..good luck with that!


Ökenlandskap och galopperande hästar


bild härifrån

Nu ikväll släpade jag med pappa på bio. Det händer inte alltför ofta kan jag intyga, senast vi var på bio ihop var jag sex år och då  såg vi halva Pocahontas. (Egentligen var det såklart meningen att vi skulle se hela, men jag råkade bli magsjuk och tillbringade de sista fyrtio minutrarna hängandes över toaletten i källaren på biosalongen..) och efter den incidenten har det liksom inte blivit av..konstigt nog.

Hur som helst! Australia stod på agendan tonight och den var...fantastisk! (Jag vet inte varför jag ALLTID tycker filmer är fantastiska, men den här var faktiskt..extraordinär!) Det enda pappa klagade på var att det var trickfilmat ibland. (...nähä?)Då blev jag lite förvirrad och undrade om man faktiskt brukar sitta på bio och kolla vad som är äkta och inte. Är det bara jag som lever mig in i filmen och låtsas att allt händer på riktigt?!

Nu ska jag sova galet hårt! Natti!

The Killers till smålandsskogarna!



Aaaaah detta är så sjukt underbart! TACK ROCKPARTY! 

Four days ago!


"vilken fin kaffekopp" tänkte jag och fotade den..


här är partyt i full gång! (eller jaa..det var precis mellan fikat och middagen, så alla sprang iväg)

Aaah, nu väntar jag på att nästa släkting/bekant utbildar sig så man får gå på såna här tillställningar once more! Superkul! Kvällens smakupplevelse; stekt halloumi inrullad i någon slags parmaskinka och basilika...GOTT!

Tuff start liksom

Okej, en hel förmiddag med webbdesign utan vare sig kaffe eller en fungerande dator. Ganska tufft, ha?! Så nu ska jag hem till mamma, sörpla kaffe och käka nudlar. Underbart! (Det är förövrigt det enda man kan göra hos henne, nu när bredbandet är uppsagt och soffan är packad)


Min helg i fyra stycken

Helgen lider (vaddå, gör det ont?) mot sitt slut, och jag ska smörja in smalbenen och krypa ner i sängen. (Nu lät det ungefär som att jag smörjer in smalbenen för att glida ner under täcket lättare..och ja, det är lite av anledningen! Fast mest för att mina ökenlandskap till ben inte ska torka ut totalt)

Det har varit en spännande helg! I fredags somnade jag till ljudet av att två av mina djurkusiner (Humla & Dumla, marsvin) drack vatten i typ fem minuter precis ovanför mitt huvud. Morgonen därefter vaknade jag av att min andra djurkusin (Nelson, springer spaniel) stack nosen i örat och väckte mig. Mysigt! (Ja faktiskt, jag var inte ironisk alls!)

Igår night kom Kajsa och hämtade mig i den eleganta audin! Vi dunkade Hives som sig bör, och därefter blev det kladdkaka och glass hos världens bästa Frida, samtidigt som ögonglobarna vilade på p3 guldgalan. Tack tjejer!

Idag har jag gått på lågvarv bigtime! Först sov jag till ett. Sedan plockade jag upp Snabba Cash och sträckläste den hela eftermiddagen, och därefter red jag ut på hästen. I snöstorm tänkte jag skriva, men det blåste bara lite egentligen..

Godnatt!

Mot släkten!

Nu är det jag som packar väskan (den är redan packad, om vi ska vara korrekta) och drar till Eksjö. Min moster har gått och utbildat sig till lärare och utexamineras idag, så vi ska givetvis dit och gratulera och käka mat. Kommer garanterat bli riktigt trevligt! Ha en grym friday!

Fortfarande mätt!

Igår var det storfika hemma hos mig som gällde! Hoppas på att alla inblandade blev mätta, jag är iallafall fortfarande proppmätt - femton timmar efter liksom! Now we're talking! Jag vispade även ihop en morotskaka (med viss...okej, massa hjälp från min mamma! men det är liksom hennes triumfkort den där jädra kakan, så jag lät henne hjälpa till för bästa möjliga smakupplevelse, typ) Sen blev det rostat bröd med diverse pålägg - och te förstås! I mängder! Jag drack ur en litermugg eller något, det tog verkligen ALDRIG slut!

Sedan åkte två att tjejerna iväg på träning..och vi andra fortsatte trycka i oss, prata om Stockholm och i synnerhet New York, som E & E snart drar till....jesus! Det kommer bli awesome girls!


Le city, här kommer hon!


snygg-anso! style by bella! (här tänkte jag; grekisk gudinna med lite mord i blicken..yeah!)

Imorgon flyttar underbara Anso till huvudstaden igen! Jag är så glad för din skull bruden! Det kommer bli empty rooom här i småland i några månader, men å andra sidan så blir det desto roligare när vi susar upp till dig!

Förresten så har Ansos sminkblogg börjat ta form nu, kolla in den här vettja!

Igenmurad!

Idag när jag vaknade var jag alldeles igenkaklad. I näsan, i ögonen...yes! Nu kom alltså den perioden av förkylningen...halleluja! Så nu har jag tröstätit en chokladkaka med nonstop och tröstshoppat en benvit ulltröja på jc-rean. Jag vet inte om jag inbillar mig nu men jädrar, det känns redan bättre! Speciellt den där tröjan alltså! Senast jag köpte något till mig själv måste varit..jaa...förra året? (Det var ju ändå hela två veckor sedan!)


That kind of made my day!

Herrejesus! Kajsa har fått körkort! Waaaah! Waaaaah! Det känns fantastiskt och ganska konstigt på en gång. Nu ska vi och en halv prinsesstårta åka till Frida i Gullringen och dricka te med girlsen. Här ska firas!


Mardröm..eller?

Jag hade världens konstigaste dröm inatt, oh yeah!  (Det beror på vad man anser är konstigt, för såå himla konstigt var den faktiskt inte. Kanske världens konstigaste dröm var att ta i lite väl mycket..) Okej HURSOMHELST! (det behövs kraft i lungorna för att överrösta den där jädra parantesen! Fast nu blev det ju en till..ojdå!)

Jag drömde att Blondinbella var och hälsade på mig. Bara sådär! Hon var inlindad i en stor fluffig päls och drog på en gigantisk väska. Sedan umgicks vi och alla mina vänner..det mystiska var bara att vi smålänningar var väldigt extrema i vårt sätt att prata (här uppe KAN vi faktiskt säga r!) och dessutom oerhört snåla.. Det var precis som om vi uppfyllde alla fördomar som någonsin nämnts om smålänningar. Huh! Bella (inte jag alltså, utan den blonda) var på samma sätt väldigt extrem hon också, fast åt andra hållet givetvis.

Hur som helst så skulle det bli en rätt kul tv-serie..."Blondinbella flyttar in" alltså!


Januarimåndag!

Hola! Här sitter jag och häver te, efter en mycket välsmakande lunch som bestod utav följande;
- tre lammbiffar med fetaost inuti, ett strong potatissallad och så pizzasallad sen yesterday. (Jag och Mats hade flottarkväll och smällde i oss pizzor med kebab och pommes på...höhö) Uh vilken blandning! Men jag är inte den som är den, man tager vad man haver helt enkelt!

Första lektionen i webbdesign är avklarad och yeah, det kommer gå bra det här! Pratade med the teacher och jag kommer få läsa upp mitt betyg i grafisk kommunikation once more, eftersom jag inte hann med hela häftet i höstas. Maaan, går man på komvux för att läsa upp så känns det ju lite fel att få samma betyg som man hade innan!

Waaah, nu har jag en disk som stirrar på mig.. smell ya later!

Det gäller att hänga med!

Okej, jag tog en helg off när det gäller bloggandet. Mådde crap i torsdags och fredags, och under natten hade jag min första feberfrossa sedan 2006. KAN NI TÄNKA ER?! Jag trodde nästan att det var något allvarligt fel på mig! (Det kan det fortfarande vara...ioförsig..) Jag hade feber konstant i två veckor i början av juni 2006, och sen dess har jag aldrig haft feber..until i torsdags alltså!

Efter mitt kurerande kan jag konstatera att jag missat en del grejer, bland annat Antonias hemkomst och Annsos eventuella flytt till huvudstaden! Vilka positiva chocker jag fick, tjejer!

På den egna fronten kan jag meddela att jag rotat i min mors gamla garderob (dvs där hon sparar alla spejsade nittiotalskläder) och hittat en oversizekavaj (jäkligt oversize..jag ser ut som en enda stor överkropp i den!) en grym kjol som jag tänkte sy in (från Inwear) och (den bästa) en vit dragkedjekofta från esprit! okej..den påminner lite vagt om en sjukhusrock men jag tänker mig summernights, slitna 501-shorts, ked's och ett ribbat linne... det bästa med att flytta är att jag utan något motstånd (eftersom mamma förmodligen står med en mikro i famnen) kan rota runt nere i källaren efter gamla plagg! AJ LÖV IT!


Världens mest blandade inlägg I think! Nehepp, nu blire en dusch och sen häng med Mats! Hoppas du är sugen på te, dude!


A Camp, wow!



Alla som hade ögonen med sig igår (förhoppningvis..alla) såg förmodligen Nina Persson och A Camps uppträdande på Grammisgalan. Var det bara jag som fick välbehagliga rysningar när jag hörde den? Andra gången var på p3 idag innan skolan, och samma känsla upprepade sig. WOW! Låten heter Stronger than Jesus! Är inte Nina förövrigt den snyggaste svenska sångerskan vi har?

Men jag då?

Idag var det upprop i skolan. Precis som alltid vid sådana företeelser så brukar jag tänka (den här gången högt, faktiskt) tänk om dom glömmer ropa upp mig?! Mest för att det vore väldigt typiskt ifall det faktiskt hände. Lite som på gympan när man var liten, och hoppades på att komma i samma lag som den där gulliga killen med spikes (herregud! vilken smak! SPIKES?!)

Och DÖM av min förvåning när de ropar upp alla...utom mig! (Aaaaah, paniiik!) Hur som helst så fanns jag iallafall med på ett papper. Dom hade bara GLÖMT att ropa upp mig. (Och det känns ju verkligen BÄTTRE! Boosta sitt självförtroende liksom!)

Till råga på det här så har jag en vagel i ögat (typ en bekräftad sådan!) och en finne på hakan.  (Okej, jag tycker lite, liiiite synd om mig själv...)


Pssst!

Tänk om man hade stått bakom i kön när den här konversationen ägde rum...haha, så sjukt kul! Tycker dock lite synd om kassakillen!

Torsdagsmorgon!

Morrn morrn! Jag försöker fräscha upp mig lite till skolstarten nu (Det blir lite svårt, med tanke på att jag fick typ fem timmars sömn. Låg och längtade till hultsfredsfestivalen i en timme förtusan!) Morgonen inleddes på ett myyyycket bra sätt, med span i nya H&M-katalogen, rykande hett te och rostade mackor med ost. Nu ska jag bara klä på mig tillräckligt mycket för att inte frysa ihjäl..


Kvällsreflektioner

Imorgon rullar skolan igång igen! Det känns rätt okej, trots att sista dagen på ett lov alltid är lite ångestladdat (konstigt vore väl annars?!) Jag har haft den mest produktiva dagen på hela lovet idag, höhö bra tajming! Ska bli spännande att få schemat imorrn, med lite tur så får jag en dag ledigt!

Nähäpp, nu ska jag lägga fram kläder åt mig själv till morgondagen...känns lite mellanstadienivå som Kajsa påpekade, men ändå så sjukt effektivt! Då får jag ju sova fem minuter extra på morgonen! (Egentligen skulle man göra frukost dagen innan och lägga tandkräm på tandborsten på kvällen innan man lägger sig! På det sättet borde man ju iallafall kunna snarka ytterligare fem minuter..)

En sak till bara; hur vet man om man har en vagel i ögat? Jag börjar misstänka att finnen på insidan av min tårkanal inte är någon finne...

Dra mig på en liten vagn!

Oj! Husmodern Bella har äntligen en liten ledig stund! (Okej, egentligen inte, jag har hela rummet kvar att städa och så ska jag ringa min fina mormor, men jag TAR mig tiden att sitta här lite, så det så!)

En liten (stor, menar jag!) lista på vad jag har gjort idag;
- dammsugit hela undervåningen (och haft sönder en julgranskula..jepp..)
- ringt och beställt hovslagartid (Wille kan ju inte göra det själv..än)
- fixat skivan med balbilderna till några kompisar (äntligen!)
- diskat (jag älskar lukten av äppeldiskmedel!)
- druckit kaffe (outsidern på listan..men det är vuxet så jag skrev med det ändå!)
- brännt en beckfilm till mormor/alternativt min syrra som ligger däckad i feber (gud vad snäll jag är!)
- kört igång en tvätt (bara inte pappas vita skjorta blir rosa...)
- håll igång brasan (det inkluderar att hämta ved i garaget)
- försökt komma in på coop forums topplista i memory (jävligt svårt men jag ger mig inte!)
- gått med hunden två gånger (i snö dessutom..extra jobbigt!)

ta-daaa! *fanfar*

Die Hard four and scones!

Hello dudes! Nu sitter jag och hunden parkerade i soffan här för lite filmtittande. Scones med marmelad, varmt te, äppelboats, choklad och bacon sitter finfint i kistan såhär på kvällskvisten. Jag har faktiskt aldrig sett en dö hårt-film, så tänkte att det vore dags för det nu. Jahopp, nu har jag missat hela inledningen av rullen när jag skrev detta, bara att spola tillbaka med andra ord..!


Oh no, it ain't my hollywood!

Ni måste lyssna på detta! Our man gör lite mer för lilla dig, fast i en ny version med ett helt annat band. Awesome! (Han är så välklädd, I like it!) Nu ska jag sticka till stallet och mocka!


Trettondagsmorgon.

Japp, jag är på väg i säng...har precis avnjutit en kopp julte framför en härligt varm brasa (kan det inte vara landskamp i ishockey varje gång man varit ute?! Mycket trevligare med vakna familjemedlemmar!) Metropol var grymt, om man bortser från konserten (Björn Rosenström är inte min style..någonstans!) och från det faktum att jag var sugen på köttfärspaj 60 % av tiden, och hade en kuvertväska att bära omkring på. Hur lätt är det att göra bläckfiskarmar med den i näven tror ni? Exactly!

Jag älskar förresten min säng! Faktum är att jag hyser en sån oerhörd mängd love till den här möbeln att jag högt och tydligt talade om hur mycket jag älskar den alldeles nyss.

Godnatt!


Hey ho, let's go!


fett hår och osminkad - men glad!


aaaaah dagens kaffemugg!

Trettondagsafton people! Fytusan vad pepp jag är på att shaka le bootey med tjejerna ikväll! Det är ju knappt att jag känner igen mig själv! Klockan är två nu och om en timme kommer min mamma och hämtar mig, syrran och den stora tunga weekendväskan som jag envisas med att släpa runt på. (Den har verkligen plats för allt och kostade 39 spänn på Erikshjälpen, det ni!) Jag ska inspektera nya rummet som jag snart flyttar in i (Har ni tips på någon apcool tapet så säg till! I''ve got the powaa'!)

Nähä, nu ska jag röja upp här, och packa weekendväskan (är inte det ett väldigt kul ord att säga? Wee-kend!)
See ya!

Årskrönika 2008

Januari
Alltså..jag minns inget alls. Jag råkade dock tappa vårt modem i golvet, så vi var utan bredband i typ...tre veckor.

Februari
Jag och några tjejer spelade nattinnebandy under lagnamnet "Åsneslem". Otroligt roligt! Jag och Emma gjorde otroliga insatser framför det lilla innebandymålet, speciellt när vi spelade mot div 2 spelande boys! Jag har nog aldrig varit så taggad (och rädd! jag HATAR bollar!) i hela mitt liv!

Mars
Jag fick sommarjobb på Astrid Lindgrens värld! Därefter gjorde vi sälen på matsalsgolvet, för att fira!

April
Oj, händelserik månad! Jag, Kajsa och Annso blev bjudna på efterfest av Hästpojken (the band, alltså) efter en spelning i Hultsfred. Jag och Mats var i Stockholm på en endagstripp, och det var då jag trodde att en tjej tänkte sno min väska inne på H&M. Ack, så fel jag hade! Det var ju en modellscout från Stockholmsgruppen som ville värva mig! (säger man värva? aja you get my point) Jag blev alldeles lyrisk av vårsolen och blandade till egen "glass" bestående av turkisk yoghurt och socker (inte gott!)

Maj
Ett konstant färdigställande av skolarbeten! Sedan red jag i solnedgången och njöt av livet, grillade med mina underbara vänner om kvällarna och bättrade på solbrännan på beachen!

Juni
THE MÅNAD! Vi tog studenten (sjukaste dagen!) och jag råkade tappa bort slutbetygen..hehe.. Mina kompisar och klasskamrater festade loss med Simple Plan och Rooney som av någon skum anledning befann sig på vår lokala krog. Men...inte jag. Jag kom nämligen inte IN! Detta trots att jag var helt nykter och bar studentmössa. Anledningen till vaktens nekande var tydligen att 'han inte kände igen mig på passbilden'. (Det var förövrigt 2 veckor för gammalt) Jag gled hem och åt hemmagjord pizza istället, och laddade inför Hultan som började dagen därefter! Hultan skulle jag kunna skriva hur mycket som helst om egentligen! The big thing måste ändå har varit mötet med Howlin' Pelle Almqvist! Det bästa jag någonsin varit med om (Årets kram, helt klart!) Håkan Hellströms konsert och alla langos tillsammans med alla roliga människor var också top notch!

Juli
Månaden inleddes på västkusten med la familia! Vi var på Liseberg och åkte karuseller så våra kroppar föll isär, shoppade och åt god mat all the time! Sedan började jag min anställning på sommarjobbet, där jag sålde karameller. Lyckades få två dagar ledigt när pappa hade hyrt en stuga i Borgholm, så jag tog tåget dit, second hand-shoppade, åt och sov (Det regnade nämligen hela tiden) Jag startade dessutom den här bloggen! Jag vann en digitalkamera också!

Augusti
Jag jobbade på så glatt! I slutet av månaden drog vi på en roadtrip till huvudstaden där vi kollade på The Hives på grönan (UNDERBART!) vi såg dessutom Lady Gaga i kungsträdgården, käkade nattmat på donken och satt i timmar på det mysiga fiket Muffin Bakery på drottninggatan! Jag började plugga på komvux också (Haha, det låter så blekt efter att ha berättat om den helgen)

September
Skolan kom igång, och den 17 september åkte vi buss upp till Stockholm för att se Coldplay spela i Globen. Och SOM dom gjorde det! Glädjetårar! Rysningar! Lycka! Jag och Kaj shoppade loss och mötte upp Annso på stan, sen gick vi och såg Patrik 1,5 på bio.

Oktober
Jag jobbade på ALV's höstmarknad. Höll på att dö av köldskador, men jag överlevde! HA! Vi var på rookiefestivalen och dansade röven av oss, outstanding roligt!

November
Jag inhandlade min underbara systemkamera Nicke! Bästa köpet ever! Vann en vattenkokare, yeeeha!

December
Jag fyllde nitton! Wuheeeey! Råkade vinna en ny mobil. Hade en fantastisk jul med världens bästa släkt, och en av de roligaste utgångarna ever på metropol på juldagen. Sedan firades nyår hemma hos mig med en bunt fina vänner!

En liten, liten del av allt som hände tjugohundraåtta. Ett av de absoluta bästa åren i mitt liv! Tack till alla inblandade!

En synkroniserad komedi

Dagen innan nyårsafton så var jag, Kaj och Mats på bio här i staden. Fullsatt som vanligt! (Läs; vi och tre andra) Det är ju faktiskt sjukt kul att se movies i biosalongen. (Det är nästan en såndär grej jag skulle kunna sysselsätta mig med på heltid, dvs. gå på bio och få betalt för det..som Hans Wiklund ungefär!) Det var filmen Allt Flyter som stod på schemat, vinterns stora svenska film skulle man väl kunna kalla den! (Det gjorde jag nu iallafall..hehe...) Det är Måns Herngren som regisserat, och halleluja vad bra den var!

Här nedan ser ni trailern;


Tacka vet jag braskaminen!


frost i hästmulen

Nu har vintern kommit till smauland! Visserligen är det friskt och härligt med några minusgrader...med det räcker väl iallafall med minus fem? (Vädergudarna, om ni mot förmodan läser detta; DEAL?) Efter stallvistelsen har jag gått på lågvarv här hemma...för tillfället sitter jag framför en varm och fruktansvärt skön brasa, och ska precis dricka te. (Givetvis med mormors hemstickade raggsockor på) Haha, vilket helylleinlägg det här blev!

Vad gör ni ikväll readers?

Sunday sun

Solsken och jag sitter och trycker i mig några skinkmackor...jepp, bra start på söndagen! Nu ska jag iväg till stallet om cirka gurka...tio minuter. Skönt att ha det avklarat så fort på dagen liksom! Ha en mycket behaglig helgdag nu people!


Femtonårskalas

Hooola! Mitt dygnsvändande misslyckades bigtime! (men å andra sidan - vem hade förväntat sig något annat?) Jag gör ett nytt försök tonight, helt klart! Nu måste den den sista halvan av jullovet toppas!

Idag har jag firat Dannekusinen som turnade femton bast. Det bjöds på olika slags pajer och som grädde på moset blev det kladdkaka och en syndigt god blåbärspaj på slutet. Jag drack förövrigt mest kaffe av alla. TRE koppar! Farmor berättade historien om då hon skulle hämta mig på dagis och lyckades ta på overallen åt fel håll (benen i ärmarna liksom) Tydligen hade hon garvat så förskräckligt att de andra dagisbarnen hade frågat vad som hände...höhö. Sedan kontrade pappa med mina första insatser i idrottskarriären...japp! Det är en himla tur att man kan roa någon iallafall!


Kärlekste och soffhäng


tecken på att man börjar bli vuxen: man önskar sig en julblomma av tomten...


kärlekste med skummad mjölk och min specialtopping = heaaaaven!

Aaaaah fint veckoslut! Nu har jag suttit i soffan nonstop sedan åttatiden med ambitionen att göra så lite som möjligt. Planen höll till punkt och pricka! Fixade lite kvällsmat till mig själv, annars har jag bara latat mig. Med allt rätt tänker jag då, efter en dag med hundpromenader, ridturer och sex kilometer promenad!

Jag och le Kaj har bokat in en huvudstadsresa i Mars, halleluja! Det är Franz Ferdinand som playar på cirkus den 21:e, helt perfekt! Grymt bra band + att alla vårnyheter har anlänt till affärerna! (läs; till weekday och monki) Nu återstår bara själva bokandet.. (det första bokandet gällde bara i våra egna fullspäckade scheman..host)

Med en en svag förhoppning om att vända tillbaka dygnet så tänkte jag nu gå och lägga mig...good luck chuck! And good night readers!

Ibland är jag Stig-Helmer..


bild lånad från stridens blogg

I september anordnades det "maskerad" i en mysig liten källare någonstans i Vimmerby. (Anledningen till hartassarna är att jag och Kajsa i princip var de enda utklädda) Bilden får förövrigt tala för sig själv! En liten notering bara: jag är sjukt lik min pappa på åttiotalet! (och då menar jag inte att jag har en pappa per årtionde, vilket iofs vore rätt fränt det med!)

Va, fredag igen?!


julgran i solnedgång, helt enkelt!

Jag blir alldeles snurrig i pallet! Knappt är nyårsdagen slut innan det är helg igen! (Inte för att det på något sätt är negativt med en massa helger..hell no! Snart är det trettondagsafton också..på måndag va? Jesus once more!

Igår kväll kom the worlds greatest kaj hit för att dricka te. Ganska snabbt kom vi på att Day after tomorrow vore en mysig rulle att sätta gaddarna i! (Vi diskuterade nämligen lite undergångsteorier, så det passade ypperligt) Sagt och gjort, Jake Gyllenhaal och rostat bröd med marmelad (i kombination med varandra, I think) gjorde att salivproduktionen ökade markant. När filmen slutat (och vi googlat klart på Jake..hehe..) så förvandlades vardagsrummet till ett danceflooo' utan dess like! (Vi måste ju prepara lite dansmoves till måndag liksom)

Amanda Berg goes The Killers


Jag gillar den här versionen av The Killers dänga "Human". Det är modebloggande Amanda Berg som sjunger..kul med oanade talanger ju! Om jag kunde sjunga sådär vackert hade ni varit överösta med videos där jag tar ton, trust me!

Vad tycker ni om hennes version?


Happy new year!


efter hives spelning på grönan den sista augusti 2008 foto: jag

Det nya året är igång guys! Jag tycker personligen att det känns alldeles fantastiskt. Ett helt underbart, och ännu blankt år ligger framför oss.. min enda planering för tillfället är att fortsätta läsa upp lite betyg på komvux fram till maj ungefär. Resten har jag inte en jäkla aning om. Och det känns både otroligt läskigt, roligt och spännande på samma gång!

Gårdagen var förövrigt grym! Mamma agerade snäll föräldrar och lånade ut lägenheten till oss, och runt femtiden började alla finklädda brudar trilla in! Det blev en utsökt trerätters, dans, sällskapspelande och en hel del skålande. Kvällen avslutades  med tedrickande och diskuterande på köksgolvet. Lite bilder från kvällen kommer dyka upp så snart jag lyckats ljusa upp dem (hähä, jag är inte så haj på kvällsfotogrtafering ännu)

Nu ska jag hälla i mig nudlar med räksmak tillsvidare!

RSS 2.0