Snart redo!

Fellas! Packningen är snart klar och på mitt rutiga block återstår endast två punkter; raka benen och färga håret. Eller om man skulle slå ihop båda punkterna och färga benstubben gyllenbrunt istället.....fräscht kan jag känna! Nu ska jag ut till pappa och äta mat, hämta mobilen som legat på diskbänken hela dagen och tona barret. Kalas! Sen är jag redo för en hell-of-a-vacation med min bästa vän KAJAN!!!

VI HÖRS!

Tjena kexet!


emma, emma och kajsa äter så glatt!

Igår anordnade vi en liten ost-räk-&-vinkväll hos Emma, fruktansvärt trevligt! OCH GOTT! Jag har räknat ut att jag gick och hämtade mat ungefär tio gånger, det ger väl en liten aning om hur mina smaklökar upplevde tillställningen! Det här får gärna bli en tradition inför sommaren!

Nu ska jag till hästen och därefter organisera upp min packning! (JA VI DRAR TILL SKAVSTA IMORRNKVÄLL!!!) Som vanligt har jag stora problem med att förstå vad jag ska ha med! (Drar återigen gotlandsexemplet där jag råkade få med mig fyra trosor, tre tröjor och sex brallor på en vecka... det hela slutade med att jag fick tvätta upp mina underkläder i handfatet..)


Jag tänker öltältet 2010....

Hallå! Kan inte någon med lite inflytande över vimmerbys uteliv (öh...kan man ens formulera sig så?) på något sätt fixa in den här låten i sommarens utgångs-playlists? SÅ SINNESJUKT BRA!


You got to gimme some lovin', gimme gimme some lovin'


foto: theskullset

Torsdag och äääääntligen går det att flyga sträckan Skavsta-Stansted igen! Nu är ombokningen av flygplansstolar oerhört nära och det känns bra! Eller jag menar; BRA!!!!!!!!!!! Hänger på topshop, american apparel och urban outfitters webbplatser mest hela tiden för att förbereda mig mentalt inför the shopping madness!

Är det någon som undrar vilket soundtrack som kommer råda då jag och Kaj entrar Londongatorna i en sightseeing-dubbeldäckare så kan jag tipsa om den här låten! Heck Yes!

Something good can work


españa! fotat av mig...eller möjligtvis pappa.

Lite gött att Two Door Cinema Club sjunger i fantareklamen!
Skönt soundtrack när man jobbar liksom! En annan skön grej är att min både min mormor och min lillasyster bussar sig genom europa i helgen. Pecca intar Barcelona på träningsläger och mormor planeras hålla till på vinodlingarna i det fantastiska Valpolicella. JA, JAG KAN UNNA DEM DETTA!

...men bara om Ryanair börjar flyga igen senast måndag!

Kvällens underhållning


foto: weheartit.com


Ikväll blir det för ovanlighetens skull några Prison Break-avsnitt med världens bästa Kajsa! SPÄNNANDE! Om ni inte redan sett den serien så har ni gått miste om något, big time! Jag trodde aldrig att en teveserie kunde vara så otroligt fängslande! (höhö!)


And If I go crazy then will you still call me superman?
FOTO: THESKULLSET

Helt okej glatt humör overhere ändå! Idag fick jag och Kajsa (eller egentligen Kajsa, det är hon som är den organiserade bokar-halvan av oss, jag flikar mest in med viktiga tips. Igår tipsade henne exempelvis om att vi kunde skriva 'volcano inferno' när vi mejlade transferbuss-bolaget) det sköna beskedet att Corona Hotel (smaka på det namnet liksom...) håller fyra nätter till oss, som vi kan utnyttja inom 3 månader. Exakt hur gött är det?! Nu kan vi fortfarande dra på oss spenderarbrallorna när vi sticker dit! Dessutom har jag lyckats fixa lite jobbtider den här veckan också, vilket betyder att min ekonomi inte brakar ihop totally. FINT!

Svart är ingen färg det är så man känner sig.
två bilder från london 2009. älska!

Behöver jag ens säga något mer än att det jag hatar mest av allt i hela världen just nu är vulkanutbrott?! Förstå vilken lågoddsad situation det är att en vulkan som inte haft utbrott på 190 (!!!) år får ett utbrott lagom till jag och Kajsa (och Ante, tänker på dig tjejen!) ska ut och se oss om i världen för en gångs skull? APA! Tur att naturgodiset på ICA kostar 99 kronor kilot den här veckan! Då finns det iallafall ett substitut till att ha picknick i Hyde Park....(okej, den tog emot)

Run neontiger, there's a lot on your mind


JAMES FRANCO!! foto: weheartit.com
Idag har jag tjänat pengar och ätit färsk ananas.
Nu står sovkontot på minus, och som vi alla vet; a woman needs to do what a woman needs to do, så nu ska jag ställa allt tillrätta igen. Okej, kanske inte ozonlagret, piratkopieringen och Tiger Woods äktenskap, men min mat- och sovklocka....

Ready for some Gaga, oh la la!


Jag har nästan förträngt att jag var blond under två år. Här med min berömda fotomin 'den spända överläppen'
Kom hem från Kajsa för en timme sedan. Vi har i vanlig ordning spanat på Prison Break, Kaj flippade ur när hon insåg att vi redan ögnat igenom ungefär halva boxen. Panik, nu blir det snart en beställning från cdon igen! Och eftersom mina kompisars bloggar just nu är sjukt teknikinspirerade (Jag är avis på din iphone Emma!) så är det inte speciellt konstigt att det rycker lite i köpa-kamera-nerven. Jag skulle behöva en liten smidig variant med filmfunktion för att på bästa möjliga sätt kunna dokumentera våra fantastiska äventyr! När vi ändå är igång skulle jag väl inte direkt skrika 'hell no!'  till ett fast objektiv och extern hårddisk...

Andra viktiga noteringar; resa till och från Stockholm samt hotell under Lady Gaga är betalat och klart! Min uppkörning är beställd, nu håller vi bara de tjockaste fingrarna på att jag hinner med det lite pressade tidschemat!


How do you afford your rock'n roll lifestyle?


bild: weheartit.com


Har fixat deklarationen, ätit ägg och sett dokumentären Jakten på Bernhard på SVT play. Himla sevärd, kolla här! Nu är det klarblå himmel och kanonväder, extremt troligt att det blir förmiddagskaffe ute på verandan! (Är jag 20 eller 60 bast? Svårt att avgöra...)


Let me show you what little love can do


en palm (?) i London....som vanligt har bilden väldigt lite med texten att göra!

Jag har gjort högskoleprovet och jag dog inte. Även om det var ytterst nära att jag strök med då jag glömde stänga av mobilen (OCH ljudet!) under sista provet. Kan ni förstå adrenalinkicken då jag kom underfund med att tick tick boom vilken sekund som helst skulle kunna explodera igång i den knäpptysta lokalen?! Jag hade antagligen blivit hängandes i öronsnibben utanför fönstret på andra våningen av provvakten om någon hade ringt. THANK LORD!

I övrigt är allt lite pirrigt sådär. Jag känner för att gå ut och göra bläskfiskarmar på dansgolven världen över! Äta majskolvar i soluppgången! Sitta på en bro över en å och äta kexchoklad och sjunga håkanlåtar! Färga håret! Köpa en hundvalp! RAKA BENEN! osv.

Om en kvart börjar sista veckan innan jag och Kajsa möter våren (och våra framtida brittiska rockdudes till män?) i LONDON! Let's make this week legen...wait for it.....dary!!!

Nu! Ett glas proviva jordgubb och sängen!

Morgondagens dilemma

Jag börjar bli riktigt taggad inför 8-timmarsprovet imorgon! Nu har jag inte haft prov på nästan ett år, så det är inte mer än rätt att det kommer ett mastodontprüfung såhär på vårkanten. Mitt största problem just nu stavas MAT! Jag är nämligen född med ett väldigt pratande tarm, något som kan kännas lite lätt jobbigt just när man ska sitta knäpptyst i en sal en hel dag. Hur i hela friden ska jag regelbundet kunna äta något väldigt mättande så att mina medmänniskor slipper instängda growlanden från magsäcken från undertecknad? Bara tretimmarsproven på gymnasiet var en pärs!

JA! Det blir en nöt att knäcka! Nu ska jag fullfölja dagens att-göra-lista och sen dricka kaffe!

Anteckning till mig själv; köp dessa!


..gröna converse från nilsons!

Med lite tur kammar jag hem ett par exakt likadana dojor från Great Britain! Jag tänker bruna ben (JA KAJSA MINA BEN KAN BLI BRUNA, DOM HAR BARA INTE BLIVIT DET NÅGON GÅNG...ÄN) jeansshorts, ribbat gråttlinne och skinnpajen på det.

Nu ska jag sova så in i bänken. HEJ!

Min lillasyster Pecka

Ett tag var det mer bråk i vårt kvarter än i Gazaremzan. Kläder revs sönder, barbiedockan Petras hår klipptes av ("hon blev ju mycket snyggare så"), framtänder hamnade i motpartens ryggtavla. Jag var den eviga tjallaren och för att hålla mig på sträckbänken hotade Becca regelbundet med att klippa av Gosans svans. (Kanske bör nämna att Gosan var mitt allra största gosedjur, inhandlat på Zetterlunds leksaker i Västerås, som jag behandlade som mitt eget barn)

Trots alla duster, blåmärken och alla gånger Becca berättade skämt när jag skulle dricka fanta (jag började alltid garva, så fantan tog vägen via näsan istället) är hon antagligen den jag känner bäst i hela världen, på gott och ont. Utan att reflektera så mycket över det har jag kommit på att jag ringer henne ungefär 4 gånger per dag, oftast utan att ha något speciellt att berätta. Jag är så glad över att vara syster med dig Becca! Vem skulle jag annars kunna sälja kläder till när ekonomin tryter och få goda råd gällande det eviga samtalsämnet boyz? (MEN LÄMNA FÖR HELSKOTTA TILLBAKA MINA JEANSTIGHTS!)

Becca har en blogg också! Klicka in här för att ta del av hennes vardag!


två sjörövare! lägg märke till att becca fick 'vapnen' som blev över. en klocka?!


på en sjörövarbåt i halmstad! stolt tjej! (ser ni style by mats-fötterna på mig?)


Åh, hej brus!


 bruuuuuuus! foto: lastfm.com

Det sämsta med att inte gå och lägga sig direkt efter kvällsmaten, är att man hinner bli hungrig en gång till. Jag får helt enkelt ta och återinföra den berömda "nattkoppen med fil" i mitt liv, som jag så glatt hävde i mig under nätterna våren och sommaren 2008. Det var grejer det! Aldrig en klagande magsäck!

En sak till - på lördag gör jag högskoleprovet i åtta timmar. Är det en väldigt dålig idé eller bara en dålig idé att gå ut på fredagen innan? Kajsa fick feeling på den oväntade, eventuella utgången. Vad tror ni?


Walk idiot, walk!

Nu ska jag alldeles strax kraftpromenera med världens bästa Kaj! Är föga troligt att man kan starta dagen på ett bättre sätt! (Jag tänkte sluta med mitt föråldrade språkbruk efter högskoleprovet)

Ha en fantastisk morgon!

Update; SKOJA! Då Kajsa har sjukliga känningar i halskanalen skjuts den planerade motionen upp. Istället blir det Prison Break, laktosfria scones och LONDONPLANERING!

Sju saker du kanske inte visste om mig

Det slog mig just att jag aldrig gjort en sånhär lista. Så nu kör vi!

Jag kan bli sjukt nervös inför nya saker! Antagligen ligger detta i generna då pappa lider av orolig mage och kan Europas alla offentliga toaletter utantill. Detta kombinerat med mammas och mormors "franska nerver" förklarar en hel del!

Jag älskar att nörda in mig och analysera! Mycket av min hjärnkapacitet går åt att tänka ut olika teorier över hur livet kan tänkas fungera. Jag har lite teorier om livet efter döden om någon känner för att diskutera lite över en kopp kaffe? (eller två)

Jag har läst kvällstidningen varje dag sedan jag lärde mig läsa, vilket var runt 1996. Min mamma har berättat att hon var lite oroad för mig ett tag då jag läste om alla mord i världen redan som 7-åring...

Jag har blivit "modellscoutad" av Stockholmsgruppen två gånger, en gång när jag och Mäts var i Stockholm 2008 och en gång i somras på Hultan. Tror dock jag gör modevärlden en stor tjänst som inte ger mig in i branschen!

Okej det här visste ni antagligen redan men....ett av de bästa ögonblicken i mitt liv är då jag och Kajsa kramade Pelle Almqvist!!!!!!! Det är antagligen det första jag kommer berätta för mina barnbarn!

Jag var förälskad i samma kille hela mellanstadiet och högstadiet...utan att berätta för honom. Så är det någon som kan olycklig kärlek så är det jag ;-)

Mina drömyrken har genom livet skiftat ganska rejält. Som liten ville jag inget hellre än bli sjörövare. Ganska skönt att de planerna snart ebbade ut (finns det ens en sjörövarutbildning?!) Istället ville jag bli veterinär. Runt 10-årsåldern trillade poletten ner att jag aldrig skulle klara av att operera gulliga djur. Sen hade jag ridlärardrömmar i ett par år innan jag fastnade för copywriter-yrket. Nu tror jag att jag vill jobba med marknadsföring, gärna kombinerat med musik och event.


Kom ihåg! Var du än är - där är du!


fågelperspektiv på nyputsade docsen!

Ny vecka och nya möjligheter! Jag är sjukt trött och hade egentligen tänkt stänga in mig i ett mörkt rum med resterande Prison Break-avsnitt och bara äta rostat bröd resten av dagen. Fikonmarmelad är en lisa för själen! Imorgon är det bara två veckor kvar tills vi sätter fotsulorna på brittisk mark! Nu ska jag uppsöka stallet och sen jobba hela kvällen. Kachiing!

PÅSKHELGEN 2010!


tar ett allvarligt snack sittandes på huk utanför nattklubben..


hos fritte på förfesten! (från emma strids facebook)


stirr-tävling á la howlin'pelle (foto: emma strid)


fridolf och ella var smokin'!


dagen efter, men fortfarande partypepp


alla huven på samma kort!


becca släppte en bomb under påskbruncen i fredags; ibland använder jag brun utan sol. NÄHÄ?


Här kommer några bilder från världens bästa utgångs-påskhelg! Mitt liv förra veckan bestod av släkthäng-jobb-förfester-utgång. Fantastiskt fin kombination! Då jag jobbade hela veckan missade jag stora delar av förfesterna och därför är inte alla tjejer med på kort. Det har varit så kul att träffa alla, både tjejerna i Stockholm, bruden som lever livet i Linköping och de nyhemkomna Bergenflickorna. (Självklart även vi ingrodda vimmerbö-bor, som Kajsa skulle sagt)

JAG ÄLSKAR ER! OCH LIVET!


Let's go!

HÄJ! Sitter och väntar på att gå på mitt jobbpass. 9 friska timmar mitt i påskhandeln, då är det som roligast att jobba! Jag är rätt säker på att det kommer gå bättre idag än dagen innan midsommar förra året, det var min första arbetsdag någonsin i kassan... lite lätt nervös jag var innan förresten! Kunde inte äta något på hela dagen och panikläste mammas kbt-terapiböcker!

Näe, dags att fräscha upp sig. You stay classy, San Diego!


RSS 2.0