Markus vs. Matsa




översta bilden: här understa bilden: taget av moi

Den 20 februari ska jag se Markus Krunegård!!!!!! Sjukt skoj, det var aaaaalldeles för länge sen jag stod i publiken och lyssnade på fin musik! På något konstigt vänster har jag och Kajsa dessutom lyckats missa att se Markus tidigare, vilket är högst märkligt då duden har turnerat runt här i trakterna typ fem gånger på två år. Skönt att vi äntligen tar tag i våra liv och ser till så att den här obligatoriska konsertupplevelsen blir gjord!

Hittade en gammal bild från förra sommaren på Mats, det största Krunegårdsfanet i min bekantskapskrets. Nu kanske det inte är rätt vinkel att jämföra i, men är dom inte lite lika? (Öh, tänk bort plastskeden i munnen...)

I'm working on a dream, but sometimes it feels so far away




foton: theskullset.com


Har en väldigt givande dag för närvarande! Ser ut som sju brutalt svåra år, känner ingen smak på vare sig leverpastej eller choklad (wuhä!) och toapappret har rivit upp röda eksem runt nosen. Sämst är det! Jag vill inget annat än att bli frisk, dricka te med mats och kajsa, rida i snön tillsammans med min syrra och vår häst och dra på festival i mina nya kängor! De är apsköna, nu ska jag bara knata omkring på trägolven så att de blir ordentligt ingångna. Läste på någons blogg att oingångna docs har en tendens att ge sanslösa skoskav, och det tänkte jag undvika...




Väldigt listigt av mig..

Hoho! Jag är hemma med däppd däsa och underhåller därför mig själv med att fylla i listor. Den här har jag lånat från Karin, vars blogg jag följt ett tag. KUL med listor förresten! Man får rannsaka sig själv lite grann!
-
Jag är beroende av kräftost på tub. ni ville egentligen inte veta det här men...det händer att jag klipper upp (!) tuben och slickar på insidan. SÅ GOTT ÄR DET!
Jag gillar den där känslan av att allt kan hända. och att vi själva påverkar le future.
Jag äter alldeles för mycket frukost. Men orka sluta med det, dagens bästa måltid ju!
Jag säger ja till Howlin' Pelle ifall han möjligtvis friar till mig någon gång...
Jag ger mig sällan in i ormbon och grävlingsgryt. Fast vem fasen gör det?!
Jag är duktig på att oroa mig för saker som oftast löser sig utan att man behöver oroa sig för dom.
Jag stör mig på mig själv, ganska ofta. Just nu är mitt andra stora störningsobjekt Jakob Eklunds insats i Johan Falk...
Jag läser allt jag kommer över. Kriminalromaner, chic-litt, självbiografier, morgontidningar, modemagasin och Illustrerad Vetenskap. Och sånt.
Jag är vackrast när jag är umgås med mina buddies! sånt smittar av sig vettu
Jag skrattar jämt när jag är med Kaj! Överlag är det förresten min favoritsyssla. Att skratta alltså.
Jag är en typisk kvällsmänniska. Fast egentligen tycker jag livet är lite bättre innan soluppgången.
Jag har aldrig varit så dallrig i bena' som när jag såg min stora idol komma gåendes i langoskön. Oh maj gadd!
Jag är lycklig nästintill hela tiden faktiskt! Skillnaden är att ibland är jag RÅLYCKLIG och ibland är jag "bara" standardlycklig. Ni vet?
Jag trivs inte med hellugg. TOO BAD! jag ser ganska cool ut i det.
Jag är dålig på en herrans massa saker, men jag försöker fokusera på det jag är briljant på istället.
Jag är rädd för övernaturlighet, fast samtidigt kan jag inte låta bli att tycka det är fascinerande.
Jag älskar att stå på en konsert med fina människor och skrika med i världens bästa låtar!
Jag uppskattar när man ger sig ut på spontana upptåg, det blir mer spännande då.
Jag tror på kärlek, vänskap och livet.

För fem år sedan





De här korten är tagna för fem år sedan. jag hade precis slutat nian och fick en digitalkamera (yiiiiha!!) i examenspresent. Översta kortet är min håriga lillasyster Thea (världens bästa hund som jag ska krama überhårt när jag kommer till himlen!) och nedersta är jag,  snart femton bast som provar självutlösaren och ska till Hultsfredsfestivalen och se THE HIVES för första gången live. (Ok, jag ser inte så vidare värst glad ut just här men det VAR JAG! Det där är bara fotominen...)

Jumpin' Jack Flash

HÄRLIG BILD! gothland 2009!

Hej fellas! Det är söndag och jag är SEG. Dagens gjorda sysslor so far: borstat tänderna, hoppat ur nattlinnet och fixat scones, nypressad blodapelsinjuice och te till frukost. Nu har jag dansat till bra musik en ganska lång stund och bjudit in min bästa vän på lite bootyshake (vilket helt enkelt går ut på att spela bra låtar döhögt och dansa larvigt) eftersom jag är ensam hemma tills ikväll. En får passe på!


Sweet Little Rock and Roller


foto: lina scheynius

Tjena! Jag är hemma på mellanlandning! Nu väntar andra halvlek på jobbet, och jag peppar för fullt med gammal rock'n roll (och snart även med hjälp av mackor med kräftost, tusan vad gott det är!) Det är nog nästan lite onormalt att ha såhär mycket energi i kroppen när man kliver upp halv sex på morgonen!

These boots are made for walkin', and that just what they do


originalbilden från brandos.com

Jag tror jag precis löste mitt skorproblem för det närmaste decenniet! Ett par svarta 8-håls Dr Martens flyttar inom 1-4 arbetsdagar hem till mig. Vi kan kalla det en liiiite försenad - eller otroligt tidig julklapp till mig själv!

Nu ska jag sova! Ska jobba hela dagen imorgon med undantag för några timmar på eftermiddagen. Då tänkte jag mest äta, sova och mocka. GÖTT!

I'm gonna sing it all night long









Lite bilder från hotellrummet och tågresan!


Två dagar på bästkusten


Ett gruppfoto i Falköpings väntesal som sammanfattar vårt äventyr ganska perfekt!


Hola! Jag är tillbaka i Småland efter två dagar i Götet tillsammans med två kanonbrudar! En mini-vacation som förövrigt stavas HILARIOUS, för det är precis vad det har varit! P3-guldgalan var fantastisk! Jag har aldrig varit på en gala (och framförallt inte en musikgala!) tidigare och det var över förväntningarna. God öl, kanonplatser några meter från Timo, massa p3-profiler vars röster man har i öronen om dagarna, sjukt många snygga killar (that is a not-joke! gaaaad vad jag planerar att skaffa mig en rocker! höhö) och givetvis massa bra musik! TACK KAJSA FÖR VÄRLDENS BÄSTA JULKLAPP!!!!

Efter att de sista tonerna av Winnerbäck ebbade ut, begav vi oss tillbaka till hotellet för att gå på toan och ta en drink i baren. Kaj satte igång en hävtävling och blev själv den som fick bjuda på shots, då jag och Åsa slurpade i oss som två myrslokar. Så där satt vi och hade apskoj på en tisdag! Sedan bar det av mot avenyn!!!! ......där vi gick förbi (höhö) efterfesten på Elite hotel och svängde in på donken för att köpa varsin cheeseburgare. (Anso, jag måste ha övertagit dina cravings för den maträtten! Jag hade längtat efter en cheeseburgare i tolv dagar!)

Onsdagen spenderades i frukostavdelningen på Scandic (vart annars?!) och på stan, springandes i affärer. Vi handlade lite lagom, och jag har fortfarande två jackor och ett par kängor kvar att införskaffa. Men det tar vi in the future! Tågresan hem blev lite...annorlunda. Ett annat tåg hade spårat ut och det var därför en himla massa förseningar. Stackars SJ fick tillslut lösa våran situation med att fixa taxi hem de sista 9 milen. Såhär i efterhand är jag lite osäker på om det faktiskt var en taxiförare, och inte en aktiv formel 1-förare som skjutsade hem oss? För helskotta vad det gick! Jag tackade BÅDE Moder Jord och Gud i himlen när vi nådde fast mark igen!


Time may change me, but I can't change time



Vårt nya crib har inte fått en renovering sen stenåldern. Det är ganska charmigt ändå. Kolla in badrummet! På något sätt gillar jag det, tapeten är så ful så att den blir snygg. Retro!


Det ljuva friluftslivet

Min dag har spenderats i pulkabacken tillsammans med två snorgröna tefat, en snowracer med eldsflammor och två fartglada brudar. Det var upplevelse jag inte vill vara utan! Vi flög som små lovikkavantar, eftersom backen var lite av en puckelpist. Som den lite ringrostiga tefartsåkare jag blivit, hade jag nära döden-upplevelser de två första åken..men sen körde vi bara. Åstrandh gjorde en specialare och slängde sig av fatet i slutet för att få lite mer action, skön tjej! Jag skrek som en ponny med nageltrång och Kaj fastnade i en snödriva när vi skulle in och käka raggmunk.

HÄRLIG DAG! JA!


mitt pulkasällskap! addera mer kläder bara.


Jag gör en sak i taget


ser ut som ett jättehuve, men fokusera på fräknarna!

ÄLSKA BREDBANDSUPPKOPPLING! Jag har inte haft tillgång till internet på hela veckan och kände en sanslöst svår abstinens över detta. Det hela slutade med att jag mobilsurfade upp alla pengar. Bra jobbat! Nu är jag hos pappa över natten och vad passar då bättre än att sitta uppkopplad och njuta av nätåtkomsten? Halleluja!

Tänkte rapportera läget lite dåva! Jag är nytvättad och hungrig (varför kan inte mina päron bara ha filmjölk hemma, så slipper vi dehär nattliga hungerkänslorna! SINCE WHEN slutade vi upp med att köpa hem den basfödan?) men iövrigt är alla mätare i balans.

Mitt 2010 so far:
Jag har hängt med människor som gör mig glad och jag har klurat ut hur man ska göra för att parera Kajsas hetsattacker, HA! Litervis med smoothies har legat och skvimpat i min magsäck, jag har rensat ut min garderob och sett en drös med bra...och konstiga filmer. Jag har ridit på Willebulle i en halvmeter snö, kört bil på moddiga vägar och sovit bort förmiddagar. Resor har planerats, pengar har tjänats, framtidsplaner har diskuterats och ångest har uppstått. Men jag är ganska pretty sure att det här kommer bli ett magiskt år! (rimmarn)

I want it all, I want it all

Om ungefär en vecka drar jag och två fantastiska chicks till bästkusten, och spenderar två dagar i fina Göteborg. KAN INTE BÄRGA MIG! Vi kommer anlända runt klockan 14, och då är Weekday en av de första affärer vi letar upp (om jag får bestämma, hähä) Här kommer fyra plagg jag gärna fyller ut min nyrensade garderob med. Tadaaa!



bilder lånade från weekday.se

Nytt år och nya äventyr!

DUDE! vad jag har stretat idag. Klockan 05:40 skrek guds gåva till kvinnan (öh...alltså mitt howlin'pelle-alarm) att det var dags att veckla ut rådjursbenen som legat i fosterställning i hela fyra timmar. Jag spatserade ut i köket på vingliga ben och sen var det decenniet igångkickat! Klockan kvart i sju hade jag och kroppshyddan precis hunnit fram till jobbet. (Jag förmodar att Sveriges övriga befolkning hade börjat fundera på refrängen vid den tidpunkten) Känns ändå helt okej att starta det nya året med att tjäna pengar!

IGÅR hängde jag med fem av mina favoritmänniskor på planeten. En väldigt lyckad nyårsafton! Även om den slutade lite abrupt efter desserten. Halv tolv befann jag mig hos mamma med radionedräkning i lurarna. Ett stressmoment uppstod då jag satt på toan och krystade med 20 sekunder kvar till nytt decennium. DET ÄR INTE SÅ MAN VILL MINNAS SLUTET PÅ 00-TALET!! Slutet gott trots allt, jag hann göra klart affären och hoppa ner under täcket lagom tills det blev januari.

Sen blev jag lite poetisk och skrev ner mina nyårslöften i ett anteckningsblock. Då mina nyårslöften sen förra året failade på alla fronter (jag tappade bort lappen där jag skrev ner alla) har jag beslutat mig för att spara det viktiga dokumentet i min vuxen-pärm! (Pärmen där försäkringen på min häst, skolbetyg och arbetsintyg återfinns)

Hoppas ni haft en minnesvärd (och då helst en positiv) start på det nya året!



ett litet foto innan jag och kaj stack iväg och kollade på U2!!!!!!!! GAAAAH! mama!


RSS 2.0