FINT!

kläder jag inte skulle tacka nej till från tjallamalla.com!
Jahapp, den första november går flyttlasset igen! Denna gång 150 meter åt vänster, så jag tror inte jag behöver boka mastodontvagnen på statoil igen, om jag inte lyckas hamstra på mig 20-talet möbler under de här två månaderna vill säga! Nu ska jag tända ett par ljus, äta fil och läsa kurslitteratur. Hejpa!

Lite medvind!

Skrämmer upp kroppen med en kopp kaffe nu. Hade inte direkt skrikit 'hell no!' till en liten sovmorgon! Idag pinnade jag upp tidigt för lite biblioteksintroduktion. Känns som man kommer spendera en del tid där! Sedan hem, äta en morot (jobbar på den nyttiga biten, som sagt!) och kolla mejlen. Har ÄNTLIGEN fått erbjudande om att kolla på lägenhet i Slottstaden. Wehaa! Ska kolla med mamma och pappa om dom kan tänka sig att hjälpa mig betala dubbla hyror en månad. (Vilket dom säkert är jättesugna på! Oväntade utgifter är den bästa presenten man kan ge sina föräldrar!)

Okej, liten update! Jag står först i kön (hellooo!) och får den ena lägenheten om jag känner fört. Känns nästan förvånansvärt smidigt, jag som trodde jag skulle bli kvar här i Stubor för all framtid!

Från och med nu...från och med du!

Hey readers! Egentligen ska jag gräva ner mig under täcket direkt, har från och med idag bestämt mig för att motionera ordentligt och sova så in i bänken! Jag blir som en zombie om jag inte sover, och det kan ju vara trevligt att undvika! Idag har vi haft första föreläsningen, om företagsekonomins grunder. Så sjukt intressant och väldigt bellianskt! Hittills verkar det alltså som jag slagit in mig på rätt bana! Sedan har jag spenderat dagen med att äta (jag äter ifatt från förra veckan också då det mest blev flytande föda, så att säga) städat garderoben, tagit bort fläckar från diverse kläder (ett heltidsjobb!) påbörjat läsningen av kurslitteraturen, samt rastat benen tillsammans med Svensson. Vi hann även med att trycka i oss kladdkaka och ett avsnitt Prison Break, yeah!

TJUGOETT!


cool tjej innan Lady Gaga, oh lala!


Idag fyller min bästa vän tjugoett!!! Nu i dagarna är det precis 5 år sedan en ljushårig tjej med pikétröja lite blygt frågade om hon fick slå sig ner bredvid mig på uppropet till gymnasiet. Sen den dagen är vi oskiljaktiga! Okej, ibland händer det att vi surnar till (eftersom båda är sjukt envisa och inte gillar att ha fel, hähä) men vi hör ihop, så är det bara! Tack för att du finns och för att du är du, Kakan!


Björnligafest är den bästa festen!

Alltså! Nollningsveckan är bland det roligaste någonsin! Vi har agerat fotpallar åt kommittén, börjat morgonen med en kall öl ('istället för macka!' som någon sa!), haft overallsittning i stenladan, tältsittning nere på Amfium, spexat inför de andra nollningsgrupperna och utöver detta även haft tokgrymma för- och mellanfester, gått på skattjakt, dansat halva nätterna och spelat beachvolley (där vi förövrigt ägde! speciellt mina servar...öh...) Jag har haft hur skoj som helst och lärt känna ett gäng riktigt sköna människor!

Och...jag kanske borde sluta med mina välkända löpartävlingar när kvällen börjar lida mot sitt slut? Tar det under övervägan. Ikväll ska vi kötta i Vimmerby! Kräftskiva och kombinerat födelsedagskalas, det kommer bli awesome! Och ganska galet.


Dagens insikt

Plötsligt slog det mig! JAG HAR FLYTTAT HEMIFRÅN!!!!!!!!!

Det gör man ju nästan bara en gång i livet! Det är awesome! Skönt att jag har Newton här, min tibetanska miniatyrflodhäst, uppväxt och dresserad på barnavdelningen på Ikea. Ständigt nerbrottad av min hund Thea! Mitt största ögonblick med Newton var dagen då jag upptäckte att han faktiskt hade ögon! (Han har såna gigantiska balkongögon, så själva iris var en aning skymd)

...okej....

...fortsätter mitt oerhört vuxna liv genom att gå och lägga mig...


Direktrapport ifrån campus


nöjd woman i liten lägenhet!


TOTAL MADNESS vad livet helt plötsligt tog en ny vändning! Nu är jag student på Linneaus University. The Marketing Programme! Det låter lite coolare på engelska, plus att vi kommer ha många föreläsningar på just engelska så jag kände att JA! Jag skriver det på engelska! Bah sådär!

Igår klockan tjugo i åtta var jag två sekunder från att vomera i en buske, så nervös var jag! Sen gick jag in i byggnaden där vi skulle ha upprop och träffade genast trevliga människor som skulle gå samma utbildning och var lika nervösa som jag, då kändes det genast bättre. Nio timmar senare ramlade jag in i min lilla etta, helt slut i huvudet och nästan olagligt hungrig! Falukorv, makaroner och en halvliter ketchup, sen var huvudet med igen!

På kvällen träffade jag ett gäng trevliga tjejer från klassen och drack lite vin och pratade. Jag tror de här tre åren kommer bli helt awesome!! Vi kommer förövrigt välja utlandstudier redan i vinter, så om allt går som det ska (och som jag känner för just nu! hehe) så kommer jag befinna mig i "Landönn" vårterminen 2012. BAM!

Igår gjorde jag ett litet experiment. Självfallet vet jag att disken inte diskar sig själv om man lägger den i blöt och sedan ignorerar den i några timmar. Men det var väl värt ett försök iallafall!

Om någon undrar över det svullna jättelika ögat som jag förutspådde i torsdags, så har det lugnat ner sig nu. Har istället fjorton knivar i halsen, därav mitt hysteriska tedrickande. Nehej! Nu ska jag slänga in mig i duschen och sen stuva in kläder i min garderob. That's right, jag har EN. GARDEROB. Kajsa har typ tre! Böööh!


Nu kör vi!

KUL att få ögoninflammation dagen före jag gör entré på universitetet!!! Älskar livet! Dessutom är min punktknapp på den här gamla laptopen borta, så om ni undrar över alla utropstecken så beror det inte bara på att jag är lätt neurotisk inför morgondagen, det har sin naturliga förklaring också!

Näe fellas, let's do this! Imorgon är första dagen i resten av mitt liv och det kommer gå snorbra! Nu ska jag läsa Springsteenland med vänsterögat!


Sen dansar hon med Rickard, på trottoaren


emmajan och jag på midsommarafton!


Är det någon som egentligen vet när man började betala med kort i Sverige? Alla jag frågat har liksom no idea at all, och nu har jag undrat det här i nästan ett helt år. COME ON! Det tog bara ett halvår innan jag fick veta vad kroppspuder har för funktion. Jag kan inte gå runt och undra sånt här hur länge som helst! Folk kan ju tro att man inte har någon koll alls! Hehehehe....

Igår åkte jag, mamma, pappa och Becca ner till Växjö och möblerade min lägenhet! Jag älskar min familj (visst är väl man en slags grundfamilj även om päronen är skilda?), alla är så händiga! Mamma är bra på att tänka logiskt och inreda, pappa är bra på att köra släpvagn och så är han nästintill mästare på att skruva ihop bokhyllor (...enligt egen utsago). Becca är envis som en gammal stolsdyna och därför passar det perfekt att låta henne sätta ihop omöjliga möbler. Hon ger sig liksom aldrig! (Och så har hon långa naglar, så hon behöver ingen mejsel. Men det är en annan femma!) Själv är jag very close to awesome på att bära grejer i trappor, tänka och sitta i soffan och längta efter pommes.

Mår nästan lite dåligt av att ha ett fint litet hem som står och väntar på mig 14 mil härifrån. Jag vill flytta in PRONTO, det är kalasjobbigt att gå och vänta på att en nytt kapitel i boken om mitt liv, ska börja. BÖRJAR BLI DAGS ATT VÄNDA BLAD!

Handlade förresten mat och annat livsnödvändigt, typ golvrengöring och tops, för den gedigna summan 1200 riksdaler. Är det nu jag kan kalla mig vuxen?


WOW!


la roux var coolast!


alla älskar håkan!


världens mysigaste mumford!


det var...lite lerigt på sina ställen.


dom sjöng att det var impossible, men det var det inte!


öh...ja!


te på le petit café i haga!


le audience!


JAG OCH GRILL-BRITT!

READERS! Way out west var grrrrrrrrymt! Jag har ätit langos tills frityrdegen rann ut genom öronen, druckit god öl, pratat med trevliga människor, spanat på kändisar (japp, Herr Kinnaman är lika snygg i verkligheten!) ätit långa hotellfrukostar med Kajan, spatserat längs avenyn i gummistövlar, druckit kaffe mitt i natten & sett stiliga män. Men framförallt och i huvudsak har jag njutit av fantastisk livemusik med trippelrysningar från ryggraden ner via bukspottskörteln, och ut i tårna. Håkan i sjömanskostym och Mumford & Sons slår fockin' allt. HALLELUJA!

Tar en riskaka på det


FY.FABIAN. bildkälla: lastfm

Dear diary! Igår åkte jag buss i - vad jag skulle vilja uppskatta det till - en halv livstid. Men det var mysigt! Ända tills min telefon dog och jag tvingades sitta och lyssna på en lyrisk tant hela vägen till norrköping. Tack. På riktigt. Örebro var KUL! GALET! KONSTIGT! REGNIGT! kände för att göra något nytt och inhandlade ett jätterött läppstift på Make Up Store. Med rätt attityd (typ den här: MEN FLYTTA PÅRE RÅ! *peanut-gung med huvudet* hahahaha) kan det bli en positiv upplevelse för omvärlden!

Nu ska jag äta en riskaka till och sedan ladda (genom att hårdsova) inför den berömda 'flytta-hemifrån-tokshoppingen' på IKEA imorgon!

Här är en augustiplaylist just for you! Slit den med hälsan!

'det är ju så förlösande att dansa lite!!!'



Det är freakin' supermycket att tänka på när man ska flytta hemifrån, har jag kommit på. Först och främst; decilitermått and stuff!!! Tänk er paniken när man ska till skolan på morgonen och inte vet hur mycket havregryn man ska koka! Hur ofta ska man egentligen boka tvättstugan? Vad gör man om man har en hutlöst läskig dröm om man bor alldeles själv? Vad händer om man inte orkar diska, blir det rent automatiskt då? En annan lite halvknepig grej är att jag befinner mig någonstans på bästkusten (antagligen med en öl i handen och en Håkan-lookalike i den andra) samtidigt som mina päron ska installera mig i lägenheten. Kul för mig! Halvtråkigt för dom!

Fast egentligen var det inte det annalkande vuxenlivet jag skulle skriva om, utan det alldeles tokiga PEPPEN som just sköljde över mig. HELLLOOOO JAG SKA SE HÅKAN HELLSTRÖM LIVE OM TYP EN VECKA!!!! ÅH!!!!!!!!!

Noteringar till mig själv:
- Köp engångskameror!!!
- Boka tågbiljetter! Alternativt ragga fram ett lämpligt fordon som kan ta oss till Gbg. Åkgräsklippare?
- Köp räkost och en limpa pågen! Räddaren i nöden när man dör av svält på hotellrummet!
- Töm minneskortet i kameran!

Wuheeeeeeej! Som om inte detta vore nog! På lördag sticker jag och Kajsa till Örebro och hälsar på hon-som-räddade-min-langos-2009! (förtydligande: Karin!) Och idag åt jag kräftor!!!

...inte för att det sistnämnda har någonting med det andra att göra. Men ändå, värt att nämnas!

En djurhälsning!


hellooo!

Killen med den rävfärgade pälsen heter Ajax. Han bodde hos mig några nätter när hans matte och husse var i Portugal. Okej, jag är ganska säker på att gosiga fågelhundar som härstammar från Holland inte läser bloggar sådär jätteofta, men OM det nu skulle vara så vill jag bara säga att AJAX! Jag saknar att vakna mitt i natten och höra andningsljud nere från ryamattan. Kom till stan snart igen!  Eller ännu hellre; kom till Växjö så fixar vi tacos och kollar på Den Otroliga Vandringen 2!

Jösses vad kul!

Det här med att hänga och göra konster i en dörrkarm....lät som en jättebra idé igår. Idag har jag en tennisboll precis bredvid skulderbladet. Igår ägde jag på musikquiz! Idag har jag insett att det inte var speciellt konstigt att jag vann hela tiden, vi tog ju låtar från min mobil! Vi dunkade Bruce så det ekade i hela stan och jag letade toalettpapper som en neandertalare. Golden Sparkling agerade pizzabärare och Becca inledde morgonen med att vomera. Jennifer visade klipp på en ung Eddie Wedder. BAM vad goodlooking!!

NAJ! Nu är det tid för en kopp te och utrensning av garderoben!


Vi skulle ju egentligen kunna köpa några blockljus...men tänk om man köper vita och så vill man egentligen ha lila ljus, när man väl flyttat in?!?!


tylösand en julikväll! blir det bättre än så?


Igår hängde vi på Campus igen! Lika bra att bekanta sig med stället ordentligt, så man vet hur man hittar hem sena utekvällar! Kajsa har fått en jättefin lägenhet två hus ifrån där jag ska bo, fantastiskt bra!! Det tar ca 30 sekunder att springa imellan! Dessutom har hon kanonstort kylfack och jag har precis övertalat henne att jag kan ha ett vaniljbullelager där. Eh, på egen risk alltså. Sen åt vi väldigt god pasta och inne på Lagerhaus blev jag helt förvirrad och ville ha ALLT. Jag vet inte hur jag ska inreda mitt lilla hem! Får prestationsångest eftersom jag vill att det ska vara mysigt, men inte alldeles för mysigt så man inte vill gå därifrån! Ni fattar va?

Sedan! En kopp cappuchino och en kolakaka på Toftastrand. Kolakakor är heaven i en torr och ätbar version!


Jobbe? Nae! Semesta!

Klockan 14:00 kunde jag titulera mig som glad semesterfirare. Två veckors betald ledighet! GUD SÅ GÖTT LISELÖTT! Och om det råder några oklarheter om vad jag ska sysselsätta mig med under dessa 14 dagar så kommer här en liten behändig lista att ögna igenom.

* Lyssna in mig på ny musik! Läsa självbiografier av musiker! (Och om jag får tid över; lära mig varmkorv boogie på gitarr....hur jävla svårt kan det vara?)

* Slänga halva garderoben! Inte bara gömma tröjorna man känner sig som ett monster i längst bak i garderoben. That's not how we roll! Eventuellt inhandla basplagg inför mitt stundande studentliv. Eventuellt inhandla den där fina stickade tröjan från TIGER för 1200 spänn! Då ska jag bara sälja lite fonder först!

* Le ofta! Herregud, jag har ju semester!

*Sova tills jag vaknar! Eller tills jag får sms som väcker mig! Som häromdagen när jag vaknade 05:30 och läste 'Seven Days.' i ett sms. KUL START!

* Dricka vin lååångsamt med mina fellas! (Och inte slänga i sig en öl efter jobbet och sedan springa till Harrys! Dåligt förfestupplägg!)

* Återfukta kroppen med massvis med olja och lotion. Rädda den solbränna som finns helst enkelt. Och kanske bygga på den också.

* Åka på festival med min bästa vän och bara ÄLSKA. LIVET. (och sova i hotellsäng!)



RSS 2.0